Cresterea si descresterea puterii portocalii (Opinii)

Vineri, 18 Mai 2012, ora 07:50
2307 citiri
Cresterea si descresterea puterii portocalii (Opinii)

In politica, te astepti sa intalnesti oameni care se pot recomanda prin vreo isprava oarecare, care au facut cat de cat ceva, in plan profesional, in plan politic sau macar in plan moral.

Oameni apti sa garanteze profesionalismul si, prin aceasta, prestigiul formatiunii politice de la care se revendica. Un partid politic matur anticipeaza exercitiul puterii, pregatind echipe de decizie profesioniste.

Iar atunci cand se fac numiri, in loc de oportunitati conjucturale, de amestecul nefericit de hazard si aranjamente de culise, prevaleaza intotdeauna criteriile de profesionalism.

La inceputurile lor, pedelistii erau fesenisti, alergatori dupa functii si demnitati. O vreme au marsaluit pe fagasul democratiei sociale, pana cand unora li s-a nazarit ca sunt de alt soi, ceva mai spre centru. Si, neaparat, democrati. Peste noapte i-a strafulgerat ideea de partid "popular" si, cum altfel, de dreapta. Asa ca au dat cu flit social-democratiei si au arborat steagul portocaliu cu o singura roza, in loc de trei.

Ei, stimati cititori, de aici li s-a tras cresterea din 2004-2008 si, trist, dar adevarat, descresterea din ultimii trei ani.

Nu i-au sensibilizat grevele, demonstratiile de strada ale romanilor, in special cele de la inceputul anului acesta. Nu i-a impresionat nimic, pana cand au pierdut puterea in urma unui exercitiu democratic. Fostii guvernanti pedelisti au fost obligati sa treaca in opozitie dupa ce motiunea de cenzura initiata de USL a fost votata in Parlament cu o larga sustinere.

Pierderea puterii, in prag de alegeri locale, i-a lovit pe pedelisti drept in crestetul capului, unii dintre ei nerevenindu-si nici pana acum.

Pe altii, insa, lovitura primita i-a determinat sa iasa in public cu o lacrima de crocodil in coltul ochilor. Au fost, cum altfel, si accese de sinceritate, probabil in scop electoral. Ca dovada in acest sens stau declaratiile unuia dintre liderii pedelisti, care zice: "Cea mai mare greseala pe care am facut-o cat timp am stat la putere a fost aceea ca nu am stiut sa comunicam suficient cu oamenii. Am avut o comunicare defectuasa, am fost un pic aroganti, un pic prea satisfacuti de faptul ca eram la guvernare!".

Aha! Phiii, cata sinceritate! Cand faci astfel de marturisiri, in campanie electorala, cu scopul evident de a atrage voturi, chestiile astea lacrimogene, specifice filmelor indiene nu au niciun efect.

Daca pedelistii cred ca punandu-si cenusa in cap mai pot fi crezuti de romani, e problema lor. Dar ce dovedeste asta? Nu cumva ipocrizie, nu cumva dovedeste ca toate criticile aduse la adresa fostei guvernari au fost indreptatite atata timp cat si reprezentantii ei recunosc ca da, nu au stiut sa comunice cu romanii, au fost aroganti si ca li s-a urcat puterea la cap?

Se mai poate crede ca, dupa trei ani, timp in care cei aflati la putere au vorbit si actionat cu o foarte mare doza de autosatisfactie, se mai pot schimba? Tare mi-e teama ca sunt doar vorbe. Electorale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#decadere PDL Boc, #comunicare defectuasa PDL, #campanie electorala PDL , #campanie