Vanzatorii de iluzii portocalii (Opinii)

Marti, 06 Martie 2012, ora 23:00
2585 citiri
Vanzatorii de iluzii portocalii (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

Odata cu venirea lunii lui Martisor, cu miros de primavara si raze plapande de soare care au inceput sa topeasca muntii de zapada, a iesit la iveala si o mare vanzoleala in interiorul partidelor politice. Asta pentru ca este an electoral. Toate partidele isi fac calcule, ca la loto.

Vom scapa de unii, vor veni altii, ma rog, mare scofala nu va fi. Aluatul este acelasi.

Dincolo de aceasta agitatie a partidelor, mai ales a acelora care sunt acum la putere, se incearca si constructia unei noi formatiuni politice in care este inclus si poporul. Cei de la putere spera ca prin infiintarea Miscarii Populare sa vina cu ceva nou in fata electoratului. Aiurea! E un soi de "pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul".

Este vorba de fapt despre camelionii din spatele gardului. Miscarea Populara pe care PDL ar intentiona sa o creeze ar cuprinde mai multe partide, sigla urmand sa fie o inima, iar culoarea, verde sau albastru.

Aruncata la inceput ca un fel de pietricica intr-un put, noua increngatura politica a inceput deja sa faca ceva valuri.

"Razboinicului luminii", Gigi Becali, i s-au aprins calcaile doar la gandul ca partidul sau, PNG, ar putea face parte din Miscarea Populara.

Dupa cum spuneam la inceput, la nivel central dar si in teritoriu, cea mai mare agitatie este in curtea pedelistilor. Gandul lor este acum doar la cum si in ce mod sa procedeze, astfel incat sa recupereze electoratul pe care l-au pierdut.

In paralel cu campania de impartire a sacoselor cu pomeni electorale, in care au inghesuit o sticla cu ulei, o conserva, un pui si ce-o mai fi fost, unii pedelisti cu ambitii de a castiga "la locale" au decis ca-i bine sa-si faca rost de voturi inca de pe acum.

In nu stiu ce comuna, primarul a inceput sa imparta incaltaminte si haine militare, primite cu vreo doi ani in urma de la unitati militare dezafectate. Dupa ce au fost depozitate intr-o sala de clasa, acum, in preajma alegerilor, omul a incarcat portbagajul masinii primariei si umbla dintr-un capat in altul al comunei, facandu-le satenilor codouri, in speranta ca le va obtine voturile.

Intr-o alta comuna de pe intinsul patriei, primarul s-a apucat sa ofere cadouri electorale copiilor nou nascuti: scutece, pudra de talc si lapte praf. Cei care isi sarbatoresc majoratul primesc laptopuri. Bolnavii cu "acte" primesc 1.500 de lei, iar somerii cu studii superioare, 1.000 de lei. E bucurie mare. Ce naiba, doar e an electoral.

Si doamna Udrea, ex-ministrul Turismului si Dezvoltarii, s-a gandit sa dezvolte, fix in acest an, cateva sute de comune, fireste "portocalii", oferindu-le cadou sume pentru amenajarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare. In marinimia domniei sale a lasat sa-i scape printre degete si niscaiva banuti pentru cateva comune cu primari pesedisti. Chestia e ca aceste localitati vor beneficia de apa si canalizare peste vreo... noua ani. Dar, stiti cum e: mai bine mai tarziu, decat niciodata.

Din cele expuse mai sus, putem trage concluzia ca pentru alegerile ce vor urma se negociaza ca la piata.

Sunt curios insa daca aceasta cumparare prematura a voturilor, pana la urma, aceasta vanzarea de iluzii, va schimba cu ceva viata cetateanului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Miscarea Populara PDL, #alegeri campanie electorala, #mita electorala PDL , #campanie