Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Politica sexului oral si criza mondiala

Duminica, 28 Septembrie 2008, ora 16:52
9889 citiri
Politica sexului oral si criza mondiala

Pomeni, sex, circ si acuzatii elucubrante - mai exact lupta electorala in maniera mioritica. Pana la inceputul oficial al campaniei mai e circa o luna, dar atacurile marsave si sapatul pe la spate au inceput deja. La fel si spectacolul halucinant de pe micul ecran.

Pana acum cap de afis au fost Ana Birchall si "gospodinele" Elena Udrea si Bogdan Olteanu.

Cea mai josnica ofensiva a fost cea care a vizat-o pe pesedista Ana Birchall. Tanara care se visa ministru al Educatiei a devenit peste noapte vedeta porno, gratie unui blogger "bine" intentionat.

Culmea, se pare ca "demascarea" i-a fost coapta tocmai din interiorul propriului partid, de niste colegi care nu o au deloc la inima.

Mai e inca timp ca aceasta performanta a mizeriei in materie de campanie electorala sa fie intrecuta pana la 30 noiembrie.

Un scandal sexual este reteta perfecta pentru a compromite un candidat, mai ales o femeie. E mult mai rapida si mai simpla afundarea in noroi a personajului respectiv, decat daca acesta ar fi fost vizat de vreo ancheta de coruptie, de exemplu.

Mai putin nocive, dar la fel de penibile au fost si afisarile multmediatizate in postura de "oameni obisnuiti" ale tinerelor sperante Elena Udrea si Bogdan Olteanu.

Cei doi au dat cu mopul si tricotat, respectiv calcat si cusut, spre deliciul audientei fundamental oteviste. Mai ramane sa mai faca Geoana sarmale in direct si circul va fi total.

Tot din peisajul de precampanie fac parte si congresele de partid, pe sistem si aspect de plenara comunista, in care bosii isi prezinta candidatii, cu tam-tam, cantec si voie buna. Se intoneaza patriotic, se aplauda frenetic, se flutura stegulete si se urla numele candidatilor ca sa le intre bine in cap macar membrilor de partid.

Ce mai lipseste? Ce altceva decat pomenile electorale. Guvernul liberal si-a aratat fata de stanga si s-a intrecut pe sine aruncand cu bani in pensionari, profesori si politisti. Pana si investitorii de la bursa au fost vizati de un soi de pomeni - ministrul Vosganian promitand eliminarea impozitului pe tranzactiile la BVB.

Ce mai conteaza ca Guvernul nu are acesti bani si urmatorul Executiv va gasi vistieria goala? Important e sa dea bine acum si in campanie.

Daca puterea are in mana punga cu bani, Opozitia nu poate decat sa promita. Mii de kilometri de autostrada, salarii minime si pensii medii de sute de euro si, per total, numai lapte si miere.

Dar la altii cum e?

Sincron cu batalia din Carpati pentru ciolanele din Parlament, peste Ocean se desfasoara o lupta mult mai importanta, aceea pentru cel mai ravnit post de pe planeta: presedintele SUA.

Si acolo activistii pusi pe strans voturi isi consuma toata energia in atacuri postate pe Internet si campanii de dezinformare prin scrisorele, telefoane si fluturasi, menite sa manipuleze electoratul.

Republicanul John McCain a inclus in campania sa multe secvente video cu continuturi dure la adresa contracandidatului Barack Obama.

Intre acestea, unul il compara pe aspirantul democrat cu Britney Spears sau Paris Hilton pentru ca sunt la fel de celebri. Spotul doreste sa sugereze ca Obama este mai mult o persoana care se bucura de celebritate, dar nu si cu potential de sef al executivului. Alt clip il acuza in mod fals ca a anulat o vizita la trupele americane din Irak pentru a merge la sala.

Obama nu s-a lasat nici el mai prejos si si-a atacat rivalul republican intr-un clip publicitar in care John McCain este prezentat drept un instrument al marii industrii petroliere care are de profitat de pe urma cresterii pretului la carburanti.

Care este diferenta?

Exista insa o mare diferenta intre americani si noi.Chiar si din aceste clipuri se poate vedea ca actuala campanie electorala din Statele Unite este dominata de teme majore, printre care se numara Irakul, criza economica, sistemul de sanatate, imigratia sau religia.

In SUA se vorbeste de mortii din Irak, la noi de bratara Anei Birchall. La ei de rasism si pretul la benzina, la noi de andrele si nasturi.

In momentul in care tara lor se confrunta cu o criza economica severa, cei doi contracandidati americani si-au axat mesajul pe strategii de atenuare a acesteia. La noi, economistii partidelor se intrec in cifre fantasmagorice si promisiuni aberante.

Pietele financiare se clatina, bancile dau faliment, oamenii raman fara case, iar politicienii de peste Ocean s-au vazut nevoiti sa isi expuna pozitia fata de situatia economica.

In Romania, in schimb, criza mondiala nu e privita cu seriozitate. Toti politicienii ne spun ca ea e departe si pe noi nu ne va afecta. Doar Isarescu pare mai cu picioarele pe pamant si a anuntat vineri ca BNR e in alerta maxima pentru a preintampina eventuale efecte negative ale recesiunii mondiale care s-ar putea simti si in tara noastra.

Totul se reduce in continuare la disputa sterila dintre cine e mai corupt, cine e mai hot sau cine e mai gospodar. Cati ani trebuie sa mai treaca oare pentru ca si clasa noastra politica sa se maturizeze?

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#politica, #sex, #mop, #andrele, #criza, #comparatie, #americani, #alegeri , #campanie
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
urmâriţi-l pe CAPITALISTUL ROŞU : Năstase că-i de-al vostru nenorociţilor