Kovesi refuza pentru a treia oara sa vina la comisia de ancheta: Nu detin informatii cu privire la prezidentialele din 2009

Luni, 10 Iulie 2017, ora 11:17
15218 citiri
Kovesi refuza pentru a treia oara sa vina la comisia de ancheta: Nu detin informatii cu privire la prezidentialele din 2009
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a refuzat si luni sa vina la comisia parlamentara de ancheta privind alegerile prezidentiale din 2009.

Kovesi a trimis o scrisoare membrilor comisiei, in care prezinta motivele pentru care nici de aceasta data nu da curs invitatiei comisiei, informeaza News.ro.

Procurorul sef al DNA spune ca nu se va prezenta pentru ca nu detine informatii cu privire la prezidentialele din 2009 care sa poata ajuta Comisia in obiectivele ei.

"Avand in vedere ca nu am cunostinta si nu detin mijloace de proba referitoare la imprejurarile si cauzele in care s-au produs evenimentele supuse cercetarii in cauza ce formeaza obiectul activitatii Comisiei, nu ma voi prezenta in data de 10 iulie 2017 - ora 11.30 la sedinta Comisiei de ancheta", se arata in scrisoarea trimisa de Kovesi.

Este pentru a treia oara cand sefa DNA refuza sa vina la audiere in comisia de ancheta privind prezidentialele din 2009.

In replica, presedintele Comisiei de ancheta, Oana Florea, a declarat la Antena3 ca ramane de vazut daca vor depune plangere penala in acest caz.

"Se va transa prin vot, azi, ce vom face. Vom vota daca sesizam organele penale", a declarat aceasta.

Joi, Oana Florea si deputatul Liviu Plesoianu, membru si el in comisia de ancheta a alegerilor prezidentiale din anul 2009, au anuntat ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va fi din nou invitata la audieri.

Plesoianu a spus ca, daca procurorul-sef al DNA nu va veni la audieri, ia in calcul "sesizarea instantei pentru obstructionarea activitatii comisiei", respectiv reclamarea lui Kovesi la Parchetul General.

"Este ultima sansa pe care o are pentru a salva onoarea institutiei", a spus Plesoianu, in contextul scandalului din interiorul DNA.

Amintim ca, luna trecuta, CCR a decis ca Parlamentul poate face ancheta in paralel cu Parchetul si ca "pot fi invitate si alte persoane, care, spre exemplu, pot sa nu aiba nicio legatura cu institutiile statului, caz in care participarea acestora este la latitudinea lor" si ca "in aceasta din urma categorie pot intra si judecatori, procurori, daca nu sunt chemati in legatura cu atributiunile, insarcinarile de serviciu sau activitatea lor profesionala, ci in calitate de simpli cetateni".

Kovesi a mai fost chemata de doua ori la audieri, dar nu s-a prezentat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Laura Kovesi comsiei ancheta, #Laura Kovesi audieri comisie ancheta , #comisie ancheta