Politicienii se afla in treaba (Opinii)

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 15:33
2349 citiri
Politicienii se afla in treaba (Opinii)
Foto: wordpress.com

Vine campania electorala si politicienii nostri se fac ca lucreaza: se agita, croiesc planuri, aliante, fratii, cumetrii, nasii, isi imping confratii la o parte si se indeasa ei in prim-plan si in prime time, scot mizerii unii despre altii...

Fac ce au mai facut de 23 ani. Celor mai multi le-au pierit laudatorii, asa ca ne aduc aminte cate au facut ei si au dres, mai ales cate ar fi vrut ei sa faca daca... Se intrec in competente, experienta si expertiza, stiu intotdeauna totul, de la Immanuel Kant pana la Lelea Omida. Tara de politicieni ispiresti, poeti si romancieri!

Schimbarea? Care schimbare?

Or asta inseamna ca nu se va schimba nimic, cu toate ca pana si cel mai umil candidat va declara ca vine in numele schimbarii. Care schimbare? Cea de acum 4 ani care s-a impotmolit pe drum? Sa insemne schimbare sacul plin de gogosi?

De 23 ani cu promisiuni desarte si apoi uitate s-au castigat mandatele, numai ca acum nivelul de asteptare populara e foarte inalt. S-ar putea sa nu mai tina. Iar schimbarea s-a produs in Romania doar la presiunea timpului, a FMI, a UE, a SUA, arareori si a strazii.

Ce fac politicienii cand nu sunt in stare sa schimbe ceva? Devin mari comentatori, analisti politici, se bat in vorbe pe ecrane cu ce-a mai zis unul, altul, ce-a mai facut cutare, barfesc, se dau in stamba... Ce fac inaltii functionari?

Asteapta rezultatul votului din 9 decembrie ca sa vada cu cine si cum. In pauze militeaza pentru oamenii lor, mai pe fata mai pe dos, punand bete in roate inamicilor. Ultima arma la moda fiind transcript-urile convorbirilor telefonice ale contracandidatilor sau ale celor gata-gata sa-si abandoneze corabia care ia apa.

Iata ce fac politicienii cand nu fac nimic

Sa-i luam de sus in jos: presedintele are mare grija sa nu rateze vreun sfant din calendar ca sa-si gratuleze poporul la diverse onomastici. In pauze ne prezinta avantajele Uniunii Bancare in care a inscris Romania fara sa se consulte cu Legislativul, Executivul, iar Parlamentul i-ar putea taia elanul.

Lasa ca nu a asteptat nici macar concluziile specialistilor, ale expertilor, asa cum se intampla in tarile civilizate unde procesul este in plina desfasurare. Nu e prima data cand ne asumam documente importante ale UE, iar apoi ani si ani tragem ponoasele grabei si ale incompetentei.

Primul ministru isi va lasa si el fraiele guvernarii, dosarele economice si bugetare pe mana taciturnului Florin Georgescu si se va apuca sa bata ulitele patriei alaturi de presedintele Senatului.

Nu s-a rasuflat mai nimic din programul si ideologia USL cu care vor veni in fata electorilor sa le ceara votul, desi in democratiile respectabile lucrul acesta se face cu ani buni inainte. Te pomenesti ca vor fi improspatate cele de la alegerile locale.

Nici bataliile politice nu mai sunt ce erau odata

Apoi, pana la Indreiul Lupilor isi va regla conturile tot mai goale de continut cu dl Basescu, cu fantomele PDL care mai scot cate un atac la persoana, cate o injuratura impotriva-i, ca sa nu uite Boc ca viata de prim ministru e foarte grea, cu multa vorbarie, cu pusca si cureaua lata si barbunc. Activistii lor fanatici jelesc anticipat moartea Romaniei dupa disparitia regimului Basescu.

In rangurile II si III, frasuiala va atinge indata paroxismul. Deocamdata sunt in curs de stransura armatele de campanie in curtea fiecarui candidat. Din nou, singurul instrument de mangaiat electorii ramane sacul cu gogosi, nelipsitul sac cu gogosi care ne tine in loc de doua decenii, singurul la care candidatii se pricep de minune.

Ia gogoasa, neamule!

La loc de cinste, alaturi de gogosi, vor fi laudele asupra harniciei, intelepciunii, ospitalitatii, priceperii poporului roman, dar numai cu conditia sa voteze pe cine trebuie.

Atunci toate sunt frumoase, reformele inainteaza conform graficelor, copiii ne invata bine la scoala, pensionarii inchina cantece de slava conducatorului iubit, iar tinerii abia asteapta ca onor candidatul sa le aduca vreo formatie de hip-hop sau manelisti, sa mai uite de somaj si alte celea.

In caz ca voteaza cu altcineva, atunci poporul devine populatie de ciumpalaci, mahala inepta, lenesa si nesimtita, cu mana intinsa la guvern si la soldati ca sa le dea zapada la o parte, sa le scoata apa din case ca n-au pe unde se duce la crasma.

Ce fac institutiile statului de drept? Campanie electorala pentru seful, deoarece in Romania, legea sta pe hartie, in timp ce seful asteapta la cotitura. De aceea subordonatii contribuie si ei cu ce pot pentru reusita, si o fac cu exces de zel, altfel... De aceea, dupa atata aflare in treaba electorala, suntem si mai saraci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#campanie electorala alegeri parlamentare, #programe promisiuni batalii politice, #alegeri parlamentare 2012 , #campanie