Antonescu, despre intalnirea secreta cu Basescu: Comasarea, ideea lui Ponta (Video)

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 13:47
5265 citiri
Antonescu, despre intalnirea secreta cu Basescu: Comasarea, ideea lui Ponta (Video)
Foto: Arhiva

Crin Antonescu a confirmat, miercuri, informatiile aparute pe surse in presa despre intalnirea care a avut loc marti seara, tarziu, la Senat, intre presedintele Traian Basescu, premierul Victor Ponta si cei doi presedinti ai camerelor parlamentare.

"Domnul Basescu a solicitat o intalnire cu premierul si presedintii celor doua camere pe raportul MCV. A avut loc aseara, la Senat", a dezvaluit Antonescu intr-o interventie telefonica la Antena3.

Liderul PNL a sustinut ca subiectul principal a fost "apropiatul raport MCV si masurile legislative care sunt aferente", comentand ca nu a fost "nimic spectaculos".

In ceea ce priveste devansarea prezidentialelor, acesta a fost "un subiect cu totul colateral", a comentat Antonescu.

"La un moment dat, Victor Ponta i-a adus la cunostinta optiunea sa, sau a noastra, a USL, ca in 2014 sa nu mai avem doua randuri de alegeri, unele parlamentare si altele prezidentiale, si daca s-ar putea sa facem aceste alegeri impreuna, adica in primavara, urmand ca, fie presedintele sa renunte la restul de mandat, fie sa intre in vigoare mandatul castigat de viitorul presedinte in noiembrie, cand expira al dolilea mandat al presedintelui Basescu", a declarat Crin Antonescu, subliniind inca o data ca nu a fost un subiect de discutie intre participantii la intalnire, ci o "idee evocata de Victor Ponta".

Intrebat daca PNL agreaza aceasta propunere, liderul PNL a raspuns: "Da, si din punctul nostru de vedere ar fi o solutie buna", adaugand ca aceasta solutie poate fi luata in calcul cata vreme in curand vor incepe si discutiile pentru revizuirea Constitutiei.

Liderul PNL a mai spus ca presedintele Traian Basescu nu a avut o reactie fata de propunerea avansata de premier.

"Nu semnificativa, in sensul ca ar fi respins-o categoric sau ar fi imbratisat-o. Pur si simplu a luat act", a declarat Crin Antonescu, adaugand ca presedintele ar fi vorbit despre posibilitatea cuplarii europarlamentarelor cu referendumul pentru revizuirea Constitutiei, urmand ca alegerile prezidentiale sa aiba loc totusi la termen.

Crin Antonescu a precizat ca in opinia USL referendumul pentru noua Constitutie poate avea loc chiar in aceasta toamna, daca dezbaterile in Parlament se incheie pana atunci, iar legile necesare vor fi modificate in timp util, inclusiv legea referendumului, "din care trebuie scos pragul absurd de 50 %".

Ponta i-a propus lui Basescu devansarea prezidentialelor si cuplarea cu europarlamentarele

Antonescu: Traian Basescu a vrut sa negocieze politic conducerea parchetelor

In ceea ce priveste raportul MCV, discutiile au fost de "natura tehnica", a afirmat liderul PNL.

Crin Antonescu a mai sustinut ca, in acest context, a fost dezbatuta problema numirii unor membri in CSM "care sunt de numit", un procuror si un judecator, pentru locurile vacante in prezent.

"Sigur, s-a discutat si despre faptul ca impasul in care s-a intrat cu numirea noilor conducatori ai parchetelor nu e de natura sa amelioreze MCV(...) Punctul meu de vedere a fost acela ca e o problema care nu ma priveste, nici ca presedinte de partid, nici ca presedinte al Senatului, priveste Ministrul Justitiei, CSM si presedintele(...) Presedintele pare sa fie inclinat catre o negociere pe aceste subiect, dar cred ca nu are parteneri", a mai sustinut Crin Antonescu.

Intrebat cu cine dorea Traian Basescu sa negocieze, acesta a raspuns: "Cu factorul politic, cu noi".

"Atata vreme cat avem un ministru al Justitiei cu reputatie necontestata si ca magistrat si ca independent politic, nu vad care este rostul unor negocieri politice", a subliniat liderul PNL.

Pe de alta parte, intrebat de ce nu a fost anuntata public intalnirea de marti seara, de la Senat, Crin Antonescu a reamintit ca ziua de ieri a fost extrem de incarcata si la Parlament si la Guvern, Victor Ponta purtand discutii pana la ora 20 cu delegatia FMI.

"Nu as putea sa calific intalnirea de ordin procedural, in orioce caz secreta nu a fost", a tinut sa sublinieze Crin Antonescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Antonescu intalnire Basescu comasare, #Ponta Basescu comasare prezidentiale, #comasare alegeri prezidntiale europarlamentare , #comasare alegeri