Curtea Constitutionala decide daca alegerile pot fi comasate

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 09:34

   

Curtea Constitutionala decide daca alegerile pot fi comasate
Judecatorii Curtii Constitutionale vor analiza, miercuri, Legea referitoare la comasarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale cu cele parlamentare, mai exact sesisarea privind neconstitutionalitatea acesteia.

Sesizarea a fost facuta de Uniunea Social Liberala, care a cerut CCR sa ia "o atitudine de respect fata de lege si democratie".

USL a sustinut ca prevederile Legii privind organizarea si desfasurarea simultana a alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale si a alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senat din anul 2012 incalca "in mod flagrant" principiile directoare instituite prin Codul bunelor practici in materie electorala.

"In primul rand, evidentiem faptul ca prin legea supusa controlului instantei constitutionale se realizeaza o reforma radicala a legislatiei electorale, fiind violate standardele europene in materie, cu putine luni inainte de alegerile locale si, respectiv, parlamentare, programate sa aiba loc in anul 2012.

Modificarea legislatiei electorale are loc cu cinci luni si jumatate inaintea alegerilor locale si cu 11 luni inaintea celor parlamentare. Acest lucru contravine in mod flagrant dispozitiilor Comisiei de la Venetia potrivit carora legislatia europeana nu poate fi modificata decat cu minimum 12 luni inainte de alegeri", se mai arata in documentul transmis de USL.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2119 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
maxi
rank 5
"fiind violate standardele europene" Ne miram ca-s atatia infractori
Asa-i in Comunism, trebuie violat daca asa vrea prezidentul!
Au planuri si sa fure alegerile la fel ca in 1947!
Moshii din Curtea AntiConstitutzionala cred ca-s zarzavagii ca la legi si la judecata nu se pricep!
Au amanat deja un termen de pronuntzare desi e limpede pt oricine ca legile nu pot fi modificate de cei direct interesatzi!
Cum ar fi ca hotzii sa poata da ei o lege ca furtul nu-i infractiune, e o fapta buna!
Asa si Guvernul Boc, au dat o lege ca alegerile pt confirmarea sau schimbarea regimului sa aibe loc cand vor ei, nu cand spune legislatzia Romaniei!
Deja membrii Curtii Constitutzionale, desi sunt functionari de stat, si-au votat, ei lor, o lege care sa le lase veniturile nemodificate!
Ei si presedintele Romaniei nu au fost afectatzi de reducerile cu 25% a salariilor bugetarilor!Ei, deja, sunt mai presus de lege!
darnic00
rank 5
maxi
Si care ar fi solutia? Sa inlocuim CCR cu Antena 3?
maxi
rank 5
Sa respecti legile si Constitutzia!
Nu ti-a trecut prin cap ideea asta?!
Vrei ca la rusi, ca-n comunism, cu despot luminat?!
alvorado
rank 1
Alegerile comasate nu sunt impotriva Constitutiei,iar
chestia cu Venetia este o recomandare!

De aceasta decizie a CCR insa depinde enorm viata politica

din Romania in perspectiva imediata!!
badea_cartan
rank 5
Cerem Curtii Constitutionale...
... reinstaurarea, de urgenta, a drepturilor acordate, prin Decretul 410/1985, mamelor cu mai multi copii.
Sa se acorde, mamelor cu mai multi copii, drepturile financiare aduse la zi (cu dobanda aferenta!), inclusiv pentru perioada in care, in mod abuziv, guvernul le declarase "desuete".

Membrii CCR isi aduc aminte ca, pana in 1989, avortul era ilegal, ca femeile din Romania erau incurajate sa sporeasca populatia tarii si ca romanii mai instariti mergeau in excursie la Moscova sa-si faca provizii de prezervative, care ne se gaseau in magazinele din Romania! Femeile care nasteau cinci sau mai multi copii erau declarate Mame Eroine.

In acest context este inadmisibila scoaterea in ilegalitate, pe motive de "desuetitudine" a Decretului 410/1985. Cu atat mai mult cu cat astazi, tortionari ai regimului din perioada respectiva, cu un numar de ani de scolarizare de patru-cinci ori mai mic decat cel al unor Mame Eroine, au pensii care sunt de patru-cinci ori mai mari decat salariul mediu pe economie.

Aveti cateva zile pentru remedierea acestei nedreptati.
alvorado
rank 1
ALO,PDL mobilizati-va oamenii!Altfel veti pierde!
Daca USL plateste 50 lei pentru fiecare manifestant plus

merinde,voi nu sunteti in stare?
darnic00
rank 5
PD-L nu are bani negri pentrui a mitui
vuvuzelele din piete. Si chiar daca ar avea, nu ar face-o. In democratie se numara voturile, nu haulituruile si tzipetele din Piata. Nimeni nu contesta dreptul cetatenilor la protest, dar inaintea cererilor protestatarilor exista prevederi legale. Iar legea nu prevede suprematia strigaturilor scandate in Piata in fata votului.
maxi
rank 5
darnic nu tzi rusine de mama ta?! Ai tupeu ....
Ce vuvuzele tanaru?! Pana de curand ne spuneatzi viermi!
E, o sa-ti dam la vot,... cauta-ti job de "analizor pixeli albastri"!Asta il mai ai pana in iunie,iulie 2012!
paideos
rank 1
....
• PDL va continua procesul de reformare a statului indiferent de consecintele politice asupra sa. PDL invită membrii partidelor de opozitie să dea dovadă de mai multă responsabilitate decat liderii partidelor din care fac parte si să invite la dialog politic sincer pe toti actorii politici responsabili pentru păstrarea Romaniei pe o traiectorie economică stabilă.
minel
rank 4
si cum fosilele din ccr
sunt de partea puterii, si care sunt platiti cu zeci de mii de euro lunar, bineinteles ca vor da dreptate puterii si nu legii.
mihaela 15
rank 2
.
USL-ul vrea alegeri cat mai repede dar nu realizeaza ca nu au parte de sustinerea romanilor.
dlupea
rank 2
mihail
USL-ul incearca sa adune oameni care sa strige impotriva celor de la conducere. Greu, dar sper ca si-au dat seama ca ei sunt printre cei ce trebuie sa se retraga. Orban o fi inteles?
marris
rank 2
sa nu ne lasam amagiti!
USL isi doreste ca alegerile sa aiba cat mai repede posibil si spera ca voturile sa vina din partea huliganilor care sunt astazi la protesc si nu ne-ar mira cu nim,ic daca vor plati contra vot asa cum au facut la aceste proteste. Dar nu trebuie sa ne lasam amagiti si sa cadem in capcana lor.
boaxa
rank 2
!!!
cei de la USL nu constientizeaza faptul ca proestele li se adreseaza si lor
darckness
rank 2
usl in aceiasi oala
Protestele se adreseaza pana si USL-stilor , Ludovic Orban fiind gonit ca si multe alte chipuri politice din grupul manifestantilor. Vor incerca sa pluseze si maine prin mitingul organizat de PNL si sa se foloseasca de decizia CCR insa oamenii trebuie sa selecteze foarte corect mesajul demagogic si sa i-a lucrurile ca atare.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor