Specificul romanesc: Versiunea martie 2016

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Luni, 21 Martie 2016, ora 06:47
5244 citiri

"Vorbeste cu Mutu!" e sloganul ales de PSD pentru campania locala.

Dupa ce organizatia sa a primit amenda, fiindca a arborat drapelul unei tari inexistente, liderul unei formatiuni etnice a declarat ca am avea de-a face cu o "vanatoare de vrajitoare".

Candidatul liberalilor la Primaria Capitalei a anuntat ca prioritatea sa este terminarea unei biserici, care e cunoscuta drept "Catedrala Mantuirii Neamului".

Ministrul Justitiei a explicat ca discutia despre drepturile omului e un "lux teoretic".

Presedintele Senatului considera ca regimul, in cadrul caruia a fost, de altfel, si premier, seamana cu "democratia din Rusia, intrucat serviciile secrete dau tonul".

Desi republica, tara recunoaste Custodele Coroanei si mai multe altete regale.

Un fabricant de lactate care a raspandit bacteria Escherichia Coli e aparat cu multa ravna, in numele incurajarii capitalului autohton.

In schimb, presedintele e aspru criticat pentru ca a vorbit despre o "viata anterioara", in care visa, alaturi de sotie, la calatorii peste hotare.

Nici ministrul de Externe n-a scapat de tirul reprosurilor, fiindca nu s-a gandit sa sustina candidatura Nadiei Comaneci pentru pozitia de secretar general al Natiunilor Unite.

Doi deputati europeni s-au aratat nemultumiti intrucat Guvernul de acasa cuprinde un fost membru al Comisiei Europene si mai multi inalti functionari de la Bruxelles.

Un alt europarlamentar ii scrie premierului Canadei in limba pasareasca: "a venit vremea sa confruntam problema vizelor in mod direct".

O senatoare a explicat, la randul ei, ca "legea domnului cu defaimarea a putut sa fie votata pentru ca era pe chestie".

Un fost ministru al Educatiei a anuntat, intr-un mesaj pe Facebook, ca e operat la "genunche".

Un scriitor, care e si academician, este ferm convins ca "intelegerea poate fi un semn al prostiei".

Academia de Politie are un nou rector, si anume un absolvent de Educatie Fizica, a carui notorietate a crescut simtitor in perioada in care a jucat in seriale TV.

Au dreptate cei care sustin ca exista un specific romanesc. Unde mai gasesti asa ceva? In plus, in decurs de doar cateva zile...

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti (din 1992) si deputat european (din 2009).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citeste si:
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Alexandru Rafila i-a cerut Comisiei Europene să reducă livrările de vaccin anti-Covid pentru România: ”Avem peste 8 milioane de doze care vor expira”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat miercuri, 17 august, că a cerut Comisiei Europene reducerea substanţială a livrărilor de vaccin împotriva Covid-19 pentru acest an şi...
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...