Ziare.com

Circ in Parlament: Cu votul electronic inchis, legea lui Dragnea s-a intors la comisii si N. Paun poate fi arestat

de Camelia Badea
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 15:45

   

Circ in Parlament: Cu votul electronic inchis, legea lui Dragnea s-a intors la comisii si N. Paun poate fi arestat
Plenul Camerei Deputatilor a decis miercuri, prin vot, retrimiterea la comisiile de specialitate a proiectului cunoscut sub numele de "legea defaimarii", initiat si puternic sustinut de Liviu Dragnea. De asemenea, s-a decis renuntarea la votul electronic pentru o saptamana si a fost ridicata imunitatea lui Nicolae Paun, care poate fi arestat preventiv.

Saptamana trecuta, proiectul lui Dragnea nu a intrunit numarul de voturi necesar pentru adoptarea unei legi organice, nefiind depasit pragul cerut de lege, de 50% plus 1 din numarul parlamentarilor prezenti in sala.

Liderul PSD a cedat atunci, dar a sustinut ca sistemul de vot electronic a fost defect. In prima instanta, presedintele PSD a spus ca va reinitia legea, intr-o forma similara, insa intre timp s-a razgandit. Grupul PSD a cerut revotarea legii Dragnea si a altor 8 proiecte.

Secretariatul general al Camerei il contrazice pe Dragnea: Sistemul de vot electronic a functionat toata ziua, in parametri normali

Plenul a votat astazi si renuntarea timp de o saptamana la sistemul de vot electronic, urmand ca toate voturile sa se dea prin ridicare de maini si sa fie numarate de secretari. De asemenea, plenul a decis reluarea votului pe 8 proiecte din cele votate deja miercurea trecuta. Deputatii PNL, ai UDMR si mai multi neafiliati au parasit sala de sedinta, in semn de protest.

Ziare.com a transmis principalele momente si declaratii din Camera Deputatilor in format LIVE text:

15:43 - Valeriu Zgonea anunta ca hotararea privind propunerea de arestare preventiva a lui Nicolae Paun a fost adoptata si declara sedinta inchisa.

15:42 - Se anunta rezultatul votului: Numarul total al deputatilor - 381, prezenti - 261, voturi exprimate - 251, anulate - 0. Voturi valabile - 251, din care pentru - 165, contra - 86, abtineri - 0.

15:27 - Votul pentru ridicarea imunitatii lui Nicolae Paun s-a incheiat. Comisia de numarare a preluat urnele, in curand va fi anuntat rezultatul.

15:18 - Alina Gorghiu (co-presedintele PNL) a anuntat ca liberalii vor sesiza Curtea Constitutionala pe procedura decisa si derulata astazi.

"Nu inteleg de ce dl Dragnea are asa o mare dorinta in a-si promova o lege controversata pe care Camera Deputatulor nu a dorit-o, pe care societatea romaneasca a criticat-o si care oricum va fi atacata de PNL la CCR pe motive de incalcare flagranta a Constitutiei, a libertatilor de expirmare.

Am reusit sa intoarcem aceasta lege la comisii. E un termen de trei saptamani pentru a se rediscuta. Fac un apel la ONG-uri, la mediul online, sa fie cat se poate de vigilenti pentru a bloca acest demers neortodox. Dl. Dragnea ar fi putut sa accepte, daca ar fi dorit, realitatea - ca e o lege respinsa deja saptamana trecuta de Camera Deputatilor. Dansul nu a dorit, a gasit acest tertip. Parlamentul mai trage de timp pe o lege deja respinsa", a comentat Alina Gorghiu.

14:48 - Se trece la votul secret cu bile in vederea incuviintarii solicitarii DNA de ridicare a imunitatii lui Nicolae Paun pentru arestare preventiva. Se constituie comisia de numarare a bilelor, ai carei membri sunt votati tot prin ridicare de maini. Sunt 202 deputati prezenti, anunta Valeriu Zgonea.

Sunt aduse urnele pentru votul secret cu bile si incepe apelul nominal. Deputatii voteaza cererea DNA in cazul Nicolae Paun.

14:43 - Se revoteaza un proiect de saptamana trecuta. Clement Negrut (MP) spune ca el si-a exprimat votul atunci (pentru) si nu mai voteaza inca o data.

14:38 - Un nou proiect: voturi pentru 147, abtineri 2, impotriva 0, prezenti care nu voteaza 71, total prezenti: 220. Adoptat, anunta presedintele de sedinta.

14:35 - Un deputat spune ca nu mai doreste sa ii fie insultata inteligenta, numarul celor care nu voteaza putand fi calculat scazand din prezenta pe cei care voteaza.

Votul merge mai departe.

"150 pentru, abtineri 3, 0 impotriva. Deputati prezenti care nu doresc sa isi exercite votul, va rog numarati", spune Zgonea. Numarul acestora din urma este pus sub semnul indoielii, pentru ca depinde de cei care vor sa ridice mana.

14:34 - Remus Cernea subliniaza inca o data ca nu pot fi identificati cei care sunt prezenti, dar nu doresc sa voteze si NU ridica mana.

Mihaita Calimente subliniaza faptul ca in regulament votul prin ridicarea mainii are semnificatii "pentru, contra sau abtinere". "Va rog sa imi aratati unde scrie ce faceti aici?", spune el.

Valeriu Zgonea indica articolul. "Pe pagina asta, de la regulamentul de la Craiova din gara", replica ironic Calimente.

14:30 - Se continua votul. "214 prezenti, 150 pentru, 1 abtinere, niciunul impotriva, 63 sunt prezenti in sala de vot. Adoptat! Domnule deputat imi cer scuze, nu va mai dau....", spune Valeriu Zgonea, refuzand sa dea dreptul la cuvant.

148 de voturi pentru, 2 abtineri, 0 impotriva, deputati care sunt prezenti dar nu doresc sa isi exercite votul.

14 28 - Remus Cernea: "Deputatii care nu au votat nu pot fi distinsi clar de ceilalti deputati. Aceasta numaratoare a celor care nu au votat nu e logica si nu are baza legala!", subliniaza el.

"E o procedura corecta", sustine Zgonea, care merge mai departe cu votul.

14:25 - Se merge mai departe la vot. 152 de voturi pentru, 2 abtineri. Secretarii se incurca in numaratoare.

"Sa ii numeri pe toti care nu ridica mana", spune Zgonea. "Cum sa ii numar? Daca nu ridica mana?", replica intrigat secretarul.

207 prezenti, 152 pentru, 53 nu si-au exercitat dreptul de vot, enumera Valeriu Zgonea.

14: 24 - Mihaita Calimente (PNL) dezvaluie ca la votul dat anterior a fost prezent in sala, dar nu a fost trecut la nicio categorie de vot. "Cum ma treceti? Eu unde apar? Este bataie de joc, la asta va duce ceea ce faceti!", subliniat Calimente.

Cezar Preda (PNL) subliniaza faptul ca s-a ajuns in aceeasi situatie ca in cazul votului electronic. "Prea multe smecherii! Aici nu e Consiliul Judetean, e Parlamentul Romaniei!", subliniaza el.

14:20 - Se voteaza cererea de retrimitere la comisie a primului proiect de lege de pe ordinea de zi pentru 3 saptamani, propunere facuta de liderul de grup PSD. Valeriu Zgonea spune ca are altceva pe lista.

Totusi, votul se da prin ridicarea mainii. Numara secretarii de sedinta.

"154 de voturi pentru, 0 abtineri, 6 voturi impotriva", anunta Zgonea. Sunt prezenti dar nu voteaza 56 de deputati.

In total, sunt 221 de parlamentari prezenti, anunta presedintele C. Dep.

Proiectul a fost retrimis la comisia de specialitate. Conform Agerpres, este vorba chiar despre proiectul lui Dragnea (Pl-x 649/2015).

Scandal in Parlament: Legea defaimarii promovata de Dragnea, intoarsa la comisii

14:15 - Eugen Nicolaescu il acuza pe Valeriu Zgonea ca incalca Constitutia. Liderii de grup sunt convocati la prezidiu, sedinta fiind intrerupta.

14:10 - Valeriu Zgonea cere sa se faca prezenta, amenintand ca daca nu e cvorum, suspenda sedinta. "Cati sunt? Cati sunt?", intreaba in repetate randuri. "84... 88... 89... 91", numara secretarul Marcel Ciolacu (PSD).

"203 prezenti in sala, cvorumul de sedinta e indeplinit. Deschid sedinta de vot final", anunta Zgonea.

Deputatul Paslaru (PSD) a cerut votarea retrimiterii la comisie a primului proiect aflat pe ordinea de zi, pentru 3 saptamani.

Nicolaescu (PNL): Am asigurat cvorumul de sedinta, va propun sa convocati BP ca sa modificam ordinea de zi. Ea nu poate avea decat un singur punct, votul pentru arestarea deputatului Paun. Atat.

14:05 - "Noi vrem sa facem parlamentarism adevarat. Va propun sa ne dati pauza de consultari 5 minute, poate ii conving pe liderii grupurilor de la majoritate sa inteleaga ca putem sa continuam", a mai declarat Nicolaescu.

14:00 - Incepe sesiunea de vot final.

Mate Andras (UDMR): Deoarece se voteaza proiecte deja votate, grupul UDMR nu participa la votul final.

Marian Neacsu (PSD) acuza PNL ca a iesit din sala pentru a nu vota ridicarea imunitatii lui Nicolae Paun, in conditiile in care nu mai exista cvorum.

Eugen Nicolaescu respinge acuzatiile si spune ca PSD a adus Camera in aceasta situatie. "Va bateti joc!", spune el. "Daca e nevoie, grupul PNL intra in sala pentru votul pentru deputatul Paun, nu pentru prostiile dvs. Noi suntem hotarati sa intram in sala pentru justitie, atat", a mai spus el.

13:44 - Dezbaterile pe legile aflate astazi pe ordinea de zi s-au incheiat. Sedinta e suspendata 5 minute, urmeaza sesiunea de vot final, care va include atat revotarea proiectelor de saptamana trecuta, cat si un vot cu bile, ce va fi dat pentru solicitarea DNA de ridicare a imunitatii lui Nicolae Paun (Partida Romilor), amanata saptamana trecuta din lipsa de cvorum.

Madalin Voicu, scapat de colegi - deputatii au votat impotriva retinerii si arestarii (Video) UPDATE

13:21 - Valeriu Zgonea supune la vot repetarea votului pentru cele 8 proiecte de lege care s-au aflat pe ordinea de zi miercurea trecuta. Se voteaza prin ridicarea mainii: 145 de voturi pentru, 2 abtineri, voturi impotriva 26. 3 deputati sunt prezenti si nu voteaza.

Prezenta e de 176, anunta Zgonea, dupa ce face totalul.

"Proiectele de legi vor fi reintroduse pe ordinea de vot final si vor fi revotate ", anunta presedintele C.Dep.

Se continua cu proiectele aflate pe ordinea de zi, urmand ca voturile sa se dea la finalul sedintei.

13:20 - Clement Negrut (MP) anunta ca mai multi deputati neafiliati parasesc sala, in semn de protest.

13:20 - Valeriu Zgonea vrea sa fie din nou supuse le vot cele 9 proiecte de legi votate saptamana trecuta, inclusiv legea "defaimarii", dar nesemnate de Florin Iordache. "Plenul este suveran", a subliniat iar Zgonea.

13:16 - Eugen Nicolaescu (PNL): Ceea ce dvs faceti e neconstitutional si creeaza un grav prejudiciu pe viitor. Cineva ar putea sa conteste in instanta orice lege votata de acum inainte. PNL nu participa la acest lucru. Parasim sala si ne vom intoarce la votul final, cu bile.

13:10 - Valeriu Zgonea: Sunt 300 de deputati prezenti, 176 au votat da, 114 nu, abtineri 2, nu au dorit sa voteze 8. Procedura parlamentara e indeplinita, de azi inainte secretarii sunt responsabili pentru numararea celor prezenti in sala. Termenul e o saptamana. Liderii grupurilor si cei din comisia pentru regulament trebuie sa vina miercurea viitoare in BP cu un plan de masuri clare, transparente, astfel incat cei care sunt in sala si introduc cartela, aceia sa voteze.

13:05 - Varujan Pambuccian: In grupul minoritatilor au fost toate formele de vot. Noi suntem de acord cu faptul ca trebuie modificat regulamentul pentru a avea proceduri simple si clare, predictibile, legate de: prezenta noastra in cladire si procedurile de vot, inclusiv prezenta la fiecare vot in parte. Dar, diavolul e in detalii. Cand un coleg a intrebat ce votam, sala a izbucnit in ras,m insa avea dreptate. Aceste chestiuni trebuiau insotite de un termen si de o dezbatere: suspendam sau nu votul pana la acel termen? Trecem la votul cu ridicare de maini, care va naste foarte multe contestari, sau la vot cu apel nominal, ceea ce inseamna blocarea activitatii?

13:00 - Se stabilesc rezultatele votului. Intre timp, Valeriu Zgonea invita la prezidiu liderii grupurilor parlamentare.

12:18 - Incepe votul. Deputatul Adascalitei spune ca nu intelege ce trebuie sa voteze, starnind hohote de ras. Se merge mai departe. Deputatii voteaza rand pe rand, de la microfon se anunta cum voteaza.

Lipsesc de la vot Alina Gorghiu si Victor Ponta, in schimb Liviu Dragnea a fost prezent si a votat pentru renuntarea la votul electronic.

12:16 - Se voteaza prin apel nominal renuntarea la votul electronic si trecerea la vot prin ridicare de mana. "La auzitul numelui se spune prezent si va exprimati: nu votati, sunteti pentru, sunteti impotriva, va abtineti", explica Zgonea.

Grupul PSD cere ca votul sa nu se dea prin vot nominal, ci prin vot cu mana ridicata.

12:13 - Valeriu Zgonea cere ca prin procedura traditionala sa se voteze inlocuirea votului electronic. "Le cer chestorilor sa blocheze cele doua usi, facem ca in Parlamentul britanic. Secretarii sa numere cati sunt prezenti in sala. Va rog sa fiti calmi!", spune acesta.

12:10 - Marton Arpad (UDMR) - Va atrag atentia ca suntem in slujba cetateanului. Azi am stat o ora jumatate fara sa se intample ceva. Daca este un sistem prost gandit, chemati la ordine pe cei care l-au achizitionat.

12:08 - Eugen Nicolaescu (PNL) - Grupul PNL va propune ca pentru initiativa dvs si a BP de a schimba procedura de vot deschis in vot cu mana ridicata sa facem acest lucru prin apel nominal.

12:04 - Valeriu Zgonea: Regulamentul e perfect, softul e perfect. Cum explicam noi ca softul si regulamentul permit ca un deputat obligat sa fie in plen la sedinta de vot final a introdus cartela, a scos cartela si ramane in cvorum? Trebuie sa gasim o solutie.

Pentru legile neconteste in 15 zile nu mai e o problema. Acum exista o contestatie. Presedintele de sedinta nu semneaza niciun document pana nu se rezolva. Comisiile sunt consultative, doar dvs puteti sa luati decizia in plen.

12:03 - Varujan Pambuccian (grupul minoritatilor nationale) - Am vazut de foarte multe ori situatii similare in care problema de fond a ramas. In raportul secretariatului general, si acest sistem si fostul corespund cerintelor pe care le avem, totul e sa le clarificam noi. Va trebui sa clarificam in regulament.

Imi fac datoria sa va spun ca in continuare vom avea o problema: a conectarii intre cartela si persoana. Acum prezenta si votul e dat de cartela nu de persoana. In mediul electronic exista metode care rezolva problema, nu dispunem de ea. Mai mult, unii voiau sa duca acest sistem de vot la alegerile parlamentare sau locale.

Propun un vot biometric.

11:59 - Bogdan Ciuca (ALDE) - Toata lumea are dreptate, numai ca fiecare are dreptatea lui. Votul din Biroul Permanent il obliga pe presedinte sa supuna la vot cele doua puncte. Procedural, mai presus de BP e plenul, va trebui ca plenul sa transeze situatia.

11:57 - Florin Paslaru (PSD) - La propunerea grupului PSD s-a votat sa se supuna votului cele doua puncte: sistarea votului electronic si reluarea votului pe cele 9 legi.

11:56 - Ionel Paler (PNL) - Au fost 8 sesiuni de test si nimeni nu a sesizat vreo neconformitate Daca se reia votul pe 9 legi, oricine poate sa cotneste orice in tara asta si sa atace aceste legi. Cine isi asuma asta? PSD? Si pentru ce? Pentru o singura persoana?

11:54 - Mihai Sturzu (exPSD): Vreau sa incep cu un apel la toleranta si iubire. Astazi este Dragobetele.

Discutia de azi va intra in cartea de umor. Un grup intreg parlamentar a descoperit ca acest sistem pe care il folosim de luni de zile e imperfect. Dl Dragnea l-a descoperit acum pentru ca vine rar la Parlament. Daca oamenii au cartela in aparat, pot iesi la fumat, la toaleta. Nu incercati sa indreptati o greseala cu alta greseala.

Daca ne dam seama ca legile sunt bune cand ne convine noua, propun o metalege: sa fie bune toate legile dvs. Hai sa refacem alegerile prezidentiale din 2014! Sa il dam jos pe Basescu!

Parlamentul Romaniei nu poate fi condus cum e condus PSD, acolo ati impus o dictatura. Opriti acest moment ingrozitor in democratia romaneasca si lasati Parlamentul sa functioneze.

11:50 - Florin Iordache (PSD) - Degeaba parasiti sala, ca ramanem in cvorum, pentru ca din cauza cartelelor apareti prezenti. Grupul PSD a facut solicitare imediat dupa sedinta, pentru cele 9 legi. Eu nu imi permit sa semnez cele 9 legi, pentru ca s-au votat cu incalcarea cvorumului. Exista deputati traseisti, cei care sunt in avion sau apar la televizor, sunt prezenti. Nu mai putem continua asa.

Avem un sistem de vot cu probleme. Miza nu este legea tolerantei, nu ea este importanta, trebuie sa stim: daca suntem la televizor putem vota o lege? Nu. Sa contabilizam numai pe cei care sunt in sala.

11:44 - Gheorghe Tinel (PNL) - Regulamentar era sa retrimiteti la comisia de regulament. Nu vad cum puteti relua votul pe toate cele 8 legi. Vor fi contestatii. Nu e greu sa scoatem de la tehnic, vom vedea ca unul sau doi erau concomitent in doua locuri diferite. Nimeni nu a contestat.

Domnule Neacsu, ma asteptam sa va dati demisia din functia de chestor pentru ca ieri ati trecut printr-o perioada grea (Marian Neacsu a fost condamnat cu suspendare - n.red.)

Zgonea: Va cereti scuze, problemele personale nu se rezolva aici. Va tai microfonul.

Tinel: Capitolul de incompatibilitati si conflict de interese e legat de regulament. PNL cere ca cel care ieri a fost condamnat definitiv la o pedeapsa cu suspendare sa demisioneze din functia de chestor.

Zgonea: Atacurile la persoana nu sunt permise in plen.

