Maior spune ca dezvaluirile lui Andronic sunt fake news: Nu poti scoate istoria din albia sa! (Video)

Luni, 12 Iunie 2017, ora 13:27
5969 citiri
Maior spune ca dezvaluirile lui Andronic sunt fake news: Nu poti scoate istoria din albia sa! (Video)
Foto: captura video Privesc.eu

Fostul director al SRI George Maior a dat declaratii, luni, in comisia de ancheta parlamentara privind alegerile din 2009, unde, invitat sa comenteze dezvaluirile lui Dan Andronic, in baza carora s-a constituit comisia, a spus ca e vorba despre "fake news".

George Maior a primit mai multe intrebari legate de Dan Andronic, cu care a recunoscut ca "in timp" a avut si o relatie de prietenie si despre care a spus ca este "un om inteligent".

De exemplu, intrebat ce crede despre "celula de criza" despre care Andronic a spus ca a fost convocata la Gabriel Oprea acasa in noaptea turului doi al alegerilor prezidentiale, George Maior a raspuns ca e doar "o analiza a dl Andronic".

"Nu are dreptate", a mai punctat el.

De asemenea, intrebat cand s-a stricat relatia de prietenie cu acesta, George Maior a precizat ca acest lucru tine de domeniul privat.

"Nu am sa fac categorizari de acest gen, ca s-a stricat sau nu", a completat fostul director al SRI.

Citeste si alte

declaratii date de George Maior in comisia parlamentara de ancheta.

Pe de alta parte, intrebat daca este de parere ca Dan Andronic este o persoana influenta in societatea romaneasca, George Maior a tinut sa precizeze ca "orice opinie conteaza in societate", dar si ca el personal nu considera ca este "de o asemenea influenta".

"Este un om inteligent, care poate intelege un anumit context. Chiar el, in declaratiile sale, a spus ca nu a afirmat niciodata ca ar exista un aspect legat de fraudare (a alegerilor - n.red.). Poate si conditia sa personala sa influenteze acum intr-un anumit fel anumite analize", a mai declarat fostul director al SRI, facand trimitere la problemele penale pe care le are acum Dan Andronic.

Tot ca urmare a primirii unor intrebari, George Maior a mai declarat ca "o competitie electorala este si o competitie intre actori politici, intre actori din societate", iar opinia publica poate fi influentata in mod legitim, dar nu numai, "in lumina unor interese politice".

George Maior a dezmintit categoric ca SRI s-ar fi implicat in asa ceva.

"SRI nu a interferat nici in acest mod in vreun proces electoral sau vreodata in viata publica din Romania, v-o spun cert", a subliniat el.

Intrebat cum caracterizeaza expunerea in spatiul public a informatiilor de catre Dan Andronic, George Maior a dezmintit analizele facute de acesta, potrivit carora ar exista "state paralele".

"Nu sunt deloc de acord cu ele. Este ceea ce as numi mai departe o constructie realmente inteligenta din punct de vedere jurnalistic, dar neadevarata din punct de vedere al relevantei politice sau de acelasi tip.

E vorba de fake news, modul in care se leaga anumite informatii, ducand la fake analysis si la fals al istoriei noastre. Nu poti scoate istoria naturala din albia sa printr-o constructie de acest tip", a mai sustinut fostul director al SRI, in prezent ambasador al Romaniei in SUA.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Maior Andronic comisie ancheta , #comisie ancheta
Comentarii