Comisia pentru prezidentiale mai vrea inca 2 luni sa termine ancheta: Cine a mai dat azi cu subsemnatul la Parlament

Marti, 13 Iunie 2017, ora 17:57
2951 citiri
Comisia pentru prezidentiale mai vrea inca 2 luni sa termine ancheta: Cine a mai dat azi cu subsemnatul la Parlament
Foto: captura video Privesc.eu

Comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009, condusa de senatorul PSD Mihai Fifor (foto) a continuat, marti, audierile, fiind convocati senatorul PSD Robert Cazanciuc, fostul senator PSD Catalin Voicu, fostul sef al SPP Dumitru Iliescu si fostul senator UNPR Gigi Netoiu.

Netoiu a declarat in fata parlamentarilor ca nu a fost la Gabriel Oprea acasa in seara alegerilor, fiind plecat din Bucuresti. El recunoaste ca s-a intalnit acasa la Oprea cu Dan Andronic, insa cu o alta ocazie.

"N-aveam ce sa spun (...) Eu am fost de multe ori la domnul Oprea, sunt prieten de dinainte de 1989 cu el si cu domnul Iordanescu, dar in seara respectiva si in ziua respectiva nu am fost acolo, nici in Bucuresti. E adevarat, m-am intalnit cu domnul Andronic in casa domnului Oprea, dar cu alta ocazie, nu atunci", a spus Netoiu, dupa ce a petrecut mai putin de 15 minute in Comisia de ancheta.

Fostul lider UNPR a precizat ca in ziua alegerilor se afla la Craiova.

Netoiu a adaugat ca, de fiecare data cand a fost la Oprea acasa, s-a intalnit ori cu el, ori cu el si cu Anghel Iordanescu, fara alti politicieni sau demnitari. El a precizat ca pe Florian Coldea l-a intalnit o singura data, la un eveniment privat, o zi de nastere, iar pe George Maior si pe Laura Codruta Kovesi nu i-a intalnit niciodata.

Pentru ziua de miercuri au fost invitati la comisie fostul prim-ministru Emil Boc si procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In pofida anuntului facut de Mihai Fifor, presedintele comisiei de ancheta, este putin probabil ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sa vina la audierea sa programata pentru miercuri. Laura Codruta Kovesi, a anuntat comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009 ca nu va veni la audiere, invocand o hotarare a CSM care interzice obligarea procurorilor de a se prezenta la comisiile parlamentare, precum si o decizie a Curtii Constitutionale din 1994, conform careia dispozitiile din regulamentele Parlamentului care obliga persoane de a se prezenta la comisiile de ancheta sunt neconstitutionale.

Fostul director al SRI George Maior a declarat luni, in cadrul audierii din comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca a avut si are o relatie de prietenie cu Gabriel Oprea si Vasile Dincu, in timp ce relatia cu procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, fost procuror general, a fost "strict profesionala, desfasurata in conformitate cu atributiile fiecarei institutii" pe care o reprezentau.

Intrebat ce relatie a avut cu Gabriel Oprea in perioada alegerilor prezidentiale din 2009, Maior a spus ca a fost si este prieten cu acesta.

Comisia de control SRI intervine

Pe de alta parte, presedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Tutuianu, a anuntat ca membrii comisiei au decis sa o cheme, saptamana viitoare, la audieri pe fosta sefa a AEP Ana Maria Patru, pentru a da explicatii cu privire la scrisoarea pe care a adresat-o comisiei de ancheta.

"La ora 14.30, saptamana viitoare, marti, am invitat la audieri pe doamna Ana Maria Patru, fostul presednte al AEP pornind de la afirmatiile pe care domnnia sa le-a facut in scrisoarea pe care a adresat-o comisiei speciale de ancheta pentru alegerile prezidentiale din 2009, dar si de la afirmatii pe care le-a facut in interviurile acordate televiziunilor centrale, precum si de la precizarea pe care i-a facut-o domnului Mihai Fifor, presedintele Comisiei de ancheta, anume ca nu se va prezenta la acea comisie, dar ca este dispusa sa vina si sa dea anumite declaratii in fata comisiei de control parlamentar al SRI", a afirmat Adrian Tutuianu.

De asemenea, Tutuianu a spus ca membrii comisiei sunt dispusi sa ceara Serviciului Roman de Informatii documente privind alegerile prezidentiale din 2009, pentru a stabili in ce masura aceste date au relevanta pentru lucrarile comisiei de ancheta privind scrutinul respectiv.

Programul comisiei a fost prelungit cu 60 de zile

Pe de alta parte, Birourile Permanente Reunite au decis, marti, prelungirea cu 60 de zile a programului comisiei parlamentare de ancheta si, de asemenea, au aprobat solicitarea de decontare a cheltuielilor pentru cei invitati la audieri si care nu isi permit drumul pana la Bucuresti.

"Programul comisiei de ancheta a fost prelungit cu 60 de zile (...) Am inteles ca atunci cand a fost audiat unul dintre cei invitati a spus ca nu are bani (Radu Berceanu, n.red) si ca s-a gasit o solutie, s-a facut o cheta. Ca sa nu ne mai trezim cu astfel de situatii, pentru oameni cum e domnul Berceanu sau altii, se pot deconta cheltuielile in conditiile in care o persoana invitata spune ca nu isi poate permite cheltuieli", a anuntat vicepresedintele Senatului Claudiu Manda.

Prelungirea programului comisiei de ancheta si decontarea cheltuielilor celor audiati au fost criticate de catre presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan.

"Vor sa mentina mascarada si sa mai distraga atentia opiniei publice pe un subiect cu totul si cu totul fals, care nu are nicio relevanta pentru viata cetateanului de zi cu zi (...)

Show-ul continua. Pe perioada vacantei parlamentare, PSD ori de cate ori va intampina o problema de fond serioasa va distrage atentia opiniei publice cu o comisie de ancheta fara niciun sens, pe banii cetateanului roman", a spus Turcan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Cazanciuc audiat comisie ancheta, #Netoiu audiat comisie ancheta , #comisie ancheta
Comentarii
Poza lia_stoenescu
lia_stoenescu
rank 5
„Nimic nu este mai costisitor și mai steril decât răzbunarea”
Poza Te-o
Te-o
rank 5
Cea mai ridicola"comisie"parlamentara,mai vrea doua luni de