11:42 - Cezar Preda (PNL) - Nu ati fost miercurea trecuta, dar ati citit stenograma: presedintele de sedinta a confirmat ca legea a picat. Noi n-o sa stam la asa ceva in sala. Spuneti ca asa ati avut in cap, e mai rapid sa o retrimiti la comisie, decat sa incepeti din nou cu procedurile regulamentare (legea defaimarii - n.red.). Nu e normal sa ii amenintati pe cei care conduc sedintele ca se va intampla ceva cu ei. Toti sunt siderati de ce se intampla acum.

11:37 - Valeriu Zgonea: Cream un precedent? Da. E regulamentar? Da. Vrem sa nu mai fie? Schimbam regulamentul. Cum iesim din acest clinci?

11:36 - Clement Negrut (MP): Ne facem din nou de ras. Dupa 26 de ani, daca revotam un pachet de legi... Poate facem noi sau PNL contestatie la ce votam astazi. Toate voturile date pana acum dupa instalarea noului sistem de vot sunt viciate. Ce vom face?

11:35 - Valeriu Zgonea: Un membru al Camerei poate contesta o procedura de vot in timpul si imediat dupa procedura. Contestarea poate fi personala. Azi avem 9 proiecte de legi pe care presedintele de sedinta refuza sa le semneze (Florin Iordache, n.red). Cele 9 legi, in afara de cea care spuneti dvs ca e importanta, sunt arzatoare pentru societate. Nimeni nu poate sa le semneze, presedintele de sedinta nu vrea. Ce solutie avea? Sa mearga pe varianta dl Nicolaescu, PSD le contesta si ele ramaneau la noi, nu puteam sa le trimitem nici la Monitorul Oficial, nici la Senat. Singura solutie este cea decisa.

Presedintele e obligat sa inlocuiasca votul electronic cu vot prin mana ridicata sau prin apel nominal. Noi v-am propus ce scrie in regulament. Solutia mea este: Un grup politic parlamentar solicita reluarea votului final la 9 proiecte de legi, supun la vot, si daca este da, sunt obligat sa votam prin ridicare de mana. Daca se respinge, il mandatam pe dl Iordache sa semneze.

Am ajuns la aceasta situatie inedita dupa 26 de ani? Asa este, dar regulamentul ne obliga sa parcurgem acesti pasi.

Eu sunt obligat sa va propun votul prin ridicare de mana, pana cand comisia de regulament va lua o decizie. Si doi: daca mai bagam legile la votul final sau nu.

11:30 - Mate Andras (UDMR): E un precedent periculos. Ar trebui sa reluam votul din decembrie. Nu vad cum poate fi retrimis proiectul dl Dragnea la comisie, nu exista in regulament.

11:26 - Marian Neacsu (PSD): Vechiul sistem de vot nu permitea ca sa voteze cartele, nu oameni. Acum, daca plecati si lasati cartela, figurati prezenti aici.

Votul poate fi contestat fie cand se voteaza, fie imediat, de catre un lider de grup, fie in 15 zile, tot de catre un lider de grup.

Lasati proiectul presedintelui Dragnea in pace, va fi retrimis la comisie. Este o problema strict de proceduri.

11:21 - Un deputat ALDE sustine ca el a fost inregistrat ca prezent saptamana trecuta, desi nu mai era in sala, contand la stabilirea cvorumului.

11:20 - Eugen Nicolaescu (PNL): "E o situatie cumplit de ciudata pe care PSD o impune Camerei Deputatilor. Colegii mei din BP au fost impotriva suspendarii votului electronic. Secretariatul general ne arata ca softul este corect, avem probleme de regulament, de comportament al unor deputati. Nu putem sa actionam in soft, pentru ca unii sau altii nu isi fac atributiile".

"Nu puteti sa reluati dupa o saptamana votarea pentru proiecte. Ar fi trebuit sa existe o contestatie la fiecare act normativ, in timpul sau imediat dupa procedura de vot. Nu exista asa ceva. De ce de saptamana trecuta, de ce nu de la 1 ianuarie? De ce nu toate proiectele de 26 de ani? E un sistem pe care l-ati implementat cu bani grei, nu ne-ati intrebat daca vrem sa schimbam sistemul de vot. Ne cereti sa suspendam votul electronic pentru ca la o lege a sefului de partid nu a iesit votul cum si-a dorit.

Este prima oara cand un pachet de legi se resupune votarii din 1990 incoace. Grupul PNL va vota impotriva acestei proceduri, care este si neconstitutionala, si periculoasa. Dl Zgonea isi asuma si va veni ziua in care fiecare va trebui sa raspunda pentru actiunile sale.

Domnule Dragnea, daca vrei sa dovediti ca PSD respecta Constitutia, cereti-le colegilor sa renunte astazi", a mai spus Nicolaescu.

11:15 - Valeriu Zgonea anunta ca, din 381 deputati, 280 si-au inscris prezenta.

In Biroul Permanent s-a decis suspendarea procedurii de vot electronic pana cand membrii comisiei pentru regulament si din comitetul liderilor vor stabili o procedura, astfel incat sa nu mai existe diferente de interpretare pe votul dat.

"Revenim la votul traditional, secretarii sunt obligati sa faca prezenta si sa numere cati nu vor sa voteze, cati voteaza pro, contra si cati se abtin", a mai spus Zgonea.

A doua chestiune - 9 proiecte de lege au fost contestate de grupul PSD, votate prin legea electronica. Biroul Permanent a decis reintroducerea proiectelor pe ordinea de zi la vot final. Ele nu sunt semnate de presedintele de sedinta, nu le-am aprobat, nici nu le-am respins. Doar plenul este cel care decide asupra modului in care luam deciziile.

11:10 - Sedinta plenului a inceput cu intarziere pentru ca cea a Biroului Permanent a durat doua ore.

Un vot contestat

Dupa balbaiala de saptamana trecuta, de la sedinta condusa de Florin Iordache (PSD), Liviu Dragnea a spus ca va sustine retragerea proiectului si retrimiterea in Comisia Juridica, in timp ce PNL vrea scoaterea de tot a legii din Parlament.

De asemenea, el a anuntat ca PSD va depune cerere de urmarire penala in rem, adica sa fie cercetata fapta, referitor la votul pe care il consideraa fi fost viciat, pentru ca sistemul de vot electronic nu este unul de incredere.

Sistemul a fost achizionat anul trecut cu 500.000 de euro de Camera Deputatilor condusa de Valeriu Zgonea (PSD) si a fost pornit in urma cu 2 luni.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre legea defaimarii Dragnea
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8929 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
24 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vă defăimați aleșii?Dar,nu voi ne-ați ales?Se poate....

Pe la 1456,in Franța chiar era in vigoare Legea defăimării!Cum nu cred că Dragnea a citit-o măcar tradusă, ii dau crezare că nu este plagiat.De exemplu,Villon a fost biciuit,odată ce a fost dovedit defăimător in versuri...
Cam in același timp, in Țara Romanească,Vodă Țepeș era in plină luptă cu hoția la drumul mare,cu necinstea comercianților,cu metehnele boierești. Pedeapsa era o grozăvie intr-adevăr.Drept pentru care,mult mai tarziu a fost defăimat pentru cruzime...
Prin comparație și amintindu-ne de niște declarații ale liderilor loviturii de stat și de căința șefilor din administrații,sigur că iți vine să-i bagi in....,fără bilet de intors,pe acești POLITICIENI de carnaval,care au uitat pentru ce au cerut votul și vor să-l mai ceară,de la cei pe care,de fapt,ii defăimează prin comportament de s-a dus buhul că romanul e ...așa și pe dincolo.
Ce mai tura -vura,știe el Dragnea de ce vrea anti- defăimare!Uite,chiar poți trage de timp cu așa ceva.Păi, dacă intre anii 50-85,se muncea cum muncesc aleșii,mai aveau ei ce fura și de ce s-ar fi crezut defăimați?

 

NATIUNEA este lovita , mortal, in mod absolut viclean !

legea defaimarii. adica legea tolerantei sau legea nesimtirii, ( ca , in fapt, asta doreste legea sa fie tolerata: nesimtirea!) este un atac la temelia natiunii !

aceasta lege va permite tuturor nesimtirilor lumii spatiu de exprimare neingradit dar protejat !

legea tolerantei nesimtirii este un atac indreptat catre inima natiunii !

legea tolerantei nesimtirii va spulbera bunul simt specific doarnatiunii noastre !

in tara asta nu exista o lege a bunului simt in schimb , in schimb, in parlamentul Romaniei se dezbate legea tolerantei nesimtirii !

acest proiect nu este un proiect nascut pe meleagurile astea! are interese straine de natiune !

aceasta lege face bine doar celor care vor sa spulbere natiuni , distrugindu-le cel mai de pret bun al lor: bunul simt specific unei natiuni si doar ei !

acum in parlament se desfasoara un atac viclean dar mortal , asupra sufletului neamului nostru !

DACA VOI NU SINTETI CAPABILI SA-L OBSERVATI, ASTA NU INSEAMNA CA EL NU EXISTA !

Fratilor, cum nu intelegeti ca acum, in parlament , tara este atacata in cel mai viclean si mirsav mod posibil???

In tara asta chiar nu mai exista preocupare pentru securitatea natiunii ?

treaba cu securitatea tarii am inteles-o !

daca nu securizati si NATIUNEA , veti ramine doar cu o tara seaca, plina cu secaturi globalizate, tocmai bune de imbract in uniforma STAS, ca asta urmareste legea asta, sa ne imbrace in uniforma nesimtirii !

Nu va inteleg ! SRI, de ce nu intelegi ca LEGEA TOLERANTEI NESIMTIRII are ca tinta sufletul neamului?

Asta e tinta pe care vrea s-o spulbere legea asta !

 

pierderi de timp amuzante !

-------------------------------

 

Eu credeam ca in tara aceasta

avem un Parlament care ar trebui macar sa incerce sa dezbata niste proiecte de legi care sa devina Legi de care inca are nevoie Romania. Economicul de exemplu asteapta niste legi care sa le permita celor care vor sa munceasca cinstit in tara aceasta sa si castige prin munca, sa nu fie tot furati ca pana acum. Cetateanul asteapta o lege care sa-l apere de hoti, care sa-l apere de abuzuri, care sa-l ajute, atunci cand va avea nevoie de ajutor. Si cate si mai cate nu sunt de rezolvat in tara aceasta. Dar Parlamentul PSD in special, ce face? Incearca sa-i "repereze" onoarea tovului Dragnea, ca Dragnea deja stie sa citeasca si vede ca pe facebook il cam, hai sa zic, il inoportuneaza cate unul. Si asta ar trebui oprit, adica cum sa spuna unii ca PSD de exemplu este comunist. Problema nu ar fi ca PSD este comunist, ca asa este, problema ar fi probabil ca asta este un secret de Stat, de aceea incepand de astazi nu mai putem spune ca PSD este comunist, putem spune doar ca PSD este urmasul Partidului introdus cu forta in Romania, de catre Armata Rosie, si a colectivizat agricultura, a confiscat totul, a ucis mii de romani absolut nevinovati, a furat, a torturat, a interzis pana si existenta lui Dumnezeu. Asta putem spune despre PSD in continuare. Iar Parlamentul nu are alta treaba decat sa ne puna la munca memoria. Ca fara Legea asta a Cenzurii gandita de sub cascheta lui Dragnea poate uitam.

ce ai scris tu , stie toata lumea !

noi nu trebuie sa ne pierdem timpul cu psd , noi trebuie sa radem de psd !
e absurd sa creada cineva ca astia din psd sunt formatiune politica , sau partid politic !
astia sunt umoristi-criminali !
astia de la psd nici nu au fost niciodata in contact cu Romania , ei sunt ca o meduza la un concert de pian !

Astazi iar,

La Telejurnal
Am vazut un penal.
M-am uitat
Si la program
Dar n-a mai aparut
Desi am stat
Pana s-a terminat
Dar n-are nimic!
Maine iar,
La Telejurnal ...
Am sa vad alt penal!

Daca Parlamentul Romaniei in loc sa se ocupe de legi se ocupa sa-si apere colegii penali, ar trebui ca in Ro se se creeze o noua institutie care sa fie implicata in procesul legislativ democrat al tari!!

Miza e mult mai mare si, nu e deloc pierdere de timp!

Scopul PSD este de a scoate din atentia publica problema votului in doua tururi.
De aceea au fost generate artificial toate scandalurile astea cu Antenele, cu ANAF cu legea lui Dragnea si multe altele. De doua saptamani nu mai vb nimeni despre alegeri, iar daca vor mai trage de timp inca o luna-doua, chiar ca va fi prea tarziu pt a se mai schimba ceva.
Asa ca, "pierderea " asta de timp este cat se poate de calculata si de benefica pt PSD si pt restul infractorilor din parlament.

crezi ca pot aresta 20 de milioane de romani ?

-------------------------

Lex Drac'nea:))) A inceput teleormacul Dragnea sa bata din piciorus?

Fierbe taratza in socialisti, aldisti, unpristi si uslamsti? A capatat curaj condamnatul penal pentru fraude electorale? Va impune legea pumnului in gura, dragilor?

Sa nu iesiti nicaieri, stati linistiti la televizor la Antena3. Lasati-i pe comunisti sa isi betoneze pozitia sai sa nu mai permita critica lor, in calitate de socialisti comunistoizi, deci tagma sociala cu eticheta!

Incepe sa se confunde tagma socialista cu o satra tiganeasca. Ei au voie sa escrocheze, sa fure, sa isi faca cuib in Parlament, sa dicteze legea lor, sa va spolieze si sa va minta cum au chef muschii lor!

Iar voi aveti dreptul sa nu ii criticati si sa ii votati :))) Inca nu ati sfarsit treaba din 1989! Pacat, unii au scapat si au facut chiar si pui...

 

Dragnea trebuie sa se aresteze singur pentru ca el a defaimat

pe toti romanii !
dupa ce se aresteaza singur trebuie sa scrie cateva carti care sa fie prezentate la emisiunile de satira si umor pe toate continentele pentru ca statul roman sa-si recupereze banii de care a fost pagubit !

pt bum Rank user: x5 24.02.2016, 16:39

"crezi ca pot aresta 20 de milioane de romani ?"

