Zgonea ii cere sefului deputatilor juristi "sa nu se mai ascunda dupa cires" in cazul Stoica

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 08:05
3123 citiri
Zgonea ii cere sefului deputatilor juristi "sa nu se mai ascunda dupa cires" in cazul Stoica

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, ca i-a cerut presedintelui comisiei juridice, Bogdan Ciuca, si colegilor acestuia sa nu mai amane luarea unei decizii cu privire la deputatul Stefan Stoica (PDL), care trebuie revocat dupa ce a fost declarat incompatibil de Inalta Curte.

"Eu i-am cerut un singur lucru domnului Ciuca, sa nu se mai ascunda dupa cires cu colegii sai, nu el, ci colegii de la Comisia juridica si sa-mi trimita asa cum trebuie punctul de vedere pentru dosarul Stefan Stoica. Nu ne jucam ca am auzit noi ca nu stiu cum. Deciziile Curtii sunt executabile. Punct! Cand vom gasi alte solutii, le vom pune in aplicare", a spus Zgonea la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a admis ca Parlamentul trebuie doar sa ia act de incetarea mandatului deputatului PDL, dar conform reglementarilor legale in vigoare, acest lucu nu poate fi facut in lipsa unui punct de vedere al comisiei de specialitate.

"In acest moment, dupa ce Curtea Constitutionala a luat acea decizie, noi nu avem ce sa facem. Aceleasi functii inseamna toate functiile. Pe cale de consecinta, eu va trebui sa iau act, dar imi trebuie un raport al comisiei de specialitate, sa iau act de inchiderea mandatului domnului Stefan Stoica", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

In replica, presedintele comisiei juridice a Camerei Deputatilor, Bogdan Ciuca, a declarat ca a trimis punctul de vedere, inca de luni dimineata, Biroului Permanent.

"Dansul era la o consfatuire. Punctul de vedere al Comisiei juridice a fost trimis catre Biroul Permanent", a declarat Ciuca, precizand ca membrii comisiei s-au intalnit miercurea trecuta si au stabilit ca, in acest caz, fiind vorba de o decizie judecatoreasca definitiva, "comisia nu are rol in piesa", nu trebuie sa intocmeasca un raport, ci este nevoie doar ca plenul ia act de aceasta decizie, informeaza Curierul National.

La inceputul lunii septembrie, Agentia Nationala de Integritate a solicitat pentru a treia oara Parlamentului sa ii revoce pe senatorul PNL Daniel Akos Mora si deputatul PDL Stefan Bucur Stoica, declarati de Inalta Curte incompatibili, deciziile fiind definitive.

ANI cere pentru a treia oara revocarea a doi parlamentari incompatibili

"Mentionam faptul ca au trecut mai bine de opt luni de la emiterea de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie a hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile, perioada in care nu s-au aplicat sanctiunile disciplinare prevazute de lege, si anume, revocarea din functie a celor doi membri ai Parlamentului", se arata in comunicatul remis presei de ANI.

Pana in acest moment, atata senatorul Akos Mora, cat si deputatul Stefan Stoica sunt inca parlamentari.

Citeste si:
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Kelemen Hunor: ”Prima forţă din coaliţie este PSD. Eu cred că o să meargă, cel puţin în această primă etapă”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi, 2 decembrie, că raportul de forțe în actuala coaliție s-a schimbat, în condițiile în care PNL, UDMR şi minorităţi au împreună numărul de...
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL se scindează pe mai multe fronturi. Parlamentarii se duc cu Orban iar foștii primari PSD se întorc „acasă”
PNL s-a confruntat în ultimele săptămâni cu mai multe conflicte interne care au împărțit formațiunea în tabere, cu toate că, Congresul care a avut loc în urmă cu două luni ar fi...