Basescu: Geoana a pierdut alegerile nu doar de prost. Hrebenciuc minte sau nu a stiut

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 16:14
7982 citiri
Basescu: Geoana a pierdut alegerile nu doar de prost. Hrebenciuc minte sau nu a stiut
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Mircea Geoana a pierdut alegerile prezidentiale din 2009 "nu doar de prost", ci si pentru ca a avut un staff "indoielnic", afirmand ca Viorel Hrebenciuc minte sau nu a stiut ce s-a intamplat la votul din diaspora.

"Ieri am avut explicatia totala si de ce a pierdut Geoana alegerile. Nu numai de prost, dar a avut si un staff indoielnic. Hrebenciuc spunea ca dupa calculele lui la o sectie de votare din strainatate nu pot vota mai mult de 1.050 de persoane (...)

In 2007, la referendum, la sectia Ambasadei Romaniei la Paris, ambasador Sabin Pop, in niciun caz vreun PD-ist, au votat 3.447 de persoane in 12 ore, asta inseamna o medie de 287 de votanti/ora.

Minciuna lui Hrebenciuc, ca erau doua stampile... Minte sau n-a stiut si asta explica in plus de ce a pierdut Geoana. La ambasada de la Paris au fost tot timpul cinci cabine si cinci stampile de vot", a declarat fostul presedinte Traian Basescu.

Traian Basescu a sustinut ca, in 2009, in turul al doilea, la 14 ore program de vot (...) au votat 3.785 de persoane, ceea ce inseamna o medie de 270 de voturi pe ora, mai putin decat la referendumul din 2007, cand au fost 287 de voturi pe ora, iar in 2014, la Paris, au votat tot in cinci cabine, cu cinci stampile, 4.150 de persoane, ceea ce inseamna 296 de persoane la fiecare ora.

"Iata, avem proba ca oamenii astia nu numai mint. Eu sunt convins ca Hrebenciuc nu minte, dar ne arata cat de nepregatiti au fost sa gestioneze campania electorala si este o explicatie in plus de ce a pierdut Mircea Geoana si in strainatate si acasa", a spus fostul presedinte.

Traian Basescu a mai spus ca Mircea Geoana a pierdut alegerile in tara pentru ca s-a dus la Vantu.

"

Toate sondajele arata ca a pierdut cel putin jumatate de milion de voturi dupa intalnirea celebra pe care am avut-o, iar in strainatate s-a putut vota mult mai mult decat credea Hrebenciuc", a sustinut Basescu.

Traian Basescu a declarat ca va participa la audierile din Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 cu doua conditii: ca audierile sa fie publice, iar membrii Comisiei sa verifice procesele verbale incheiate dupa turul al doilea din 2009 pentru a vedea ca scrutinul nu a fost fraudat.

Seful de campanie al lui Mircea Geoana in 2009, Viorel Hrebenciuc, a declarat, marti, in fata Comisiei de ancheta a alegerilor din 2009, ca intr-o sectie de vot din Diaspora nu puteau vota mai mult de 1050 de persoane, iar numarul de voturi din anumite sectii a fost mult mai mare.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Basescu pierdere alegeri Geoana, #Geoana pierdere alegeri 2009 , #comisie ancheta