Nu e nevoie sa aresteze nici macar unul, pt ca cei 20 de milioane de romani sunt de fapt vreo 17 milioane, din care vreo 3 milioane sunt minori fara drept de vot, vreo 5 milioane nu merg la vot "din principiu" si mai raman vreo 8-9 milioane din care jumatate voteaza inca PSD si toate rapandulele politice de la toate partidele.
Asa ca, la alegeri, n-o sa te poti baza niciodata pe 20 milioane de romani.

nu e chiar asa !

eu am dat o cifra !
mecanismele de comunicare sunt altele !
ai vazut ce tontoroi a iesit de la discoteca "colectiv" ?
gandeste ce urmeaza daca aresteaza Dragnea doar 300 de tineri ? de ce ? doar pentru ca l-au "defaimat" !
isi da singur foc la valiza ! metodele lor din 1947 , nu functioneaza azi , dar pentru ca ei au ramas in 1947 , insista sa traga cu bidonul in cimpoi !

Dragnea, escroc electoral penal condamnat, si socialistii conduc

tara asa cum le convine lor! Isi fac legile asa cum doresc si isi bat joc de populatia tarii.

Cat mai acceptati existenta acestui parlament imputzit si comunistoizat complet !
Chiar nu va pasa de viitorul Dvs si al copiilor Dvs.?
Puterea este a voastra, nu a acestor lepre. Numarul penalilor care isi iau leafa in Parlament si Senat creste in fiecare zi! Ce mai asteptati sa cereti dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate? Ca sa nu mai aiba timp sa se organizeze si sa va pacaleasca din nou!

Atata vreme cit acest Parlament intzesat de comunisti si socialisti exista, RO nu va intra nici in Schengen si nici in familia tarilor occidentale.

Ati schimbat presedintele.
Ati schimbat guvernul.
Schimbati si parlamentul !!!

 

Cand penalii conduc o tara, tara devine o puscarie!!

Gardienii isi fac legile ptr ca detinutii sa nu mai poata comenta nimic!!

Stanford Prison Experiment, a trecut in Ro la faza nationala!

 

CIRC spuneti??

E drept , dar cu niste CLOVNI mediocri ...si ne mai conduc si tara!! pitoyable

 

IpoKritul DraKnea o ia pe aratura!!

DraKnea lasa lege votata TACUT si Amutit!!
PSD sunt foarte bine organizat cand este vorba de a Jefui si Terfeli Romani!!
Votai Comunisti si Securisti lui Bosorogul Ilici!!

 

Vrem un Parlament curat

nu o gaska de infractori sa-i faca hatarul unui maphiot condamnat penal!Rusine,sa va fie!

 
 

 

Faima noastra si mandria, Dragnea de Rromania!

Ca sa poti defaima trebuie mai intai sa ai faima!! Cum la noi politicianului roman are faima de patrvenit, penal si plagiator vom ajunge sa nu putem defaima ceea ce toata lumea dispretuieste!!

Media din Ro este delicata in raport cu nivelul clasei politice!!

ha ha ha ha ha ha !

ha ha ha ha ha ha !
m-ai defaimat !
te zic lui Dragnea !

Stiu ca ati folosit doar o figura de stil (deloc rea...), dar

.. Cu toate ca sunt contra legii defaimarii, as aprecia sanctionarea exceselor de vocabular murdar ca al lui Banciu sau Badea, sau si mai grav ale unui inalt functionar de stat, Bakonski.
Ca sa fiu mai clar, nu condamn defaimarea, sau jignirea, adica expresii ale libertatii cuvantului, ci doar epitetele porcoase si purulente, care pun la indoiala bunul simt al celui care le intrebuinteaza, chiar daca "adresantul" le-ar merita.
Poate s-ar salubriza si comentariile din Ziarecom, care numesc televiziunile "haznale"sau "latrine", indiferent de orientare, basiste sau anteniste...

Pt asa ceva nu trebuie legi speciale!

Este suficient ca administratorii paginilor respective sa filtreze postarile jignitoare si vulgare. Uita-te pe paginile ziarelor serioase, occidentale. Acolo n-o sa vezi comentarii ca in Romania. Dar asta pt ca ziarele isi respecta cititorii si interzic postarile care contravin bunelor maniere. Iar pt asta nu au nevoie de legi speciale si de amenzi absurde.
Si, in afara de asta, niciun postac n-ar avea castig de cauza in fata legii daca s-ar plange ca o pagina de internet i-a interzis comentarii de genul "Merkel e o va-ca pr-oasta" sau ca "X sau Y sug....bla,bla,bla"

pt andrada !

eu am glumit !
apropo , sunt de 26 de ani in west !
stiu despre ce e vorba !
eu vin aici sa rad !
sper ca am voie sa ma amuz , sper ca am voie sa rad !

Camelia Badea

"Circ in Parlament".
Manipulatoarea de serviciu. Nicio zi fara o lovitura in Parlament. Asta te-a invatat pe tine Basescu, nu?
Auzi, fata, inseamna ca daca s-ar bate cum se bat aia prin tarile asiatice, ai fi in extaz, nu? Poate chiar un orgasm mic?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor