Ziare.com

Fermierii electorali

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 29 Octombrie 2009, ora 12:39

   

Fermierii electorali
Televiziunile s-au emotionat de mama focului vazand derapajele violente din protestul fermierilor. Pentru cei mai informati, imaginile n-au fost o surpriza: de-a lungul si de-a latul Europei, femierii au dat foc masinilor, au blocat soselele, au varsat laptele in apa raurilor si s-au confruntat cu fortele de ordine.

E drept, exista o diferenta majora. In toate acele cazuri era vorba despre politici europene in materie de subventii, la noi este vorba despre subventii care se platesc din bugetul statului. Acolo fermierii cer majorarea subventiilor, in vreme ce fermierii romani cer sa li se plateasca ceea ce era deja stabilit.

Adevarul la mijloc

"Vaca si oaia nu traiau din subventia aceasta" a recunoscut unul dintre fermieri, dar este la fel de adevarat ca fostul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, a promis ca banii vor fi platiti pana pe 15 octombrie.

Bugetul nu are bani indiferent de protestele oierilor si niciodata pana acum subventia nu a fost platita deodata. Si guvernul Tariceanu a platit subventiile tot in transe, adica ceea ce li se propune si acum fermierilor. Dar si acestia stiu ca este un an electoral, asa ca au apasat la podea pedala, cerand mai mult decat pana acum: "Toti banii odata, pana la alegeri". E drept, este un an mai greu decat cei trecuti, pentru ca vanzarea produselor a mers mai greu si banii incasati au fost mai putini. Una peste alta, adevarul pare pe undeva pe la mijloc.

Dar nu numai fermierii stiu ca e an electoal, ci si politicienii. Securea razboiului subventiilor a fost ridicata de cateva zile bune de PSD care l-a acuzat pe Radu Berceanu ca nu va plati subventiile, sufocandu-i astfel pe fermieri. Un atac incorect, pentru ca la buget n-ar fi fost niciun leu mai mult daca si acum ministru al Agriculturii ar fi fost tot Ilie Sarbu. Sa ne amintim ca mitinguri ale fermierilor au fost si in lunile trecute, cu Ilie Sarbu in minister. Atacul a fost lansat tocmai pentru ca se stia ce bomba este aceasta subventie neacordata.

Ne putem gandi daca nu cumva incorectitudinea a mers si mai departe uitandu-ne, de exemplu, la autobuzele cu care oierii au venit la Bucuresti. Oare cine le-o fi pus la dispozitie si cine i-o fi organizat? Mutarea protestului la Palatul Cotroceni ne aduce aminte si de vorbele lui Bogdan Niculescu Duvaz care, recent, trimitea alti protestatari la presedintie.

De la proteste, la miting electoral

Daca in spatele protestelor s-a aflat o socoteala electorala, a fost una gresita, pentru ca i-a dat lui Traian Basescu posibilitatea unei prestatii aducatoare de importante puncte electorale. Presedintele se misca in mijlocul multimii ca pestele in apa. Este punctul lui forte si a exploatat in favoarea sa momentul dificil de la Palatul Cotroceni.

Suit pe un ghiveci de bradut, vorbind la o portavoce ragusita, Traian Basescu a trasat cateva tuse cheie din portretul prezidential oferit spre vot electoratului: "Am tinut sa vin in fata voastra ca sa stiti ca aveti un presedinte care se ingrijeste de voi", "Mi-am asumat responsabilitatea ca se va primi un raspuns miercuri. Daca nu, eu voi veni sa ma justific, e un angajament facut", "Nu cereti o solutie care poate fi o minciuna. Lasati o solutie care sa va ajute, nu o poveste". Si a venit cu solutia.

Prima transa din subventii in cateva zile, in urma negoceirilor pe care le-a purtat cu guvernul. Si transa a aparut ca prin minune in cateva minute doar, printr-o hotarare de guvern. A doua transa ar trebui sa vina in decembrie, in urma unor negocieri intense cu implicarea CEC: "lasati-ma pe mine sa negociez pentru voi, caci o sa negociez mai bine". Ceea ce a inceput cu huiduieli si violente s-a sfarsit cu scandari, desi Traian Basescu a evitat sa mai faca o eroare similara celei comise in privinta acum cu an in privinta salariilor profesorilor.

Practic, Traian Basescu a reusit sa transforme o demonstratie incendiara a fermierilor intr-un miting electoral de succes. Si ca sa puna cireasa pe tort, presedintele a dat si o palma usturatoare Parlamentului: "nu va mai duceti in Piata Constitutiei (ca sa aflati rezultatul negocierilor pentu a doua transa n.r.), veniti direct la mine".

Finalul protestului fermierilor ar trebui sa fie o lectie importanta pentru contracandidatii lui Traian Basescu. Ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta pentru a-l impiedica pe presedinte sa apara in postura de salvator al neamului si sa intre in contact direct cu multimea in fata camerelor de filmat, pentru ca efectul electoral poate fi devastator.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5061 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
74 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DESI MITINGURILE AU FOST ORGANIYATE IN STIL...COMUNIST DE CATRE INDIVIYI CU CEAFA GROASA....

efectul a fost de bumerang,Basescu a fost servit pe tava exact acasa la el!
Este ceea ce scrie Biblia...cine sapa groapa altuia,cade singur in ea!
Presedintele nu are egal in comportamentul exceptional in mijlocul romanilor si merita cu prisosinta chiar si numai pentru acest talent inascut sa fie inca 5 ani alaturi de noi!
Votati Basescu...din primul tur!

 

Au fost si ceva huiduieli acolo

Interventia presedintelui era obligatorie, intrucat toata Romania stie ca el este de fapt seful acestui guvern catastrofa. A luat portavocea in mana pentru a-si apara guvernul si a se apara pe el insusi. Romanul stie ca miliarde de euro intra in visteria guvernului si este convins pe buna dreptate ca parte din ei iau alte destinatii, iar el trebuie sa-si faca singur dreptate pe ceea ce i se cuvine. Trist adevar !

 

Basescu a punctat si o sa primeasca voturile fermierilor

Faptul ca a iesit in mijlocul oamenilor si a oferit o solutie, realista, acestei situatii, trista din pacate, ii aduce popularitate. Ca nu el este responsabil cu banii, ca fostul ministru PSD al Agriculturii a promis nefondata si nu a platit, ca se impune sau nu o astfel de subventie, este o alta chestiune, asupra careia prin demersul si implicarea presedintelui, ca rezultat si al protestelor fermierilor, sunt convins ca i se ofera rapid o solutiee dintre cele mai bune, in masura posibilitatilor. Ceea ce multumeste ambele parti. Asta nu inseamna ca Geoana si Crin nu o sa injure. Si nici ceata lor de propagandisti, deoarece ei au pierdut voturi si acum, in campanie, asta ese cel mai important. pe urma, sigur ca viitorul guvern o sa reglementeze chestiunea.

Corect !

Are personalitate.(desi nu se tine de cuvant )

Balada Miorita (Cenzura oierilor)

Pe-un picior de plaiu,
Pe-o gură de raiu,
Iată vin in cale,
Se cobor la vale
Trei turme de miei
Cu trei ciobănei
Unu-i PDL-ist
Unu-i PSD-ist
Si altu-i PNL-ist
C- un pui UDMR-ist.
Iar cel PSD-ist,
Si cel PNL-ist,
Mări se vorbiră,
Si se sfătuiră
Cum l' sfarsit de toamna
Sa se razvrateasca
Si sa-l doboare
Pe cel PDL-ist
Că e betivan
Si amagitor
Cu oitele lor dragi
Mindre si cornute,
Si cu daruri multe.
Dar cea Miorită
Cu lana plăvită
De trei zile'ncoace
Gura nu-i mai tace,
Iarba nu-i mai place.
- Drăgutule bace!
Dă-ti oile'ncoace
La negru zăvoi,
Că-i iarba de noi
Si umbra de voi.
Stăpine, stăpine,
Iti cheamă s'un cine
Cel mai bărbătesc
Si cel mai frătesc,
Că l'apus de soare
Vreau să mi te-omoare
Baciul PNL-ist
Si cu cel PSD-ist!
- Oită romană,
De esti năzdrăvană
Si de-a fi să pierd
Să ies din guvern,
Să spui lui PSD-ist
Si lui PNL-ist
Ca să mă ingroape
Aice pe- aproape
In Parlamentul de oi,
Să fiu tot... (arata tot comentariul) Pe-un picior de plaiu,
Pe-o gură de raiu,
Iată vin in cale,
Se cobor la vale
Trei turme de miei
Cu trei ciobănei
Unu-i PDL-ist
Unu-i PSD-ist
Si altu-i PNL-ist
C- un pui UDMR-ist.
Iar cel PSD-ist,
Si cel PNL-ist,
Mări se vorbiră,
Si se sfătuiră
Cum l' sfarsit de toamna
Sa se razvrateasca
Si sa-l doboare
Pe cel PDL-ist
Că e betivan
Si amagitor
Cu oitele lor dragi
Mindre si cornute,
Si cu daruri multe.
Dar cea Miorită
Cu lana plăvită
De trei zile'ncoace
Gura nu-i mai tace,
Iarba nu-i mai place.
- Drăgutule bace!
Dă-ti oile'ncoace
La negru zăvoi,
Că-i iarba de noi
Si umbra de voi.
Stăpine, stăpine,
Iti cheamă s'un cine
Cel mai bărbătesc
Si cel mai frătesc,
Că l'apus de soare
Vreau să mi te-omoare
Baciul PNL-ist
Si cu cel PSD-ist!
- Oită romană,
De esti năzdrăvană
Si de-a fi să pierd
Să ies din guvern,
Să spui lui PSD-ist
Si lui PNL-ist
Ca să mă ingroape
Aice pe- aproape
In Parlamentul de oi,
Să fiu tot cu voi;
In fata tribunii,
Să-mă audă ciinii,
Astea să le spui,
Vintul cind o bate
Prin tară răzbate,
S'oile s'or stringe
Pe mine m'or plinge
Cu lacrimi de singe!
Iar tu de complot
Să nu le spui lor.
Să le spui curat
Că am pierdut
La acest mandat
Si m-am insurat
Cu-o mindră crăiasă,
A tării mireasă;
Că la nunta mea
A căzut o stea;
Soarele si luna
Mi-au tinut cununa;
Brazi si păltinasi
I-am avut nuntasi;
Preoti, muntii mari,
Paseri, lăutari,
Păsărele mii,
Si stele făclii!

Felicitari domnule Presedinte!

Traian Basescu si-a etalata din nou clasa de cel mai bun politician roman din ultimii 50 de ani! A iesit excelent dintr-o mascarada marca PSD, care prin AGROSTAR, aliat al PSD, au inscenat aceasta revolta a unor oameni usor de manipulat, pauperizati sau mentinuti saraci de PSD. Traian Basescu le-a cucerit inimile pastorilor, ciobanilor si agricultorilor prin modul deschis si curajos de a le spune adevarul. De la huiduiei s-a trecut imediat la aplauze si strigate de sustinere! Felicitari domnule presedinte, ai intors totul in favoarea dumneavoastra si a tarii!!!

Jalnic "președinte" megamafiot.

Sunt eu cum sunt,dar atata bădărănie afișată de "un președinte dezgustător",n-am văzut"!Mi-e silă totală de el,famiglia lui și de toate adunăturile zooportocalii patibulare.
De ce i-e frică,bineințeles că nu va scăpa!...LAPIDAREA!
Am zis.

Iliescu a sustinut aproape 2o de ani ca el nu a fost portavocea "transhumantei" minierilor care au cotonogit Bucurestiul !

Spre deosebire de presedintele "de onoare", presedintele Basescu nu a trimis oierii sa ocupe Piata Universitatii ... vreti sa stioti un de sant banii oierilor ? Directorul Eximbank, Ionut Costea, cumnatul presedintelui PSD, Mircea Geoana, castiga 89 de mii de lei pe luna fara sa pune la socoteala alte stimulente, inseamna 20.760 de euro, dupa cum rezulta din contractul de mandat intrat in posesia HotNews.ro. Daca ar fi concediat, statul ar trebuisa-i plateasca trimp de trei ani leafa integrala, ceea ce inseamna 747.369 euro.
Contractul a fost semnat in aprilie 2009 de catre fostul presedinte AVAS, Mircea Ursache, membru PSD. Costea a ramas director la Eximbank, desi PSD s-a retras de la guvernare de aproape o luna de zile iar functia sa a fost negociata politic de Mircea Geoana. Eximbank e o banca de stat, finantata de la buget, cu o cota de piata potrivit datelor de la Banca Nationala.
Pe langa salariu, Ionut Costea are urmatoarele drepturi, potrivit contractului de mandat:
* O prima de vacanta egala cu salariul lunar
* Prime de Craciun, de 1 iunie
* Decontarea oricaror cheltuieli facute in interes de serviciu
* Prima de ziua bancii
* Al 13-lea salariu
* Echivalentul a nu mai mult de trei salarii lunare, in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor decide sa acorde alte prime
* Eximbank incheie pentru administrator si familia sa o polita de asigurare privata internationala in valoare de un salariu brut lunar
* Remuneratia lunara neta va fi majorata cu procentul cu care se majoreaza fondul de salarii pentru angajatii bancii
* Bonus anual in cuantum de minim o remuneratie lunara bruta si maxim trei conform deciziei AGA, pentru indeplinirea corespunzatoare a atributiilor
Potrivit contractului de mandat, incheiat pe o perioada de peste patru ani, mai precis pana in 30 septembrie 2012, in cazul revocarii inainte de termen, banca va plati "o compensatie de incetare egala cu valoarea remuneratiilor lunare stabilite prin contract, datorate pana la data expirarii duratei mandatului, dar nu mai putin de sase remuneratii brute". Asta inseamna ca statul, daca vrea sa-l concedieze astazi pe cumnatul lui Mircea Geoana, trebuie sa-i mai plateasca timp de trei ani leafa de 20.760 de euro lunar, adica 747.360 de euro, scrie HotNews.ro.
Conform contractului de mandat, directorul Eximbank primeste aproximativ 20 de sporuri, prime si alte beneficii. Salariul lui Ionut Costea depaseste cu mult nivelul de pe cea mai inalta treapta ierarhica din Legea Salarizarii Unice, pe care Guvernul Boc si-a asumat raspunderea.
Salariul presedintelui Eximbank este mai mare chiar si decat cel al guvernatorului Bancii Nationale. Adrian Vasilescu, consilierul lui Mugur Isarescu declara recent pentru NewIn ca: "La banca centrala nu exista niciun salariu de zeci de mii de euro, asa cum se scrie in comunicat. Pana si guvernatorul BNR are cu mult sub 10.000 de euro".

Oare cate subventii s-ar putea plati din salariul cumatrului lui Geoana !??

Nu poate fi tarat prin procese PSD istul care a semnat contractul cu el ?
Sa fie el pus sa plateasca !?

Cat de nenorocit s fii ca om sa faci asemenea nepotisme si in avelasi timp sa arati cu degetul spre altii , sa dai din gura toata ziua si sa bagi zazanie intre romani !??

ptr gonzague

poate sunt eu naiva, dar mi se pare ca indemni la crima... esti sigur ca ai toti neuronii la locul lor sau ai doar 1 si ala obosit???

 

BASESCU SI-A BATUT JOC DE EI...PACAT!

Basescule – de la cine vei lua bani cand vor iesi bolnavii cronici in strada? Sau te gandesti ca ei nu au forta sa huiduie si sa isi exprime disperarea la gardul palatului Cotroceni…. Ceea ce face acest Traian Basescu astazi, se numeste siluirea economiei nationale.

basescu e singurul vinovat! si va plati scump....

SINGURUL VINOVAT ESTE BASESCU CARE A COMANDAT ACEASTA EXCROCHERIE DE PROPORTII IN ROMANIA! PRIETENE, SARBU A LASAT BANII LA LOCUL LOR - ACTELE APROBATE - SI DECIZIA ADOPTATA IN SEDINTA DE GUVERN. FIZIC BANII NU EXISTAU SI NU EXISTA PENTRU CA ACESTI BANI SI INCA CATEVA SUME IMPORTANTE DE CARE VEI AFLA IN CURAND AU FOST DIRECTIONATE CATRE DOUA SAU TREI MINISTERE - MEDIU - TURISM SI TRANSPORTURI. PRIMELE DOUA MINISTERE AVEAU MISIUNEA DE A FURA IAR LA BERCEANU S-A CUMPARAT LINISTEA CU BANII FERMIERILOR! ASTA ESTE ADEVARUL SI AM DOVEZI PENTRU CE SPUN! SINGURUL VINOVAT ESTE BASESCU CARE A COMANDAT ACEASTA EXCROCHERIE DE PROPORTII IN ROMANIA!

Constat ca unii au voie sa-l faca pe Basescu megamafiot si sa-l poceasca in fel si chip ,

iar eu sunt depuncat si penalizat pentru ca am repetat cele spuse de Iliescu referitor la Geoana .
Acest ziare.com face jocul rusinos al monstruoasei coalitii PSD-PC PNL , nu este deloc un instrument obiectiv ci partinitor si practic se face complice la injuriile care s-au vehiculat pe aici impotriva lui Udrea , Boc , Basescu , etc .
Dac voi fi solititat voi depune marturie impotriva lor .
Deasemenea am mai spus ca de la o vreme nu mai mi se permite accesul la emisiunile in direct cu anumiti invitati ai ziare.com .

 

POMUL CU ROADE

* Pomul cu roade l-a scuturat echipa Geoana, ca sa faca valri in curtea adversarilor.
* Dar roadele, cazute dupa scuturatul pomului, le-a cules din belsug dl. Basescu.
* Echipa PSD n-are destula minte ca sa priceapa ca, oricate mitinguri ar face dl Geoana la Botosani, nu culege cat dl. Basescu, cu portavocea chiar la Bucuresti.

pardon

voturile ferminerilor

Am sa mai spun totusi ceva pe care multi se feresc ca de dhracku sa-l spuna

In Romania sunt 41 de judete si municipiul Bucurestiul, capitala cu un statut similar cu cel de judet.Din punct de vedere istoric, exista 3 provincii traditionale: Valahia (formata din regiunile Oltenia, Muntenia si Dobrogea), Moldova si Transilvania (formata din regiunile Banat si Transilvania).
Ca stat suveran, Romania a apărut in 1859 prin unirea dintre Ţara Romanească si Moldova condusă de Alexandru Ioan Cuza si a fost recunoscută independentă 19 ani mai tarziu.In 1918, Transilvania, Bucovina si Basarabia s-au unit cu Romania si-apoi cunostem povestea.In prezent Romania are o populatie de 21 680 974 de locuitori inauntrul frontierelor si numarul celor care sunt nascuti inafara din stramosi romani sau al romanilor plecati si care trăiesc in afara granitelor tării este de aproximativ 12 milioane si care au declarata originea lor desi unii pot avea in prezent alte nationalitati sau dubla nationalitate.Pana aici toate bune.Era necesar preambulul asta pt ca este un lucru cu care multi se confunda cand ii intrebi cat sunt romanii si-ti raspund eronat ca suntem 22 de milioane.Si de cand eram copil tot 22 de milioane eram.Pai nu suntem vreo 34 de milioane in realitate.Si aici vroiam sa ajung.
Cum se face ca in Romania cu o populatie de 22 de milioane lucrati aproximativ 4 milioane?Ca inafara lucreaza si "bunika".Clar cu documente ca sa ia pensie
nu cerand ajutoare de la stat si pensii masluite pe la cine stie ce primarie comunala cum se parctica in tara.Alta chestie.
Fondurile structurale pt Romania vor fi alocate invers proportional cu dezvoltarea economica a regiunilor, pentru a micsoara diferentele.De ce?Pai aici aveti dovada ca unele regiuni istorice au primit bani continuu de la robinetul statal in timp ce altele au fost lasate in saracie,uitate ca si cum ar fi fost case parasite.
Unii poate stiti altii poate nic nu va intereseaza desi dupa ce-o sa citit asta poate o sa reusiti sa intelegeti ca daca la voi in regiune se face mai mult si la altii mai putin insemana ca nu e haotic si asa poate altii ajung la concluzia ca banii trebuie dati si repartizati ca si regiunile care n-au beneficiat de fonduri sa se bucure de o dezvolatre echitabila cu a regiunii voastre.Si ma refer la ardeleni.Repet n-am nimic contra ardelenilor.Unii gandesc intr-un fel si eu in altul.Ardealul spuna ce-or spune ardelenii in niciun caza n-a fost o regiune care economic sa fie mai presus decat restul tinand cont de marimea sa.A ajuns sa fie mai dezvoltat pt ca fost stimulat permanent si injectat cu bani de la lada tarii in detrimentul celorlalte regiuni.Dovada e PIB-ul de care dispun unii si rata somajului in pe regiuni.E ca populatia din Moldova n-ar fi trebuit sa se miste in alte regiuni daca tara asta ar fi facut investitii echitabil si nu preferential.La impozite suntem egali la drepturi nu.

@Andrei-NewYork

Mai NewYorkezule ce are Basescu din Obama, din Bush, din Clinton, din Reagan si din toti presedintii americani? Viclennia? Ipocrizia? Impostura?

Va faceti iluzii!

Pe la noi (Alba) nu sau mai platit de mult subventiile care pe vremea guvernului Tariceanu se plateau la timp. Oamenii regreta acea perioada si nu prea cred ca o sa il mai voteze pe basescu. Si este putin probabil sa se plateasca toate la timp, iar in promisiuni nu mai crede nimeni. Bani jos (subventia)altfel te tai la vot! Si astazi nu maine! Cam asa stau lucrurile stimabile!

MA lasa rece

Fermierii stiu cel mai bine cum se papa niste bani de la UE. Faci o ferma o transformi in vila si tot asa... Ati mai auzit. Subventia trebuie platita pentru revigorarea acestui sector dar cine verifica cum se cheltuie banii astia? chiar asa putini cum par. Doar faptul ca nu avem guvernanti si ca nu se gasesc bani decat pentru paranghelii, clienti politici si electorali si bani care alimenteaza campaniile electorale, asta ma dezgusta.

I-A CALCAT IN PICIOARE! DE CE? EL DE UNDE MANANCA?

Basescu este cel mai cinic si iresponsabil presedinte pe cal-a avut pana acum Romania. In loc sa fi data banii fermierilor, i-a irosit in toate formele – ori pe filiera Ridzi – ori pe filiera Videanu – ori pe filiera Udrea – ori pe filiera Berceanu – cert este ca banii agricultorilor s-au mancat deja. Acum Basescu isi cauta scapare vaduvind alte sectoare.

Putini nu stiu dar ca au bani putini si ca oaia si *** traiesc din subventia statului sunt minciuni gogonate.Tocmai de la un sector care nu este controlat fiscal pt ca nici dumnezeu nu stie pe unde pasc astia.

N-are un copil in Romania ajutor de la stat cat are o oaie.Si cu asta am incheiat.

Punct de vedere

Nu cred ca BESESCU a cistigat din acest "MITING ", din ce s-a transmis de catre MASS-MEDIA , cu privire la acest aspect am o singura concluzie :
NUMAI DICTATORUL - poate rezolva acea zicala din campania 2004 "TRAITI BINE "
Iesirea in strada a cetatenilor - este rezultatul munci depuse atit de domnul PRIM MINISTRU + PRESEDINTE = TRAIAN BASESCU - de unde rezulta ca timp de 5 ani de zile in institutiile din teritoriu nu se face nimic (adica nu mai functioneaza in interesul cetateanului ), decit la comanda DICTATORULUI BASESCU...

Problema este ca se dau bani

Daca se dau bani sau se stie ca se pot obtine bani, nimeni nu este dispus sa renunte sau sa accepte o amanare.
Evident ca vacile si oile nu stau doar in acesti bani. Ar fi tragic sa ne inchipuim asa ceva intr-o tara cu resursele naturale ale Romaniei. Ar insemna ca nici agricultura nu mai putem face in Romania, decat daca ne da statul bani. Evident sa statul nu poate sustine zecile de mii de ferme care s-ar putea constitui pe intregul teritoriu al tarii. Dar, bineinteles, acesti bani sunt buni, subventiile sunt necesare mai ales in anumite perioade nefavorabile in agricultura, si, probabil, macar o parte din ei ajung, intr-adevar, in furajarea vacilor. As pune pariu ca majoritatea dintre cei 600 de protestatari sunt reprezentanti ai unor grupuri de interese in afacerile din agricultura si nu crescatorii de la coada vacii.
In ceea ce priveste protestul la Presedintie, cred mai mult ca a fost aranjat, decat ca a fost spontan. In mod normal, chiar daca este in spatele Premierului Boc, Presedintele nu are autoritatea sa rezolve concret problema subventiilor, decat, eventual, sa linisteasca lumea si sa intervina ca mediator pe langa organismele abilitate. Pozitia lui Traian Basescu a fost buna, NU A PROMIS si doar atat, asa cum fac socialistii in general, a cautat sa medieze o solutie de compromis, transe, posibilitati etc. Si-a indeplinit functia de mediator de varf, dand actiunii si o conotatie electorala, in nota campaniei sale, cu sageti indreptate impotriva actualelor grupuri parlamentare.

Arma PD-Leba si a lui Basescu

Pogea dintr-un simplu inginer a ajuns mare finantist.
Timp de 9 luni au tot cotit banii de la ministerele PSD spre turism ,sport,Videanu administratie prezidentiala,Blaga,Berceanu.
Ministrii cu bani nu au facut nimic cu acestia tot au licitat lucrari SF,au vorbit pe sticla despre ce planuri au si *** curge lapte si miere in Romania din trimestru 4 al anului.Banii au fost cotiti spre partid si Basescu pentru campanie electorala.
La prima rectificare bugetara din aprilie,tandemul Boc Pogea au luat bani de la agricultura,MAI,mediu,educatie si i-a cotit spre sport,turism si alte filiere de partid.
Sabotarea permanenta a resurselor ministerului agriculturii a dus la aceasta revolta valorificata electoral de Basescu.In acelasi timp arata si spaima acestuia de o eventuala pierdere a scaunului de presedinte care va scoate la iveala micimea caracterului si lipsa de scrupule a acestuia si partidului ce il pastoreste,demagogia dusa la extrem si faptul ca in Romania sunt hoti si corupti rai ,ai altora si hoti si corupti buni care sunt cu mine si cu camarila mea.

ADEVARUL: BASESCU I-A UMILIT! ATAT!

Traian Basescu si-a batut joc de fermieri – vor vedea intr-o saptamana ce inseamna sa crezi in ce spune “presedintele care se ingrijeste de ei". Mare pacat ca si-a batut joc de oamenii aia. Agricultorii si crescatorii de animale sunt oameni munciti – ei nu fac vanzari anterioare si nici nu are cine sa le atribuie case pe Mihaileanu, nu au copii cu case primite cadou de la Popoviciu, nu au frati care fac comert cu arme…..mare pacat ca Basescu si-a batut joc de acei oameni…urat…Traian Basescu si-a batut joc de fermieri – vor vedea intr-o saptamana ce inseamna sa crezi in ce spune “presedintele care se ingrijeste de ei". Mare pacat ca si-a batut joc de oamenii aia. Agricultorii si crescatorii de animale sunt oameni munciti – ei nu fac vanzari anterioare si nici nu are cine sa le atribuie case pe Mihaileanu, nu au copii cu case primite cadou de la Popoviciu, nu au frati care fac comert cu arme…..mare pacat ca Basescu si-a batut joc de acei oameni…urat…

 

Baselu

Ce penibil a aratat momentul in care intre fermierii de la Cotroceni a aparut Baselu, acest salvator al oamenilor, un om venit din popor care le cunoaste problemele si este acolo sa le rezolve.Pe acolo mai erau si doi trei PD-L-isti care aplaudau dupa fiecare vorbulita a lui Traienel dar in general a fost huiduit la scena deschisa.

In ritmul asta,Basescu castiga din primul tur!

Lamentabila au fost prestatia ,scuzele si acuzele lui Ioan Sarbu,fostul ministru PSD-ist(dar si socrul lui Ponta) in fata camerilor de luat vederi,care n-are nici o tangenta cu acest domeniu din punct de vedere profesional.

 

Ai dreptate

Nu e mare lucru si nici mare cheltuiala daca se mai face un tur II de scrutin, cu toate ca se prefigureaza doar unul singur. O economie la banii romanilor nu strica, plus ca pot avea un guvern functional de Craciun, bani de pensii si salarii, dar depinde numai de ei. Basescu face toate eforturile ca sa nu mai fie nevoie si de turul doi si vad ca a ajuns la consens si cu ceilalti candidati, in acest sens. Si ei fac tot posibilul sa piarda, asa ca se poate sa ai dreptate.

pt.Andrei-New York la "ai dreptate":

post alegeri, trebuie evitate 1)"varianta iraniana" au fost proteste violente care au durat mai mult de o saptamina, 2)varianta afgana: dupa doua luni de numarat voturi mai baga un runoff.

 

Am urmarit cu totii la televizor ceea ce au facut fermierii .

Fermierii , agricultorii - toti au dreptul sa faca manifestatii si sa protesteze . Cu talangi , cu vaci care sa lesine in fata ministerelor , cu tot arsenalul . Din pacate s-au vazut printre ei agitatori si manipulatori . La fel ca la mineriade , si manifestatia asta a fost cu "dedicatie " .
Care va sa zica fostul ministru Sarbu face promisiuni stiind ca nu le poate indeplini si mintind aceasta categorie sociala . Se arata astfel ca si-au dorit si astia ca si PNL sa lase mici "bombite" in urma lor , pentru ca au premeditat iesirea de la guvernare .
Se arata ca cei de la PSD instiga lumea .
Poate ca lumea se va lasa instigata si se va lasa cu bataie .
Asta isi doreste Geoana !?
Sa apara pe post de "izbavitor" , de pacificator !??
Cred ca mai degraba il asteapta punerea sub acuzare ca fiind instigator si om care raspandeste informatii false cu intentia vadita de a produce dezordini si revolte .

Faptul ca i-a injurat pe cei de la PD-L .... are si asta papillon si basca pe cap si mananca pe ziar .


PS Vad ca am fost iarasi depunctat sub pretextul ca aduc insulte ; nu eu am spus asta , ci Iliescu . El i-a pus stampila lui Geoana , care Geoana se straduieste din rasputeri sa arate ca Iliescu are dreptate .

 

Eu astep sa fie banati cei care incalca regulile bunului simt mult prea des si mult prea grosolan

Si eu am fost depunctat pe baza unor materiale pertinente, dar se pare ca problema e ca facusem o trimitere spre blogul meu, ceea ce se pare ca e deranjant aici. Si incorect, cu exceptia trimiterilor spre reclame comerciale. Cred ca trebuie lamurita chestia asta, ca si cea a interzicerii accesului userilor care se exprima in mod vadit injurios in mult prea repetate randuri. Din ambele tabere.

BASESCU SA DEA BANII INAPOI!

SINGURUL VINOVAT ESTE BASESCU CARE A COMANDAT ACEASTA EXCROCHERIE DE PROPORTII IN ROMANIA! PRIETENE, SARBU A LASAT BANII LA LOCUL LOR - ACTELE APROBATE - SI DECIZIA ADOPTATA IN SEDINTA DE GUVERN. FIZIC BANII NU EXISTAU SI NU EXISTA PENTRU CA ACESTI BANI SI INCA CATEVA SUME IMPORTANTE DE CARE VEI AFLA IN CURAND AU FOST DIRECTIONATE CATRE DOUA SAU TREI MINISTERE - MEDIU - TURISM SI TRANSPORTURI. PRIMELE DOUA MINISTERE AVEAU MISIUNEA DE A FURA IAR LA BERCEANU S-A CUMPARAT LINISTEA CU BANII FERMIERILOR! ASTA ESTE ADEVARUL SI AM DOVEZI PENTRU CE SPUN! SINGURUL VINOVAT ESTE BASESCU CARE A COMANDAT ACEASTA EXCROCHERIE DE PROPORTII IN ROMANIA!

PSD a organizat protestul ELECTORAL !

De ce nu la guvern care gestioneaza finantele,dece nu la parlament care sa le faca legi care sa le asigure desfacerea totala a produselor. Sigur tinta a fost presedintele. Numai ca GEOANA umbla,,cu alai de feciorasi,,dupa el prin pietele de mere,prin Moldova,ca sa nu sa intalneasca cu prietenii lui politici din conducerea sindicatului AGROSTAR..... BASESCU NU POATE FI INVINS !. Basescu are o abilitate intelectuala deosebita,asa cum i-i sta bine unui presedinte, si care si-a facut campania electorala,,LA DOMICILIU,, ...Basescu le-a vorbit ca dela om la om,clar ,concis, hatarat,spunand doar realitatea si fiind deschis la problemele oamenilor,angajandu-se sa-i ajute. Ba ia poftit sa revina la Cotroceni ,la discutii. La asa ceva nu s-a asteptat PSD...Bobarnacul a fost incasat pe PSD in plina figura !
Felicitari d.le presedinte !

 

BINEINTELES CA PSD-UL A DETERMINAT SI INCALZIREA GLOBALA PENTRU A REDUCE AJUTOARELE PENTRU INCALZIRE !

Apropo nu-mi pla c Prostanacul Iliescu si Vanghelie si gasca lor dar stati mai rasfirati !!

Cred ca se exagereaza de-a binelea

Pentru presedinte a fost un nou esec profesional. Sa nu uitam ca el nu este Oprescu sau Becali fara functii de executie in stat, este ditamai presedintele si seful de guvern totodata in acest provizorat. Oierii au plecat acasa multumiti ca au invins dusmanul si-si vor capata banii obtinuti prin lupta dreapta cu statul mincinos si necinstit. Victoriosi sunt doar ei !

Planurile PSD...

Si de aceasta data PSD a avut un plan josnic si meschin, desi stiau cum se poate acorda aceasta subventie, adica numai in transe, au instigat fermierii la revolta si la proteste si la doleante irealizabile, dar Basescu le-a intors-o si a venit cu solutii omenesti acceptate de cei in cauza. Inca o data Basescu a reusit sa dejoace planurile PSD de a lovi in el si a intors totul in favoarea sa.

 

Este foarte adevarat ca s-a reusit demontarea acestei masinatiuni , manipulari .

Suntem destui care ne-am prins de manevre .
Iarasi , la fel ca si in '89 , '90 , '91 si in'99 televiziunile au avut rolul de raspandaci si instigatori .
De data asta chiar cele private : ale lui Vantu si Voiculescu . Prin comentariile lor , prin faptul ca oamenilor de specialitate le intrerupeau frazele si-i fragmentau mereu ... ne arata iarasi o premeditare .
Prelipceau si Laura Chiriac sunt - alaturi de "cunoscutii , faimosii" de la Antene - printre cei mai activi si mai scoliti reprezentanti ai "noii securitati" . Ca maine o sa auzim si de astia cine stie ce ; pe unde au facut scoala , ce fel de parinti celebri au avut , cum si-au luat ei case prin ANL - vile cu numai 45.000 de euroi .... ca doar nu or face ce fac pe degeaba , nu !?

Din pacate , cine sa dezminta si sa arate oamenilor din colturile tarii ce s-a intamplat de fapt !??

Cu ce sunt de vina televiziunile? Ele traiesc din reflectarea a ceea ce se intampla. Daca nu ar tine lumea la curent i-am acuza ca nu-si fac datoria.

Simpa prezentare a realitatii nu este un lucru rau. Ceea ce inflameaza sunt comentariile, certurile si acuzele reciproce pe care moderatorii au ajuns sa nu le mai poata stapani. Fiecare invitat vine cu lectia invatata si o recita pana la saturatie, pana cand nu mai intelege nimeni nimic, totul transformandu-se intr-un dialog al surzilor pe care in final incetam sa-l mai ascultam.

Cand vom ajunge si noi, romanii, sa nu mai facem in capaniile electorale , sau in apropierea unor campanii electorale, promisiuni aiurea, despre care stim ca nu vor putea fi indeplinite niciodata?

Oare nu mai gandeste nimeni in tara asta decat in termeni electorali? Sunt suverani numai consiierii platiti sa dea sfaturi care sa duca la "victorie" si care nu au nicio sansa de a se realiza? Sutem noi, astia neimplicati politic de nicio culoare, niste oameni ingusti la minte si creduli incurabili, gata sa facem galagie la comanda? In folosul unora carora nu le pasa nici cat negru sub unghie nici de noi si nici de ce se va intampla cu noi. Asa nu vom ajunge nicaieri si ne meritam, din plin soarta. Sincer vorbind meritam din plin ceea ce traim.

 

felicitari Basescule

Asta e! Omul este carismatic si oricat de montati ar fii foat oamenii, sse pare ca bunatatea lui a triumfat....hahahahhah!!!Oricum, felicitari Basescule

 

foarte tare

Mi-a placut de minune cum a reusit sa ii suceasca, mai putin si il ajunge ca manipulator pe Ilici, daca ne si prosteste sa il votatam de trei ori ma inchin!

 

Marinarul securist e bolnav de putere.

Este clar ca, daca matrozul securist mai prosteste lumea sa-l voteze inca o data, va dizolva parlamentul si va modifica si constitutia, ca sa aiba puterea absoluta si sa-si aroge dreptul la inca 2 mandate.
Pentru el, democratia e doar o vorba goala, orice ar scrie in constitutie el intrepreteaza dupa bunul plac, pentru a-si asigura intreaga putere dictatoriala pentru el si clica de lingai si mafioti care-l inconjoara.
In momentul in care slugoiul Boc a refuzat categoric oferta STS de informatizare a sectiilor de votare, prin care se evita votul multiplu si voturile introduse in urne pe numele altora, a devenit evident ca Boc si Blaga au misiune clara de la Basinescu sa fraudeze masiv alegerile si sa-l scoata presedinte cu orice pret, indiferent de vointa electoratului.
Dar matrozul disperat dupa putere uita ca romanii pot vota mai mult impotriva lui decat pot fura slugoii lui.
De asemeni, paranoicul uita un lucru elementar: poti prosti pe toata lumea un timp, ii poti prosti pe unii tot timpul, dar nu poti prosti pe toata lumea la nesfarsit.
Romanii au inceput sa vada ca marinarul securist e disperat dupa un singur lucru, puterea, si pentru asta e in stare sa calce si pe cadavre, si il vor debarca pe matrozul beat de putere in primul port electoral.

 

Eu nu sunt de acord cu acest concept,

dar puterea este a celor puternici.
Pana acum, Traian Basescu a castigat puterea in mod onorabil, legal si democratic, cu voturi populare si nu manipulate de interese activisto-securiste ca Ion Iliescu in anii '90. Pana acum Traian Basescu a actionat legal si constitutional. Propun sa nu il acuzam si sa nu il incriminam dinainte, ca si cum l-am impinge sa comita "crima", sa vedem (daca poporul il va alege) *** actiona in continuare.

vreau o tara normala

Imi doresc sa traiesc intr-o tara normala. Fara manele si manelizare, fara hahaiala, fara minciuna de stat, fara scandaluri interminabile, fara un presedinte care danseaza electoral la satrele tziganesti unde se aleg imparatii viitorului, fara femei ministru promovate doar pentru calitatile de alcoov, fara udre, cocsi, sulfine, roberte,placinte, videni, pogi, hogi,mogi, boagii, berceni,si mai ales bok.
Intr-un cuvant vreau o tara fara Traian Basescu ceea ce va doresc si dvs.

 

Ce bine ar fi...

...daca am avea garantata normalitatea fara Traian Basescu (un singur om) si atat!
Probabil asa am crezut si la Revolutie: l-am impuscat pe Ceausescu, gata, am rezolvat problema!
Avem mult de muncit si foarte multi oameni de inlocuit, nu numai unul singur, pentru a putea sa INCEPEM sa construim normalitatea.

vrei sa spui...

ca avem multi oameni de impuscat! :))

Din păcate n-ai să poți.

Imi pare rău.Sincer.
Am zis.

Nu stiu cum se face

dar nu pomenesti o vorbulita de iliesti, nastaci, hrebenciuci, patrici, tariceni, etc. Partizan ca multi altii de pe forum.

pt. ozzie is free care isi doreste o tara fara...

pleaca de acolo (eu am plecat deja) si s-a rezolvat!! ia sa vedem!!! ai curaj sa pleci?? nici nu stii ce te asteapta aici!! daca ai curaj?? vino!!!

Mitingul bumerang a fost organizat de PSD

Intrun clip plubicitar cu "Dr.Titirambă"prin bucuresti l-am
zărit foarte fres si bine dispus pe Presedintele Federatiei Agrostar, Stefan Nicolae care a spus că nu face politică dar asa spun toti pină cănd ii vezi ori ministri ori parlamentari

 

A procedat normal

Ce a facut rau Base daca a vorbit cu oamenii ? Nu trebuia? Nu le-a promis marea cu sarea ci le-a spus adevarul in fata. Nu au fost mintiti. Nu am vazut picior de PSD sau PNL pe la aceste demonstratii. Numai Base a avut curajul sa le vorbeasca. Cei care au avut ministerul in mana - PSD-ul, se dezic de toate manevrele facute in cunostinta de cauza la agricultura.... Asa lasi mai rar. Da, criza e peste tot, dar numai Base incearca sa linisteasca intr-un fel pe oameni . Restul candidatilor se fac ca nu vad..... durerea celor multi....

 

PSD a provocat totul!!!

Ca de obicei PSD-UL a provocat totul...revolta fermierilor a venit acum inainte alegeriilor pentru ca stiu si ei ca este un an electoral si isi doresc sa primeasca toti banii deodata inainte de alegeri!! Oricum, Basescu sa descurcat si de data asta!!!bravo BASE!!

 

felicitari traian basescu

mamelucii de la grivco n-au inteles absolut nimic,
niste martafoi de salon,toate uneltirile lor se
intorc impotriva lor.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor