Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Zgonea a convocat sedinta Comisiei de Cod electoral - cand va avea loc

Marti, 06 Ianuarie 2015, ora 16:07
1650 citiri
Zgonea a convocat sedinta Comisiei de Cod electoral - cand va avea loc

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat marti convocarea sedintei Comisiei de Cod electoral pentru saptamana viitoare, pe 14 ianuarie, pentru continuarea discutiilor despre legile electorale, dupa ce co-presedintele PNL, Vasile Blaga, solicitase o sedinta in 26 ianuarie.

Valeriu Zgonea, care are si calitatea de presedintele al Comisiei de Cod electoral, a anuntat faptul ca a convocat acest for in sedinta de lucru pentru 14 ianuarie, de la ora 10.00.

PNL vrea la guvernare: Iata primii pasi pentru schimbarea Guvernului Ponta

"Printre subiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei se numara adoptarea Regulamentului de functionare a Comisiei si a principiilor care stau la baza eleborarii cadrului legislativ in materia electorala. In acest context, membrii Comisiei parlamentare vor avea in vedere specificitatile cadrului juridic electoral existent la nivelul tarilor membre ale UE si SUA, cuprinse in studiile elaborate de departamentele de specialitate din Camera Deputatilor, transmise membrilor Comisiei, in luna decembrie 2014", se arata intr-un comunicat.

De asemenea, Zgonea face apel la reprezentantii partidelor politice din Parlament sa "dea dovada de maturitate politica pentru a putea adopta cat mai repede modificarile legislative necesare in acest domeniu".

Totodata, vicepresedintele PNL Mihai Voicu a transmis printr-un comunicat de presa ca imediat dupa solicitarea enuntata luni de Vasile Blaga presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a informat membrii Comisiei de Cod electoral cu privire la convocarea acestui for in 14 ianuarie.

"La doar cateva ore de la solicitarea noastra domnul deputat Valeriu Zgonea, in calitate de presedinte al comisiei parlamentare, a transmis membrilor comisiei o decizie de convocare pentru data de 14 ianuarie. Salutam faptul ca domnul presedinte Zgonea a dat curs solicitarii noastre si consideram ca, prin consensul fortelor politice parlamentare, dar si prin intensificarea dialogului cu societatea civila, se pot face progrese rapide pentru o legislatie electorala moderna, democratica si care sa vina in intampinarea solicitarilor legitime ale cetatenilor", sustine Voicu.

El precizeaza ca PNL doreste ca noua legislatie electorala sa fie adoptata in prima jumatate a sesiunii parlamentare din aceasta primavara.

Liberalii au solicitat luni convocarea sedintei Comisiei de Cod electoral inainte de debutul sesiunii parlamentare, a declarat co-presedintele PNL Vasile Blaga, mentionand ca PNL solicita schimbarea nu doar a legilor electorale, ci si a celei privind partidele si finantarea acestora.

"Solicitam conducerilor Camerelor (Parlamentului - n.red.) ca acea Comisie care se ocupa de Codul electoral, condusa de presedintele Camerei Deputatilor sa se intruneasca in 26 ianuarie pentru a incepe discutiile la noul cod electoral si pentru a raspunde in acest fel asteptarilor romanilor asa cum s-au exprimat ei prin vot in 16 noiembrie", a spus liderul PNL.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Zgonea comisie cod electoral, #Zgonea Cod Electoral , #camera deputatilor