Top tari in care se plimba deputatii romani

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 09:50
3549 citiri
Top tari in care se plimba deputatii romani
Foto: romanialibera.ro

Nu este luna, chiar si pe timp de criza, in care deputatii sa nu calatoareasca in afara tarii. Ce-i drept, deplasarile sunt in interes de serviciu. Unele "destinatii" se regasesc in fiecare luna in calendarul conferintelor si intalnirilor de la inceputul anului si pana acum. De pilda, in topul tarilor in care pleaca deputatii cel mai des se situeaza Franta, potrivit datelor oficiale de pe site-ul Camerei Deputatilor.

Din ianuarie si pana in aprilie, deputatii au mers de nu mai putin de 10 ori la diverse reuniuni desfasurate in Franta.

Evident, si cheltuielile sunt pe masura. De exemplu, numai la una dintre aceste iesiri, Camera Deputatilor a cheltuit 20.875 lei pentru deplasarea a patru parlamentari la Lucrarile Comisiei pentru mediu, agricultura, probleme locale si regionale si ale Comisiei pentru monitorizare ale Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei a Consiliului Europei.

Deplasarea la aceasta reuniune s-a facut in doua ture: Iosif Blaga (PDL), Relu Fenechiu (PNL) si Lucia Varga (PNL) au participat pe 22 martie la o intalnire la Monaco, iar Adrian Nastase (PSD), pe 25 martie, la reuniunea de la Paris.

Ungaria este pe locul al doilea in topul tarilor in care deputatii merg in deplasari. In primele patru luni ale anului, asa cum arata informatiile oficiale de pe site-ul Camerei, deputatii au mers de sapte ori in tara vecina.

Cele mai mari cheltuieli cu o deplasare in Ungaria le-a facut chiar sefa Camerei Deputatilor, Roberta Anastase. Pentru vizita oficiala a democrat-liberalei, insotita de alti trei deputati - Mircea Dusa (PSD), Sever Voinescu (PDL) si Korodi Attila (UDMR), s-au cheltuit, pe 3 martie, 15.604 lei.

Deputatii s-au plimbat tot de sapte ori in primele patru luni si in Belgia. Recordul cheltuielilor pentru deplasarile in aceasta tara il detine plecarea a cinci deputati - Sever Voinescu, Petru Vlase (PSD), George Scutaru (PNL), William Branza (PDL), Ion Mocioalca (PSD) - pentru trei zile si jumatate la Sesiunea restransa a AP NATO, desfasurata intre 20 si 22 februarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#deplasari strainatate deputati senatori, #cheltuieli Camera Deputatilor , #camera deputatilor