Ziare.com

Guvernul isi angajeaza joi raspunderea pentru alegeri comasate

de Irina Ursu
Luni, 12 Decembrie 2011, ora 14:15

   

Guvernul isi angajeaza joi raspunderea pentru alegeri comasate
Guvernul isi va asuma joi raspunderea pe proiectul legii comasarii alegerilor si promovarii judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, au decis luni Birourile Permanente reunite ale Parlamentului.

De asemenea, motiunile de cenzura care vor fi depuse de Opozitie se vor dezbate in Parlament pe data de 22 decembrie.

"Pana joi se depun amendamentele, iar joi se face asumarea raspunderii. Ne-am gandit si la calendarul pentru eventualele motiuni de cenzura. Termenul de depunere a motiunii este sambata, pe 19 va fi citite si va fi votata dupa trei zile, deci pe 22", a declarat luni presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Premierul Emil Boc a anuntat luni, la finalul sedintei de Guvern, ca liderii Coalitiei au decis sa mandateze guvernul pentru a-si angaja raspunderea pe proiectul de lege care prevede comasarea alegerilor locale si parlamentare in anul 2012.

E oficial: Boc confirma ca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe comasarea alegerilor

Seful Executivului a explicat ca proiectul de lege are un caracter tehnic si prevede ca in 2012 alegerile locale si parlamentare au loc la aceeasi data, aceasta urmand sa fie stabilita prin hotarare de guvern.

Unul din motivele care au stat la baza deciziei de comasare a alegerilor este legat de faptul ca 2012 este un an economic dificil, iar Romania trebuie sa se preocupe de consolidarea sa economica si sa evite derapajele populiste.

In replica, cei de la USL au anuntat ca vor depune motiune de cenzura pentru ca este o procedura neconstitutionala.

"Dincolo de faptul ca se incalca Constitutia si este imoral, comasarea alegerilor este inceputul unui plan de fraudare masiva a alegerilor", a declarat luni co-presedintele USL Daniel Constantin.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1099 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Care opozitie ?!

Nu prea inteleg afirmatiile "turbate", furibunde, ale opozitiei la comasarea alegerilor ! Pe de o parte, pentru ca-i fac prea prosti - nu ca n'ar fi destui - dar chiar pe toti alegatorii ? Cum sa incurci primarul cu parlamentarul si cu consilierul ? Pe alta parte, afirmatiile ca nu-i chiar asa o economie aceasta comasare, iar nu o inteleg. In vreme de criza e bine sa faci si cea mai mica economie posibila. In acelasi timp, legat de economie, poate are dreptate si opozitia, dat fiind sumele colosale ce se platesc din bugetul tarii pentru finantarea partidelor politice parlamentare ! Aici, pe cand o reglementare mai de bun simt ?
Daca guvernul ar mai face un efort si ar da si legea raspunderii manageriale (de la ministru la director de institutie) poate ca ar mai convinge ca vrea chiar sa faca dreptate ! (de ce credeti ca vrea UE manageri dinafara, independenti, privati?)
Deci, d-le BOC, asteptam, poate va indurati si de poporul dv-stra !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor