CCR a amanat pronuntarea pe Legea comasarii alegerilor

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 12:10
1918 citiri
CCR a amanat pronuntarea pe Legea comasarii alegerilor
Foto: Arhiva

Judecatorii Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) au amanat, joi, pronuntarea pe Legea comasarii alegerilor, care trebuia sa fie analizata in sedinta de joi a Curtii.

CCR ar fi trebuit sa decida, joi, daca Legea comasarii alegerilor este constitutionala sau nu in urma contestatiei depuse de Uniunea Social-Liberala pe acest act normativ, informeaza TVR Info.

Opozitia a depus si o motiune de cenzura, in urma legii privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, insa aceasta a fost respinsa.

"Proiectul privind comasarea alegerilor este un demers discretionar, unilateral si antidemocratic al actualei puteri, elaborat fara consultarea societatii civile, si impus prin procedura angajarii raspunderii, Parlamentul fiind din nou eliminat din ecuatia democratica.

Efectele devastatoare ale acestor schimbari asupra gradului, si asa precar, de democratie din tara noastra sunt ingrijoratoare. Modificarea legislatiei electorale pe care o impuneti acestei tari contravine Codului bunelor practici in materie electorala, ce contine recomandari ale Consiliului Europei, adoptate de catre Comisia de la Venetia", se arata intr-un comunicat al PSD, la depunerea motiunii de cenzura.

PSD adauga ca, potrivit reglementarilor europene, legislatia electorala nu poate fi modificata decat cu minim 12 luni inainte de alegeri.

USL a sesizat CCR pe comasarea alegerilor - violeaza standardele europene

USL reclama ca legea privind comasarea alegerilor stabileste prelungirea cu aproape sase luni a mandatelor alesilor locali, in conditiile in care acestia au fost alesi in iunie 2008.

Opozitia sustine ca argumentul adus de coalitia de guvernare pentru comasarea alegerilor, economia la buget, nu se sustine.

"Faceti economii acolo unde nu trebuie. Ati afirmat ca organizarea simultana a alegerilor ar reduce cheltuielile la jumatate, respectiv la aproximativ 22 milioane de euro, de la 43 de milioane de euro, dar in acelasi timp ati incurajat si incurajati risipa banului public, prin construirea de patinoare la sume exorbitante, cum a fost cel de la Brasov care a inghitit 12 milioane de euro, sau alte obiective inutile, precum telegondola din Bucuresti, in valoare estimata de 20 milioane de euro", se arata in comunicatul PSD.

L.S.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Adecă, cujetă, 'au şăd?