Puterea accepta doar comisiile de ancheta care-i convin, nu si pentru pensionarile din MAI

Marti, 26 Septembrie 2017, ora 14:57
3445 citiri
Puterea accepta doar comisiile de ancheta care-i convin, nu si pentru pensionarile din MAI
Foto: Arhiva Ziare.com

Camera Deputatilor a respins, marti, infiintarea unei comisii de ancheta privind situatia creata de pensionarea si reangajarea acelorasi persoane in cadrul MAI.

Propunerea infiintarii comisiei de ancheta propusa de PNL si USR a fost respinsa cu 105 voturi "pentru", 147 "impotriva" si 11 abtineri.

Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat ca a votat impotriva, insa, va cere ministrului de Interne sa dea explicatii.

"Am votat impotriva constituirii acestei comisii de ancheta. (....) PSD va cere la Ora Ministrului ca ministrul de Interne sa explice toate aceste lucruri in Camera Deputatilor pentru ca sunt ingrijorari pertinente", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Raluca Turcan: Exista un grad de suspiciune in MAI

"In timp ce PSD constituie tot felul de comisii de ancheta pentru a acoperi incapacitatea guvernamentala pe niste subiecte care sunt strict in responsabilitatea celor care au majoritate parlamentara si detin guvernarea, am inregistrat la Secretariatul general al birourilor permanente reunite o solicitare de constituire a unei comisii de ancheta pe situatia din Ministerul Afacerilor Interne care tine de banul public, de echitate in sistemul bugetar de salarizare si in acelasi timp de moralitate", a anuntat liderul grupului PNL din Camera, Raluca Turcan, la momentul depunerii solicitarii la Biroul Permanent.

"Exista un grad de suspiciune in MAI, exista tratament preferential pentru oameni care sunt apropiati ministrului de Interne si care au fost pensionati si reangajati in secunda doi in conditii preferentiale, in dispret total fata de principiile pe care le clameaza PSD", a adaugat Turcan.

Legislatia in vigoare da posibilitatea cadrelor militare si functionarilor publici cu statut special din cadrul MAI, de a iesi la pensie anticipat, beneficiind de pensie de serviciu, iar dincolo de aceasta facilitate prevazuta de lege pentru aceasta categorie profesionala, legislatia prevede si o procedura de calcul care avantajeaza angajatii MAI, se arata in proiectul de hotarare elaborat de cele trei formatiuni politice de opozitie.

Potrivit sursei citate, aceasta situatie, inca de la aparitia legislatiei in materie, a fost catalogata ca fiind una temporara si a determinat o crestere in ultimul an de cereri de iesire la pensie, a unor angajati MAI cu varste cuprinse intre 40-45 de ani in mare majoritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#comisie ancheta pensionari MAI, #comisie pensionari MAI respinsa , #comisie ancheta