Hrebenciuc, despre intalnirea din casa lui Oprea in 2009: Din sufragerie nu puteai influenta alegerile, nu la ora aia

Marti, 23 Mai 2017, ora 21:16
7030 citiri
Hrebenciuc, despre intalnirea din casa lui Oprea in 2009: Din sufragerie nu puteai influenta alegerile, nu la ora aia
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc, sef al campaniei PSD la alegerile prezidentiale din 2009, a afirmat, marti, ca a aflat din presa despre intalnirea din casa lui Gabriel Oprea din seara alegerilor, precizand ca, in opinia sa, scrutinul nu putea fi fraudat "din sufragerie", la telefon, si mai ales nu la ora la care avea loc discutia, dupa ce alegerile se incheiasera.

"Eu nu consider ca o persoana este egala cu institutia respectiva. Eu stiu intalnirea din sufrageria domnului Oprea, nu vad nimic ilegal in ea. Cel mult pot sa am dubii asupra moralitatii ei", a spus Hrebenciuc, in timpul audierilor din Comisia parlamentara de ancheta pe tema prezidentialelor din 2009.

Social-democratul a afirmat ca nu considera ca alegerile puteau fi atunci influentate in acel mod.

"Vorbind la telefon acolo, din sufragerie, nu avea cum sa fi influentat numaratoarea voturilor, numaratoarea paralela, tot ce am vorbit noi aici. La ora respectiva chiar nu mai aveai ce sa faci", a spus Hrebenciuc.

Intrebat daca stia la vremea respectiva despre intalnire, Hrebenciuc a spus ca a aflat despre ea din presa.

Citeste si ce a spus legat de voturile din 2009 din sectiile din diaspora.

Jurnalistul Dan Andronic a declarat luni, la finalul audierii din comisia de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009, ca a vorbit despre intalnirea de la Gabriel Oprea de acasa atunci cand i s-a parut "relevant", acesta tinand sa precizeze ca nu i se pare ca persoanele care au participat la acea cina au comis vreo ilegalitate.

Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor prezidentiale din 2009 si-a inceput luni activitatea, primul audiat fiind jurnalistul Dan Andronic, de la ale carui dezvaluiri a pornit controversa privind implicarea unor politicieni si sefi ai unor institutii publice in scrutinul de acum 8 ani.

Intre timp, marti, a mai fost audiat si Mircea Geoana si s-au anuntat numele celor care vor fi chemati in fata comisiei saptamana viitoare.

Citește și:
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
Mizele conflictelor dintre PNL și PSD. De ce țin social-democrații pe ace legile Educației
PNL și PSD se află în mijlocul mai multor tensiuni, atât din cauza legilor Educației criticate în spațiul public de mai mulți social-democrați, dar și a taxei de solidaritate față de...
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
George Simion despre candidatura la prezidențiale: ”Nu aş putea să vă dau un răspuns”
Liderul PSD George Simion a declarat, marţi, în emisiunea Proiect de Ţară România de la Prima News TV, despre o candidatură la prezidenţiale, că mai demult excludea dar acum nu exclude în...