Gabriel Oprea nu se duce la comisia de ancheta: Parlamentul sa ceara voie Parchetului sa ma audieze

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 11:14
3211 citiri
Gabriel Oprea nu se duce la comisia de ancheta: Parlamentul sa ceara voie Parchetului sa ma audieze

Gabriel Oprea a trimis o scrisoare Comisie de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, in care le cere membrilor comisiei sa solicite acordul prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii sale in Parlament, avand in vedere ca a fost audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de martor, cu privire la acelasi subiect, intr-un dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem.

"Referitor la solicitarea dumneavoastra de a ma prezenta in fata Comisiei parlamentare, va aduc la cunostinta ca in luna aprilie 2017 am fost audiat in calitate de martor la PICCJ cu privire la acelasi subiect, intr-un dosar in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem", isi incepe scrisoarea Gabriel Oprea.

El solicita membrilor comisiei sa ceara acordului prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii mele.

"Fata de imprejurarea ca sunt subiect procesual intr-o cauza penala, in sensul art. 34 Cod procedura penala si dat fiind caracterul nepublic al procedurii judiciare impus de art. 285 alin, 2 din acelasi Cod, pentru a preveni eventuala incalcare a caracterului nepublic al procedurii de urmarire penala in care am fost solicitat sa dau declaratie in calitate de martor, va suspun atentiei necesitatea solicitarii de catre dumneavostra a acordului prealabil al organului judiciar competent in vederea audierii mele", a conchis Gabriel Oprea.

El ar fi trebuit sa fie audiat in aceasta dimineata in cadrul comisiei de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale continua, miercuri, seria audierilor fiind asteptati fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, fostul primar al sectorului 2 Neculai Ontanu si fostul senator Anghel Iordanescu. In cursul acestei dimineti, Gabriel Oprea urma sa confirme daca va veni la audieri sau urmeaza sa fie stabilita o noua data.

In 24 aprilie, Parchetul instantei supreme a deschis dosar penal privind alegerile prezidentiale din 2009 si face cercetari pentru abuz in serviciu si falsificarea documentelor si evidentelor electorale, ancheta fiind inceputa dupa informatiile facute publice de Dan Andronic.

Citeste si:
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
Marcel Ciolacu va veni în Parlament cu bilanțul „nefardat” al primelor 6 luni de guvernare
PSD va prezenta în fața Parlamentului, joi, de la ora 18.00, bilanţul primelor 6 luni de guvernare. Liderul partidului, Marcel Ciolacu, a afirmat că bilanţul va fi unul cinstit şi realist,...
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Cenzura odioasă impusă de „infamul Doi și-un sfert”. Istoricii nu mai pot cerceta documentele sensibile din istoria României
Istoricii și cercetătorii români acuză serviciul de informații al Ministerului Afacerilor Interne că le-a „tăiat” accesul la studiul documentelor sensibile din trecutul recent al țării...