Scandal pe bugetul Camerei Deputatilor din 2015: Nu aveti nicio justificare

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 14:04
1795 citiri
Scandal pe bugetul Camerei Deputatilor din 2015: Nu aveti nicio justificare
Foto: Ziua de Constanta

Deputatii PDL si PP-DD au anuntat ca nu vor vota bugetul Camerei pentru anul viitor, dupa ce Biroul Permanent al acestui for a aprobat luni fonduri mai mari decat cele alocate in 2014.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu a declarat ca grupul sau nu sustine bugetul pe 2015 al Camerei, sustinand ca acesta include cresterea cheltuielilor pentru bunuri si servicii, potrivit Agerpres.

"Nu vom sustine acest buget, el se bazeaza pe o crestere de 3% si aceasta crestere in principal este pentru bunuri si servicii, avem o crestere a bunurilor si serviciilor pentru 2015 fata de 2014. Majoritatea parlamentara avea in program reducerea acestor cheltuieli si vad ca, de fapt, aceste cheltuieli cresc, deci nu va tineti de promisiunile pe care le-ati facut privind reducerea cheltuielilor cu bunuri si servicii.

Si in bugetul national general consolidat ati avut cresteri foarte mari la cheltuielile cu bunuri si servicii si nu aveti nicio justificare. Din aceste motive nu putem sa sustinem acest buget", a declarat el in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea proiectului de buget.

Aceeasi reactie a venit si din partea grupului PP-DD. "Ma gandesc ca ar fi fost mai putine cheltuieli daca v-ati fi hotarat, majoritatea parlamentara, sa aplicati prevederile referendumului prin care trebuia sa fie astazi doar 300 de parlamentari", a spus deputatul Tudor Ciuhodaru.

Buget mai mare pentru 2015

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, luni, bugetul acestui for pentru anul 2015, care este mai mare decat cel aferent anului curent.

Deputatii si-au aprobat un buget mai mare pe 2015, la fel ca senatorii

Astfel, pentru 2015 a fost aprobat un buget de peste 236 de milioane de lei, in timp ce fondurile Camerei din 2014 au fost de 229 milioane de lei.

Cheltuielile de personal se vor ridica la aproape 170 de milioane de lei, in acestea fiind incluse indemnizatiile deputatilor si salariile personalului.

Romania n-are bugetul pe 2015, dar senatorii au: Mai mare cu 6 milioane de lei

Totodata, pentru cheltuielile destinate bunurilor si serviciilor au fost alocale 59 de milioane de lei, care vor fi investite in intretinerea sediului Camerei Deputatilor, materialele necesare pentru desfasurarea activitatii legislative, protocolul si cazarea si transportul deputatilor in deplasari interne sau in strainante.

Proiectul de buget urmeaza sa fie supus aprobarii in plenul Camerei Deputatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#buget camera deputatilor, #buget Camera Deputatilor scandal, #buget Camera Deputatilor criticat , #camera deputatilor