USL, de acord cu comasarea alegerilor ... in iunie

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 16:49
5968 citiri
USL, de acord cu comasarea alegerilor ... in iunie

Senatorul PSD Toni Grebla a declarat pentru Ziare.com ca USL va fi de acord cu comasarea alegerilor daca cei de la Putere vor decide sa le organizeze in luna iunie a anului viitor.

"Aici nu e vorba daca convine cuiva sau nu. E vorba in primul rand de a respecta legea. In al doilea rand, daca cineva tot doreste comasarea alegerilor, avand in vedere si ultimele evolutii din cadrul Uniunii Europene, mai degraba alegerile ar putea fi comasate in luna iunie, decat in luna decembrie. Noi am zis care ar fi solutiile mai bune, decat cele propuse de Putere.

Daca Guvernul stabileste si o sa se puna de acord, noi suntem de acord cu alegerile comasate in luna iunie. Decat sa le facem si nelegale si sa le si prelungim inutil, mai bine le facem nelegale si inainte de termen. Si nu ar mai fi nelegale pentru ca ar fi vorba de faptul ca am scurta mandatul parlamentarilor, atata tot. O sa ne retragem motiunea de cenzura daca guvernul va face un proiect de lege in acest sens. Sa se faca in luna iunie daca tot se doreste sa fie comasate", ne-a declarat senatorul PSD.

In cazul in care Guvernul va merge inainte cu asumarea raspunderii pe legea care prevede comasarea alegerilor, Toni Grebla a explicat ca motiunea de cenzura a USL va fi depusa in termen de trei zile, dupa ce proiectul legislativ va fi discutat in plenul Parlamentului.

"Motiunea de cenzura va fi depusa in termen de trei zile dupa ce se va discuta in Parlament, cum zice legea. Pana luni, cel tarziu. In mod sigur vom depune si sesizare la CCR, pentru ca am spus ca o sa epuizam toate caile parlamentare de protest", ne-a mai spus acesta.

Intrebat daca Opozitia are de gand sa isi dea demisia din Parlament, in cazul in care nu va avea castig de cauza cu motiunea de cenzura si sesizarea la CCR, Toni Grebla a declarat ca nu este "o solutie".

"Demisia, din pacate, pentru tara nu ofera o solutie. Ar insemna sa ii lasam pe ei singuri in Parlament", a mai mentionat senatorul PSD.

E oficial: Boc confirma ca Guvernul isi angajeaza raspunderea pe comasarea alegerilor

Premierul Emil Boc a anuntat luni, la finalul sedintei de Guvern, ca liderii coalitiei au decis sa mandateze guvernul pentru a-si angaja raspunderea pe proiectul de lege care prevede comasarea alegerilor locale si parlamentare in anul 2012.

O noua motiune a Opozitiei in sansele careia nu crede nimeni

Seful Executivului a explicat ca proiectul de lege are un caracter tehnic si prevede ca in 2012 alegerile locale si parlamentare au loc la aceeasi data, aceasta urmand sa fie stabilita prin hotarare de guvern.

Unul din motivele care au stat la baza deciziei de comasare a alegerilor este legat de faptul ca 2012 este un an economic dificil, iar Romania trebuie sa se preocupe de consolidarea sa economica si sa evite derapajele populiste.

In replica, cei de la USL au anuntat ca vor depune motiune de cenzura pentru ca este o procedura neconstitutionala.

"Dincolo de faptul ca se incalca Constitutia si este imoral, comasarea alegerilor este inceputul unui plan de fraudare masiva a alegerilor", a declarat luni co-presedintele USL Daniel Constantin.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Hasotti, a declarat pentru Ziare.com ca USL va depune motiune de cenzura, dar nu crede ca aceasta va si trece.

"USL va depune motiune de cenzura pana sambata. Guvernul isi angajeaza raspunderea. Calendarul nu s-a stabilit foarte repede. Guvernul isi angajeaza raspunderea joi si pe 22 se discuta motiunea de cenzura, care va fi depusa. Sunt destul de putin optimist ( ca o sa treaca - n.red.). Nu stiu daca vom depune sesizare la CCR, vom discuta si vom lua o decizie", a spus senatorul PNL.

Intrebat daca iau in calcul varianta demisiei din Parlament, Puiu Hasotti a spus ca aceste decizii nu trebuie facute publice.

"Sunt intrebari care tin de niste decizii si lucrurile astea nu trebuie facute publice", ne-a mai spus acesta.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....