Articol citit de 2518 ori
Cea mai ridicola"comisie"parlamentara,mai vrea doua luni de
ars gazul pe banii romanilor!
Ca sa stabileasca ce?Teo
ca sa stabileasca ca dupa luni , vine marti !
--------------------------------
Ei da... dar orisicat...
...
"Nimic nu este mai costisitor și mai steril decat răzbunarea"
(Winston Churcill)
Va mai amintiti celebrul “Ciocu’ mic, ca acum noi suntem la putere!"?
Daca initiativa fiintarii maretei comisii parlamentare, pornita dintr-o dorinta reala si convingatoare pentru toata suflarea romaneasca, de asanare autentica, ar fi venit din partea unor politicieni aflati ei insisi mai presus de orice suspiciune, de orice veleitarisme, de orice machiverlacuri, ea ne-ar fi pus in fata o altfel de politica, facuta cu altfel de politicieni, o demonstrare a rolului istoric asumat de a redresa Romania mintita, manipulata cu cinism si spoliata metodic, de-a valma si fara pic de scrupule, timp de 27 de ani.
Nici sa zambim nu mai putem, cand vedem cu cat cinism cameleonic hotii striga “Hotii!"
S-au incumetrit ei intre ei, si-au dat mana cu mana pentru a duce pe culmile perfectiunii hotia, pentru a se cocota la toate varfurile Romaniei deplanse cu lacrimi de crocodil si a-si construi imperii pentru care pana si Ceausescu ar fi avut motive de invidie, si-au facut peste noapte averi pe care imaginatia muritorului de rand nu le poate cuprinde la justele lor dimensiuni, s-au erijat in elite absolute, s-au dovedit mai fanarioti decat insisi fanariotii tenebrelor istoriei romanesti.
Curat mascarada, parodie, circ, cinism fara limite, de asta are parte – pentru a cata oara? - poporul roman!
Oricat de putin simpatic mi-ar fi Traian Basescu, sunt convinsa, ca atatia altii cu capul pe umeri, ca alegerile din 2009 nu au fost nici mai mult, nici mai putin fraudate decat cele anterioare, si in mod cert nu de catre un singur partid. Spune o veche zicere romaneasca: “Orice nas isi afla nasul" si asta s-a intamplat in 2009.
Niciodata poporul roman nu a avut parte de alegeri corecte, iar cei care au deschis Cutia Pandorei, profitand de tsunami-ul emotional in care au pompat cu toate instrumentele din dotare vant de “libertate" si de “democratie" adulmecat cu toata naivitatea de romani dupa imensul tribut de sange platit in Decembrie ‘89, au fost exact reprezentantii partidului-stat care s-a instalat imediat si fara drept de apel la butoane. Mai intai lupii batrani, dupa aceea lupii mai tineri, apoi hienele, sacalii si toate lighioanele de toate culorile atrase de mirosul inconfundabil al uriasei prazi numite Romania.
Fie ce-o fi,dar daca a fost tradare,vrem sa stim si noi !..
...da.
“Se presupune ca politica este cea de a doua
profesie veche a lumii. Am ajuns sa-mi dau seama ca ea se aseamana foarte mult cu cea mai veche profesie a lumii." - Ronald Reagan
Miron Mitrea, unul din greii PSD ani de zile, a scris, de dupa gratii, o carte - "Campanii electorale 1996-2014“ (gasiti informatiile pe net) - in care spune, cu subiecte multe si predicate pe masura, cum s-au fraudat, de-a lungul anilor, alegerile, cum au fost prostiti alegatorii, chiar si membrii proprii de partid. Vedeam si noi – ca doar nu aveam orbul gainilor! – cum votau ***, cum alergau de bezmetice prin tara autocare ticsite cuprinse de febrilitatea turismului electoral dirijat de mari patrihoti ai neamului de politicieni cu coloana vertebrala pana la genunchiul broastei. Dar ceea ce s-a intamplat in realitate depaseste granitele imaginatiei noastre neexersate la superlativ in ale raului. Cititi mai jos si trageti concluziile.
Miron Mitrea, despre “suveica cu buletinul" (mai era si “suveica clasica"):
"Suveica cu buletinul fuctiona astfel: spre sfarsitul zilei de vot, intra in sectie cel care initia "suveica". Obligatoriu un votant din circumscriptia respectivă. Trebuie mentionat că reprezentantul in sectia de vot care participa la "suveică", făcea tot posibilul să primească el lista de vot pe care se afla cel ce urma să initieze "suveica". De obicei erau pregătiti doi, trei votanti pentru initializare. Votantul, initiator al "suveicii", se comporta normal. Dădea buletinul, lua buletinul de vot, vota, si părăsea sectia de vot "uitand" să-si ia buletinul de identitate, care rămanea la reprezentantul in sectia de vot care participa la fraudă. După aceea intrau membrii "suveicii" care doar se făceau că predau buletinul de identitate, dar nu il dădeau reprezentantului in sectia de vot, votau si plecau. Urmau apoi ceilalti membrii ai "suveicii", ultimul luand si buletinul lăsat de initiator. Astfel era mereu un numărde buletine de identitate la reprezentantul in sectia de vot, egal cu al stampilelor "votat", aflate la votanti, in fiecare moment. In momentele in care membrii "suveicii" nu erau in sala de vot, reprezentantul partidului ascundea buletinul sub liste. Reprezentantul in sectia de vot care participa la "suveica cu buletinul", contabiliza voturile suveicii si spre sfarsitul zilei de vot, semna in dreptul unor persone care nu veniseră la vot. Trebuia să semneze de un număr de ori egal cu al membrilor suveicii. Sigur că presedintele sectiei de vot făcea verificări la reprezentantii partidelor să vadă cum merge votul. Dar, era era aproape imposibil să descopere frauda.“
ca nu d'aia finantam institutii de siguranta,sa ne apere votul
si in general democratia.
“In stare naturala, omul e lup fata de om!" – Thomas Hobbes
Miron Mitrea, despre neincrederea sa in eficienta metodei “suveica cu buletinul", comparativ cu “suveica clasica":
“Ne-am instruit reprezentantii in sectiile de vot să fie foarte atenti la modul in care decurge votul si am reusit de-a lungul timpului să destrămăm destule "suveici" de acest gen. Un anume partid politic era mare specialist in "suveică". Nu am să spun care, pentru că scopul acestei cărti nu este acela de a intra in polemici pe aceste teme. Desigur, dacă procuratura si politia ar fi fost atunci la fel de active ca astăzi, privind fraudarea alegerilor, multi ar fi avut probleme. Dacă in ceea ce priveste "suveica" clasică am fost convins de existenta si eficienta ei, cealaltă metodă nu imi părea usor de folosit. La alegerile parlamentare din 1996, spre seară, am cerut unor colegi care erau convinsi că in Bucuresti, cel putin, această metodă era folosită, să facă o incercare la o sectie de vot. Si, stupoare, au reusit să voteze, fără probleme, intr-un sfert de oră de 11 ori. Ilegal, desigur. După aceea, am fost mult mai atent la metoda de furat voturi cu buletinul.“
Miron Mitrea, despre complicitatea partidelor politice in fraudarea alegerilor :
"Am să spun un lucru pe care il știu toți cei care s-au ocupat de alegeri. Dacă se produce o fraudă serioasă intr-o secție de vot, nu este votul multiplu. Este momentul cand, la numărătoarea voturilor, voturile partidului sau ale candidatului care nu are reprezentant prezent in acea secție se redistribuie intre partidele cu reprezentanți. Și se intamplă mult mai des decat ați crede. Și la toate partidele. In momentul in care apar voturi fără «stăpan», rar, reprezentanții prezenți le lasă in dreptul celui votat. Știu că vor fi destui care se vor indigna de cele spuse de mine, dar mă lasă rece. Acesta e adevărul".
"Pe hotii mărunti ii trimitem la inchisoare,
iar pe cei mari ii numim in functii publice." — Esop
Miron Mitrea, despre cum l-a facut primar general pe “independentul" Sorin Oprescu:
"Pusesem două intrebări consecutive despre Sorin Oprescu. Inspirație. In prima intrebam cați dintre repondenți ar vota pe PSD-istul Sorin Oprescu in funcția de primar general. Răspuns, 22%. In a doua intrebam cați l-ar vota pe independentul Sorin Oprescu. Răspuns, 41%... M-am intalnit cu Sorin Oprescu in biroul meu de la Camera Deputaților. A fost o discuție scurtă. O am in minte foarte clar. Era hotărat să candideze. Voia să o facă in numele PSD-ului. Era susținut de Ion Iliescu și Adrian Năstase. Avea impotrivă organizația PSD București, condusă de Vanghelie. Se gandise și la o eventuală candidatură independentă. I-am arătat sondajul. M-a intrebat cum de era posibilă o asemenea diferență. I-am spus că bucureștenii se cam săturaseră de partide. Nu s-a hotărat pe loc. Dar in scurt timp a luat decizia. A fost decizia lui. Nu l-am convins eu. Dar era cea pe care o doream. L-am rugat și a acceptat să mai intarzie anunțul public... Modul in care eu, coordonatorul campaniei, răspundeam la intrebări legate de independența lui Sorin a fost intenționat ambiguu. Voiam să creez in teritoriu impresia de apartenență a lui Sorin la PSD. Era extrem de important. In turul doi voiam să marșez cu toată campania de comunicare pe lupta lui Sorin cu Vasile Blaga. Mi-a ieșit. Deși Cristi (Diaconescu) era candidatul oficial al PSD-ului, o parte importanta a presei a considerat că Sorin Oprescu este tot candidatul PSD-ului. Astfel am controlat agenda publică aproape toată campania."
Miron Mitrea, despre uriasul miting organizat de Marian Vanghelie la Romexpo, ca Sorin Oprescu să fie infierat cu manie proletară si sa fie desfiintat de PSD, pentru “susținerea" lui Cristian Diaconescu, cu acceptul liderului de partid de atunci, Mircea Geoana:
"O tragedie. Sinucidere curată. Ne făceau praf și mai erau și mandri de asta. Trebuia să improvizez. Uitandu-mă in sală, am văzut camerele de televiziune indreptate spre podium și am improvizat. Am discutat cu reporterii tuturor televiziunilor și le-am spus ce avea să se intample. Onest. Le-am spus că Vanghelie și Geoană il vor ataca pe Oprescu și, astfel, Sorin va pierde. Nu credeam că am șanse să ii conving să nu transmită, dar eram disperat. Spre surprinderea mea, au fost cu toții de acord să nu transmită. Au sunat la stații și au primit undă verde. Mai era un amănunt. Era important ca becurile roșii de pe cameră, cele care arătau că se filmează, să fie aprinse. Și au fost. A urmat una dintre cele mai crunte demonstrații de atac politic. L-au infierat cu manie pe Sorin Oprescu. Dacă la Vanghelie și Geoană mă așteptam, Diaconescu m-a lăsat mască...
(Continuare) "Pe hotii mărunti ii trimitem
iar pe cei mari ii numim in functii publice." — Esop
...Nu s-a transmis nimic. A doua zi pe seară m-a sunat Mircea Geoană. M-a intrebat ce s-a intamplat, pentru că echipa de monitorizare a partidului nu inregistrase. Nicăieri. Am mințit. Sigur că se transmisese. Pe multe posturi. După cateva zile, Vanghelie era convins că fuseseră lucrați. Cineva i-a zis că se transmisese pentru că becurile roșii fuseseră aprinse tot timpul".
Miron Mitrea, despre prezidentiabilul Mircea Geoană:
"Mircea Geoană, pe care marea majoritate il vedea președinte, nu era candidatul ideal. Partidul venea cu o imagine bună pentru alegerile prezidențiale și avea in mod cert șansa de a-și impune candidatul. Mai ales in antiteză cu un Traian Băsescu slăbit de o guvernare slabă și lipită de el. Dar Mircea nu era «locomotiva» politică. Nu stătea rău, dar era perceput intr-o parte importantă a electoratului ca "prostănacul" descris de Ion Iliescu.. In orice caz, eram cațiva in PSD care știam că victoria nu e a noastră. Dar nu am reușit nici să mă apropii măcar de posibilitatea de a impune oficial o alternativă. Pur și simplu, majoritatea colegilor erau convinși că Mircea va caștiga și, deși mulți ii cunoșteau slăbiciunile, l-au sprijinit. Nu odată am auzit că mai bine pleacă la Cotroceni și scăpăm de el, decat să creăm probleme in partid. Subțire mod de a gandi, așa că Mircea a intrat in campanie și a pierdut. Păcat."
“In politică, alegerea este arareori intre bine
si rău, ci intre cel mai mare si cel mai mic rău." – Niccolo Machiavelli
Miron Mitrea, despre sansa a doua a lui Victor Ponta, in fata lui Klaus Iohannis, la ultimele prezidentiale:
"Vreau să vă spun, de la inceput, că eram conștient de șansa a doua a lui Victor Ponta, imediat ce a fost clar că Iohannis ii va fi contracandidat. Cred că știa și el. Cand m-a intrebat ce cred, i-am spus elegant că are șansa lui să caștige... In PSD, doar un politician mi-a dovedit că a ințeles pericolul Iohannis. Mihai Sturzu, intr- o ședință a grupului parlamentar, a afirmat că a constatat, mergand prin țară, că pe Iohannis nu il urăște nimeni. Observase că nici nu sunt mulți care il iubesc, dar il surprinsese lipsa de sentimente negative vis-a-vis de Iohannis. I-am spus că ăsta e motivul, inteligent, pentru care fusese selectat Iohannis. A fost unul dintre puținii care au anticipat problema pentru Victor. Semne de intrebare mi-a ridicat și Georgian Pop. Restul, siguri pe ei, au mers la o infrangere planificată. Spuneam că o campanie ingenioasă ar fi fost soluția. Șeful campaniei electorale a lui Victor Ponta, Liviu Dragnea, bun organizator, este departe de tipologia inventivului, ingeniosului".