USL vrea sa-l bata pe Boc pe terenul lui, la Cluj

Miercuri, 31 August 2011, ora 14:41
1540 citiri
USL vrea sa-l bata pe Boc pe terenul lui, la Cluj
Foto: Arhiva

USL se pregateste de un nou test politic pe terenul lui Emil Boc. Daca Guvernul va organiza alegeri partiale pentru locul de deputat ramas liber la Cluj, in urma decesului udemeristului Palfi Zoltan, alianta Opozitiei va arunca in cursa un candidat desemnat pe baza unui sondaj local, care, spera ei, ii va lua fata candidatului PDL.

"Nu vreau sa inaintez nume pentru ca evenimentul e prea recent. Oricum, nici nu avem numele, nu ca nu ar exista, dar nu am conturat inca o lista. E prematur", a spus deputatul Horea Uioreanu, vicepresedinte al PNL Cluj, pentru Ziare.com.

USL isi va desemna candidatul in alegerile partiale de la Cluj in urma unui sondaj la nivel local, avand in vedere ca oricare dintre cele trei partide ale Uniunii poate emite pretentii de a nominaliza candidatul.

"Daca era un colegiu in care sa fi fost deputat un pesedist sau un penelist, atunci s-ar fi mers pe acel partid, dar asa, fiind un udemerist, se va merge pe cel mai bine clasat dintre nominalizati si pe acela si-l va asuma USL-ul", a adaugat Uioreanu.

Liberalul anunta insa o lupta electorala grea la Cluj, oras dominat de PDL, care a si trimis cei mai multi parlamentari la Bucuresti. Ca sa nu riste sa piarda un loc de deputat al Coalitiei de guvernare, democrat-liberalii vor fi nevoiti sa nominalizeze un candidat in colegiul de la Cluj, tinand cont ca UDMR nu detine mai mult de 6% din electorat.

Mai mult, din colegiul pentru care vor avea loc alegerile partiale, face parte si comuna de bastina a premierului Emil Boc. "Va fi un super test pentru USL. Avand in vedere ca e judetul domnului Boc, ne vom lovi si mai mult de mita si ilegalitati fata de cum a fost in celelalte judete. Cunosc tipurile de candidati si de campanie", a sustinut Uioreanu.

Si pesedistii se tem ca PDL va incerca sa fraudeze alegerile, asa cum sustin ei ca s-a intamplat la partialele de acum trei saptamani la Neamt, dar si la Maramures.

"Astept o maturitate a electoratului, atat din mediul urban, cat si din rural, care sa nu isi vanda votul pentru o punga sau un mic avantaj care dureaza doua zile, dupa care suporta consecintele in urmatorii trei-patru ani, sau in urmatorul an cum e in cazul acestor alegeri", a spus si deputatul PSD Cornel Itu, pentru Ziare.com.

La ultimele alegeri partiale, USL a castigat un loc de deputat de Maramures, dar a pierdut alegerile la Neamt.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alegeri deputati Cluj, #alegeri USL deputati Cluj , #camera deputatilor