Scandal pe votul majorarii salariilor: Presedintele Camerei Deputatilor, amenintat cu plangeri penale

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 14:41
4004 citiri
Scandal pe votul majorarii salariilor: Presedintele Camerei Deputatilor, amenintat cu plangeri penale
Foto: Arhiva PSD

Florin Iordache (foto), presedintele Camerei Deputatilor, se va alege cu plangeri penale in cazul in care semneaza mai multe legi trecute luni de plen, printre care si cea a majorarii salariilor in Sanatate si Educatie. Legile ar fi fost votate sau respinse fara cvorum, sustin liberalii si deputatul independent Remus Cernea.

"Am atras atentia in repetate randuri de la microfon ca nu exista cvorumul necesar de vot prevazut de Regulamentul Camerei Deputatilor. Ar fi trebuit sa constatati lipsa cvorumului si sa suspendati sedinta. Faptul ca sedinta a continuat fara cvorum iar mai multe legi au fost adoptate ori respinse reprezinta o frauda grava care trebuie reparata! Din punctul meu de vedere a fost un moment clar de abuz in serviciu pentru care trebuie asumata o responsabilitate atat politica, insa si de ordin penal", ii transmite Remus Cernea lui Florin Iordache, conform unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Cernea ii reaminteste lui Iordache, presedintele Camerei Deputatilor si cel care a condus sedinta de luni dupa amiaza, ca era responsabilitatea lui, conform Regulamentului, sa verifice existenta cvorumului necesar pentru sedinta de vot final.

Totodata, Remus Cernea face trimitere la art. 129 din Regulament, potrivit caruia " (7) Daca in sala de sedinte nu se afla majoritatea deputatilor, presedintele amana votarea pana la intrunirea cvorumului legal".

Deputatul independent face apel la Florin Iordache sa nu semneze legile adoptate sau respinse luni "prin frauda de vot", ci sa le repuna pe ordinea de zi a plenului.

"Intrucat exista probe care atesta lipsa cvorumului (fotografii, filmari) imi rezerv dreptul de a depune o plangere penala impotriva dumneavoastra si a celorlalti responsabili de la prezidiu din timpul sedintei pentru abuz in serviciu si incalcarea in litera si spirit a Regulamentului Camerei Deputatilor si pentru fraudarea votului din plen", se mai arata in comunicatul semnat de Remus Cernea.

Fara vot electronic de luni de zile

Nu s-ar fi ajuns in aceasta situatie daca la Camera Deputatilor ar fi functionat votul electronic, care ar fi inregistrat si prezenta, si voturile pro sau contra, insa PSD a oprit folosirea lui inca din primavara, iar Florin Iordache, noul presedinte al Camerei, a refuzat sa il reintroduca, desi sistemul este functional din punct de vedere tehnic.

Citeste mai multe despre Sistemul de vot electronic de la Camera e blocat din februarie, desi s-au investit in el peste 2 milioane de lei. Ce au de ascuns deputatii?

Si deputatii PNL au contestat votul dat luni la Biroul Permanent, conducerea Camerei urmand sa se reuneasca miercuri pentru a decide ce se intampla in continuare.

Cu toate ca liberalii au publicat fotografii si imagini video care arata ca in sala nu erau peste 180 de deputati, asa cum sustine Florin Iordache, PSD sustine ca votul inregistrat a fost corect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Cernea plangere penala Iordache salarii, #Florin Iordache plangeri penale salarii , #camera deputatilor