Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine va canta prohodul DNA?

Joi, 15 Mai 2008, ora 21:10
5919 citiri
Cine va canta prohodul DNA?

E campanie electorala si DNA lucreaza cu mai mult elan de ochii lumii. Poate si pentru ca isi simte sfarsitul aproape. In fiecare zi se perinda prin fata procurorilor persoane publice anchetate sau citate ca martori in diverse dosare.

De la fotbalisti, la politicieni si oameni de afaceri sunt chemati sa dea cu subsemnatul de dragul circului mediatic. Insa cu totii am vazut ca e ceva putred totusi in acest DNA. Procurorii nu au reusit in 4 ani de putere galben-portocalie sa termine cu succes nici macar un dosar rasunator.

Acum cateva zile presa a vuit ca Iacobov a fost spalat de justitie. Multi au acuzat judecatorii ca l-au lasat liber pe fostul baron PSD. Faptele pentru care a fost anchetat, retinut si judecat nu sunt prevazute in legea penala sau nu exista, a decis tribunalul. Insa judecatorii sa fie oare de vina? Sau dosarul a fost atat de prost instrumentat de DNA incat procesul era imposibil sa se incheie cu o condamnare?

Aceasta varianta pare mult mai plauzibila. Mai ales ca nu este prima data cand DNA se bate cu pumnul in piept ca face si drege si apoi se ineaca in propria neputinta, incompetenta sau rea-vointa.

Multi alti grei ai lumii politice nici macar nu au ajuns in fata judecatorilor. Nastase, Mitrea, Becali, D.I.P., Hrebenciuc sau Mitica Dragomir au fost chemati cu surle si trambite la DNA, procurorii s-au laudat ca au dovezi sa ii bage ani buni dupa gratii, apoi totul s-a sfarsit in mod lamentabil.

Mai recent, cazul "Valiza" a inceput incendiar si s-a stins ca o lumanare. Dosarele "ministrilor penali" Nastase, Mitrea, Seres si Pacuraru, ajunse pe masa parlamentarilor, au inceput deja sa aiba "scurgeri" in presa. Ceea ce aproape garanteaza viitoarea achitare.

In plus, cei care trec pragul DNA par sa prinda aripi cand ies de acolo. Nastase si Mitrea si-au recapatat pozitiile privilegiate in partid, Iacobov anunta ca va candida la un mandat de deputat. Sa nu mai vorbim de Mitica de la Liga si Gigi Becali care isi continua afacerile controversate din zona fotbalului si nu numai. Se pare ca cine este incoltit de DNA dar scapa cu NUP sau cu "achitat" a trecut examenul de capacitate politica.

Cel haituit anterior devine un invingator, primeste parca certificat neoficial de maestru al combinatiilor, expert in imbogatirea din nimic, in ascunderea urmelor si campion la tupeu.

Insa anul electoral care le face pe albinutele DNA sa lucreze cu drag si spor in vazul tuturor s-ar putea dovedi a fi fatal stupului. Urmeaza alegerile generale si un nou Parlament ar putea decide schimbarea la fata a DNA. Asa s-a intamplat in 2005, cand PNA-ul a fost scos din scena si din cenusa lui s-a nascut DNA.

Pe de alta parte, mandatul lui Morar la sefia institutiei expira in august, iar daca ministrul Justitiei decide sa-l schimbe ar putea insemna sfarsitul DNA. Asta explica poate de ce regina albinutelor nu mai iese pe sticla de ceva vreme, poate isi pregateste retragerea gratioasa dintr-o functie furtunoasa.

Faptul ca DNA anunta multe si face mai nimic se pare ca il deranjeaza chiar si pe presedintele Basescu. Vajnicul sustinator al lui Morar si al DNA-ului, care credincios i-a atacat adversarii politici, pare sa se fi saturat sa impinga de la spate o institutie obosita. Morar a devenit un personaj cu o imagine proasta, caruia, dupa ce l-a scapat definitiv de dosarul "Flota", i-a expirat utilitatea si se poate astepta oricand la un usurel sut in fund. Ramane de vazut doar cine si cand va canta prohodul DNA.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mitrea, #DNA, #Becali, #Nastase, #Morar, #Prohod, #valiza , #campanie