Specificul romanesc: Versiunea martie 2016

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 21 Martie 2016, ora 06:47
5319 citiri

"Vorbeste cu Mutu!" e sloganul ales de PSD pentru campania locala.

Dupa ce organizatia sa a primit amenda, fiindca a arborat drapelul unei tari inexistente, liderul unei formatiuni etnice a declarat ca am avea de-a face cu o "vanatoare de vrajitoare".

Candidatul liberalilor la Primaria Capitalei a anuntat ca prioritatea sa este terminarea unei biserici, care e cunoscuta drept "Catedrala Mantuirii Neamului".

Ministrul Justitiei a explicat ca discutia despre drepturile omului e un "lux teoretic".

Presedintele Senatului considera ca regimul, in cadrul caruia a fost, de altfel, si premier, seamana cu "democratia din Rusia, intrucat serviciile secrete dau tonul".

Desi republica, tara recunoaste Custodele Coroanei si mai multe altete regale.

Un fabricant de lactate care a raspandit bacteria Escherichia Coli e aparat cu multa ravna, in numele incurajarii capitalului autohton.

In schimb, presedintele e aspru criticat pentru ca a vorbit despre o "viata anterioara", in care visa, alaturi de sotie, la calatorii peste hotare.

Nici ministrul de Externe n-a scapat de tirul reprosurilor, fiindca nu s-a gandit sa sustina candidatura Nadiei Comaneci pentru pozitia de secretar general al Natiunilor Unite.

Doi deputati europeni s-au aratat nemultumiti intrucat Guvernul de acasa cuprinde un fost membru al Comisiei Europene si mai multi inalti functionari de la Bruxelles.

Un alt europarlamentar ii scrie premierului Canadei in limba pasareasca: "a venit vremea sa confruntam problema vizelor in mod direct".

O senatoare a explicat, la randul ei, ca "legea domnului cu defaimarea a putut sa fie votata pentru ca era pe chestie".

Un fost ministru al Educatiei a anuntat, intr-un mesaj pe Facebook, ca e operat la "genunche".

Un scriitor, care e si academician, este ferm convins ca "intelegerea poate fi un semn al prostiei".

Academia de Politie are un nou rector, si anume un absolvent de Educatie Fizica, a carui notorietate a crescut simtitor in perioada in care a jucat in seriale TV.

Au dreptate cei care sustin ca exista un specific romanesc. Unde mai gasesti asa ceva? In plus, in decurs de doar cateva zile...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vorbeste cu Mutu slogan PSD, #Klaus Iohannis viata anterioara, #Lactate Bradet Ecoli, #rector Academie Politie , #campanie