Pastele electoral (Opinii)

Sambata, 14 Aprilie 2012, ora 08:42
2074 citiri
Pastele electoral (Opinii)
Foto: Arhiva

Traditia electorala postdecembrista nu se dezminte nici in anul de gratie 2012. Zgomot, multa furie si fierbere mare in cazanul politichiei dambovitene. Asta e! Anul electoral a intrat in linie dreapta.

Opozitia si-a pus la punct strategia; in cele trei congrese, reunite intr-unul, s-a decis respingerea oricarei colaborari, asocieri cu Traian Basescu si cu PDL. Dupa eveniment, presa "portocalie" a sarit in sus, spunand ca refuzul si ruperea scrisorii "sincere" trimise de Basescu a compromis total si iremediabil USL in ochii electoratului.

Dincolo, in barca portocalie, bantuie bajbaiala si degringolada. Ca sa se "delimiteze" de pedelisti, "independentul" Mihai Razvan Ungureanu vrea si el sa rupa inima electoratului si anunta infiintarea unei "miscari" ferite de asocieri si cumetrii dubioase.

Pedelistii, intrati pana-n gat in marasmul afacerilor controversate, au si sarit sa se salveze, agatandu-se de proiectul fostului sef SRI: miscarea anuntata de Ungureanu trebuie, musai, sa se coaguleze in jurul PDL. Vom vedea ce va iesi din aceasta "afacere"! Dupa cum spuneam la inceput, e fierbere mare, acum, in preajma alegerilor in politica bucuresteana.

Si in provincie e agitatie mare pentru castigarea electoratului local. Ce mai conteaza ca paranghelia a pornit chiar de ziua pacalelilor? Pretendentii la jiltul de primar, baronii judeteni, toti cei care vor sa prinda un loc de consilier, au sarit de pe acum la interval cu pomeni electorale.

Iar oferta e bogata si variata: de la scrisori de suflet cu insemne electorale, felicitari de Paste, tip iconita, cu nelipsita semnatura a candidatului, tichete de masa, excursii pe la manastiri pentru pensionari, ca deh, suntem in Saptamana Mare, pana la galeti si pungi cu ulei, zahar, orez, malai, ca nu-i asa, vine marea sarbatoare a Invierii Domnului. Prin unule sate, oamenii s-au trezit peste noapte, cu pietruiri neasteptate pe ulite.

Ei, dar in unele localitati, spre exemplu, cele din preajma Ploiestiului, zona Robertei Anastase de altfel, "cadourile" Iepurasului de Paste (transformat intr-un soi de Mos Craciun al primaverii) au inclus ceva malai pentru mamaliguta si doi pesti congelati... A lipsit doar usturoiul pentru mujdei.

Dupa cum putem vedea, imaginatia celor dornici sa intre in gratiile sateanului chemat la urne este inepuizabila. Asteptam cu entuziasm serbarile campenesti cu mici si bere.

De ce fac pretendentii la unele scaune "cu functie" toate astea? De ce s-au pornit iarasi pomenile electorale? Simplu! Pai, cum sa sensibilizezi omul daca nu-i dai, acolo, o punga cu faina, o sticla cu ulei, un mic, o bere, o ceva?... Daca nu dai, asigurandu-te astfel ca electorul pune stampila acolo unde trebuie, mai bine stai acasa si nu te mai bagi in politica.

Si apoi, ce? Dai de la tine? Nu. Dai de la buget, din sponsorizari sau din alte invarteli. Iar treaba e verificata: cumperi votul, devii barosan.

Dar, se pare, ca electoratul s-a desteptat; le papa malaiul, le mananca pestele, le ia sacosele si galetile si voteaza dupa propria constiinta. Vorba lui Pristanda: "pupa-l in bot si papa-i tot".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#pomeni electorale Paste, #campanie electorala locale 2012, #campanie electorala 2012, #alegeri locale iunie , #campanie