Editorial: Fumarnita Guvernului

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 12:35
3982 citiri
Editorial: Fumarnita Guvernului
Foto: gov.ro

Tintele false, perdelele de fum reprezinta o categorie cunoscuta romanilor de prin vremea cand la Palatul Victoria facea strategii guvernamentale Vasile Dancu. Atunci se cadea in nada mai usor, deoarece oamenii erau cu vreo zece ani mai naivi, iar cocorii puteau trece usor drept avioane.

In anul pe care cu gratie il traversam dupa un an in care am experimentat cam tot ce scrie in manualul de propaganda, orice nu se pupa trebuie ca are o explicatie in alta parte. Iar de aceasta data nu se potriveste rationamentul liderilor USL porniti sa faca economii comasand europarlamentarele cu prezidentialele - ca si cand referendumul din vara ar fi fost moca.

Dar ce sa fie pe scena atat de odios incat sa trebuiasca abatuta atentia in alta parte? Pai sunt niste precizari legate de buget, care nu mai este "optimist", ci "realist". Banii de investitii vor veni de la Uniunea Europeana, unde suntem vedetele exercitiului bugetar care se incheie peste 11 luni, si ma indoiesc ca vom face o mare branza in urmatorul, pe cat de inteligenti suntem.

Mai departe, calendarul scumpirii gazelor aduce consumatorilor industriali o majorare cu 13 procente, caci si investorul particular trebuie sa manance, iar cei casnici vor avea placerea sa suporte 10. Asta dupa ce in septembrie au trecut prin alt puseu. Pentru gospodarii urmeaza alte 10 in 2014, 12 procente in 2015 si tot asa. Nu scapa nici industrialii in 2014, vor avea ocazia sa treaca in contabilitate 18 la suta mai mult.

Ce se mai petrece? Scandalul din Justitie, de pilda, pe care sta Comisia Europeana cu lupa, dar si recentele modificari ale statutului deputatilor si al senatorilor, care fac imposibila pierderea mandatului, iar perchezitia, arestarea si retinerea se vor produce numai daca parlamentarii vor aprecia ca motivele inaintarii cererii sunt concrete si temeinice.

Ce urmeaza de la boierii continentului este foarte usor de dedus!

Adaug circul legat de Becali, care il pune pe seful PNL intr-o postura ridicola. Asa ca a venit tentativa de deranj cu comasarea, ca sa aiba televiziunile ce rumega in pace, ceea ce se si intampla deja, cu o voluptate mediteraneana.

De ce este ideea o aiureala? Pentru ca atat Crin Antonescu, cat si Victor Ponta cunosc Constitutia. Deci daca mandatul se incheie in decembrie 2014, alegerile trebuie organizate cu 30 de zile inainte. Aa, sa demisioneze? Pai n-a propus el asta si i-au rupt scrisoarea?

Normal ca o asemenea majoritate parlamentara poate modifica Legea fundamentala usor, astfel incat alegerile sa poata fi organizate in acelasi timp cu cele pentru eurodeputati.

Numai ca domnii respectivi stiu ca nu au cum sa faca asta fara sa sara din nou UE in sus. Au mai modificat ei legile pentru a ajunge mai repede Antonescu la Cotroceni. Tineti minte ce a iesit!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Guvern Ponta scumpiri romani, #comasare alegeri bani buget , #comasare alegeri