Ziare.com

Zgonea: CCR va da sigur un aviz pe suspendare in 24 de ore

de Florin Necula
Joi, 05 Iulie 2012, ora 10:07

   

Zgonea: CCR va da sigur un aviz pe suspendare in 24 de ore
Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat ca CCR va da un raspuns in 24 de ore pe marginea cererii de suspendare a lui Traian Basescu, refuzand sa comenteze varianta in care Curtea Constitutioanala nu s-ar pronunta in acest sens.

Deputatul PSD a spus, joi dimineata, ca CCR va pronunta un punct de vedere in termen util, dupa citirea cererii parlamentarilor USL, din plenul celor doua Camere. Zgonea s-a plans insa ca este pus intr-o situatie penibila de intrebarile jurnalistilor.

"Cand plenul va vota, atunci putem sa vorbim. Dumneavoastra ma puneti pe mine intr-o situatie penibila, ca presedinte al Camerei, sa va raspund la ceva ce plenul nu a decis! Nu pot asa ceva!

"(...) Mergeti intr-o supozitie pe care eu nu o cred in acest moment. CCR este o Curte Constitutionala ca toate curtile din Europa, bine pregatita si solida, si va da punctul sau de vedere pana maine sau pana poimaine sau cand va decide Parlamentul cu celeritate si va fi supus la vot. Eu nu pot sa anticipez in acest moment termenul", a precizat Zgonea, raspunzand intrebarilor jurnalistilor.

Liderul Camerei Deputatilor a continuat explicand ca, "in momentul in care plenul va vota, atunci putem sa vorbim" despre avizul Curtii Constitutionale.

Totodata, Valeriu Zgonea a spus ca, incepand de miercuri, procedural, CCR nu se mai poate pronunta din punct de vedere juridic pe proiectele de hotarari politice pe care le ia Parlamentul, completand ca "Curtea Constitutionala revine acum in haina sa constitutionala".

Antonescu: Parlamentul va vota suspendarea lui Basescu si fara avizul CCR

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat anterior ca va propune un termen de 24 de ore Curtii Constitutionale, in care aceasta se poate pronunta pe marginea cererii de suspendare a lui Traian Basescu, dar ca Parlmentul va vota suspendarea si in lipsa acestui aviz.

Presedintele Senatului a mai spus ca, dupa citirea cererii de suspendare a presedintelui, "este sesizata CCR, se cere un aviz consultativ, se cere un termen, dupa care se cere avizul, urmeaza a doua sedinta", in care se dezbate si apoi se voteaza suspendarea presedintelui.

"Vom propune un termen de circa 24 de ore, astfel incat vineri, in partea a doua a zilei, sa putem avea avizul, indiferent daca e favorabil sau nu. Solicitarea unui termen care este prevazuta in regulamentele celor doua Camere nu afecteaza autonomia Curtii", a sustinut Crin Antonescu, care a adaugat ca "sigur ca vom continua procedura si fara avizul Curtii".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1234 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Zgonea .... urat specimen ...

Valeriu Stefan ZGONEA

2006 - prezent - secretar, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
2005 - 2006 - Euro-observator in Parlamentul Romaniei
2004 - prezent - deputat
2000 - consilier judetean
2000 - 2004 - deputat
1994 - 2000 - inginer - Compania Natională CFR SA
1993 - 1994 - inginer - SC Monte Cristo SRL
1990 - 1993 - inginer stagiar - SC Constructii Feroviare SA Craiova
1985 - 1990 - lăcătus mecanic si apoi laborant - Incertrans Bucuresti
1985 - SC Constructii Feroviare SA Craiova

1985 - 1993 - licentiat al Facultătii de căi ferate, dumuri si poduri - Institutul National de Constructii Bucuresti
2000 - curs postuniversitar: Aparate de cale CF
2000 - curs postuniversitar: Comunicarea politică prin Internet
2003 - masterat: Politici Publice Europene - Institutul National de Administratie
2006 - masterat: Colegiul National de Apărare
2007 - masterat: Colegiul Superior de Securitate Natională

 

:))

8 ani sa faca o facultate?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor