George Maior e audiat de Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009 UPDATE

Luni, 12 Iunie 2017, ora 10:13
4096 citiri
George Maior e audiat de Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009 UPDATE
Foto: Arhiva Hepta.ro

Ambasadorul Romaniei in SUA, George Maior, s-a prezentat, luni dimineata, la Parlament, pentru a fi audiat, in calitate de fost director al SRI, de catre Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009.

UPDATE 10:00 - George Maior a intrat in sala de sedinta la ora 10:00, fara sa dea declaratii in fata jurnalistilor care il asteptau cu interes.

Initial, Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 i-a transmis lui Maior o invitatie pentru a se prezenta la audieri in data de 6 iunie, dar la acel moment nu se cunostea inca despre vizita pe care presedintele Klaus Iohannis urma sa o intreprinda in SUA.

Maior a transmis presedintelui Comisiei, senatorul PSD Mihai Fifor, o scrisoare in care l-a informat ca va reveni in tara si se va putea prezenta la audieri in data de 12 iunie.

Pe langa Maior, luni mai este asteptat la Comisie si Virgil Voineag, presedintele INS la data alegerilor.

Cine mai este asteptat la Comisie saptamana asta

Pentru marti, Comisia a stabilit sa ii audieze pe Robert Cazanciuc, Gheorghe Netoiu, Catalin Voicu si Dumitru Iliescu.

Tot pentru saptamana aceasta, Comisia a retransmis o invitatie lui Emil Boc, pentru miercuri, acesta neonorand prima invitatie din cauza unei deplasari in China.

Comisia a transmis, pentru miercuri, o invitatie la audieri si procurorului sef DNA, Laura Codruta Kovesi, care insa a respins invitatia precizand ca procurorii nu pot fi citati si obligati sa se prezinte in calitatea de martori in fata comisiilor parlamentare.

Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 a fost infiintata la solicitarea PSD si ALDE pentru clarificarea aspectelor ce tin de organizarea alegerilor din 2009, dar si de rezultatul scrutinului prezidential, dupa dezvaluirile facute de Dan Andronic cu privire la noaptea alegerilor si persoane aflate in anturajul lui Traian Basescu.

Solicitarea a venit in contextul in care jurnalistul Dan Andronic a publicat un articol in evz.ro in care sustinea ca in seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidentiale din 2009 a mers la locuinta lui Gabriel Oprea, in calitate de consultant politic, unde se aflau, printre altii, George Maior, sef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, si Laura Codruta Kovesi, la momentul acela procuror general al Romaniei.

Dan Andronic scria ca Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi erau preocupati, in seara alegerilor, de victoria lui Traian Basescu.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Maior comisie ancheta alegeri, #Maior comisie ancheta 2009, #comisie ancheta alegeri 2009 , #comisie ancheta