Zgonea, contraziceri dupa contraziceri: Ce zicea in 2009 de comasare si ce spune azi

Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 17:56
3289 citiri
Zgonea, contraziceri dupa contraziceri: Ce zicea in 2009 de comasare si ce spune azi
Foto: Antena 3

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, s-a contrazis miercuri cand a sustinut comasarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare dupa ce, in martie 2009, afirmase ca Radu Berceanu "bate campii" cand spune ca este posibil sa se organizeze alegeri prezidentiale odata cu cele europarlamentare.

"Nu dorim ca anul 2014 sa fie unul al dezbaterilor si bataliilor politice. Doua campanii electorale sunt destul de grele. Ultimii ani au aratat ca doua campanii electorale sunt destul de grele", a declarat Zgonea, afirmand ca este "o initiativa pe care USL o sustine".

Alegeri comasate: Care e miza combinarii prezidentialelor cu europarlamentarele

Comasarea alegerilor: PDL respinge ideea, UDMR ar gasi o formula potrivita, PNL e de acord

Presedintelui Camerei Deputatilor i s-au reamintit declaratiile din 2009, la adresa lui Radu Berceanu, pe aceasta tema ("Domnul Berceanu bate campii. Ii amintesc de recomandarea si dorinta expresa a UE ca sa nu fie organizate alegeri nationale cu alegeri pentru PE si ca temele nationale sa nu se suprapuna cu cele europene" - n.red.), raspunzand: "Nu stiu ce spuneti 'in 2009', va spun ce este azi in Romania, cu experienta modificarii de Constitutie din 2004".

Deputatul PSD a precizat ca a sustinut mereu ca Romania "nu-si permite cicluri electorale mari", solicitand jurnalistilor sa-i arate inregistrarea in care ar fi sustinut contrariul.

Zgonea: Berceanu bate campii, prezidentialele nu vor fi in iunie

In martie 2009, la precedentele alegeri europarlamentare si prezidentiale, senatorul PDL Radu Berceanu declara public ca "e foarte interesanta ideea" organizarii alegerilor prezidentiale odata cu cele pentru Parlamentul European.

"Ar finaliza o intreaga agitatie care se suprapune peste o perioada foarte grea. Adica, daca noi o sa fim preocupati foarte mult si din ce in ce mai intens de campania electorala pana in vara, pentru europarlamentare, si imediat dupa ce terminam europarlamentarele o sa fie preocupati pana in iarna de campania prezidentiala, daca tragem linie constatam ca noi, sau multi, nu ne vom ocupa atat de mult de criza, cat de campaniile electorale", declara fostul senator PDL la un post de radio.

Replica secretarului general interimar al PSD, Valeriu Zgonea, in prezent presedinte al Camerei Deputatilor, a fost extrem de dura, acesta spunand ca Radu Berceanu bate campii cand spune ca este posibil sa se organizeze alegeri prezidentiale odata cu cele europarlamentare.

"Domnul Berceanu bate campii. Ii amintesc de recomandarea si dorinta expresa a UE ca sa nu fie organizate alegeri nationale cu alegeri pentru PE si ca temele nationale sa nu se suprapuna cu cele europene", declara atunci Valeriu Zgonea.

#Valeriu Zgonea comasare alegeri, #Zgonea comasare prezidentiale europarlamentare, #Zgonea contrazicere comasare alegeri , #comasare alegeri