Sufrageria lui Oprea a generat scene de teatru absurd in Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 (Video)

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 17:50
5320 citiri
Sufrageria lui Oprea a generat scene de teatru absurd in Comisia de ancheta a alegerilor din 2009 (Video)
Foto: captura video Privesc.eu

Tema celebrei "sufragerii" a lui Gabriel Oprea a generat, miercuri, o serie de scene de teatru absurd in Comisia parlamentara de ancheta a alegerilor din 2009, dialogul dintre Neculai Ontanu si membrii comisiei avand atat valente de absurd, cat si trimiteri evidente in derizoriu.

Scenele repective s-au petrecut in timpul audierii lui Neculai Ontanu.

Redam integral pasajele relevante ale acestui dialog:

Mihai Gotiu (senator USR), lui Neculai Ontanu: As vrea sa ne descrieti casa domnului Oprea, cat ati vazut dumneavoastra din ea.

Neculai Ontanu: Nu-mi amintesc.

Mihai Gotiu: Domnule presedinte (al Comisiei, Mihai Fifor, n.red.), consider ca martorul sfideaza comisia. Nu-si aminteste cum arata unde a fost.

Steluta Cataniciu (deputat ALDE): Cred ca ar putea sa ne spuna, pornind de la ceea ce l-ati intrebat dumneavoastra, daca a fost in sufrageria domnului Oprea.

Neculai Ontanu: Am fost in casa domnului Oprea.

Mihai Gotiu: Ati intrat pe o usa. Casa aceea are doua niveluri, un nivel?

Neculai Ontanu: Dumneavoastra nu ati vazut-o la televizor, domnule Gotiu? Eu am vazut ca este o cladire cu un nivel, parca. Nu am fost atent.

Mihai Gotiu: Cand ati intrat ati urcat niste scari sau ati mers intr-o camera?

Neculai Ontanu: Vreau sa va fac o dezvaluire: anume ca am intrat chiar pe usa de la intrarea cladirii.

Mihai Gotiu: Si ati intrat intr-un hol, intr-o camera, in alta camera?

Neculai Ontanu: Am intrat in cladirea respectiva. Daca veneam la dumneavoastra, tot pe usa principala probabil ma asteptati si intram acasa la dumneavoastra.

Mihai Gotiu: Motivul pentru care am pus aceste intrebari este pentru a putea stabili daca domnul Ontanu ne minte sau nu cand spune ca nu a vazut pe nimeni la acea intalnire. Da, sunt case in care daca intri poti sa intri direct in sufragerie sau in alta camera sau sunt case care sunt deschise. Consider ca ceea ce se intampla acum este, pentru a treia oara pe ziua de azi, sfidare.

Neculai Ontanu: Daca pentru un senator al Romaniei intrebarea principala "Pe unde ati intrat in locuinta cuiva?" este relevanta, atunci iertati-ma ca am serioase semne de intrebare. Nu eram sub influenta alcoolului, cum sunt unii, cazuti pe jos.

Mihai Fifor (presedintele Comisiei, n.red.): Nu inteleg ce vreti sa spuneti.

Neculai Ontanu: Am vazut intr-o publicatie. Am tot respectul, dar as dori sa mi se puna intrebari firesti, normale, nu pe unde am intrat eu in casa domnului Oprea. Sigur ca pe usa am intrat. Daca raspunsul meu ca am intrat pe usa este nelalocul lui, atunci ce sa spun, ca am intrat pe acopris?

Steluta Cataniciu: Chiar daca aceasta comisie este coplesita de generalii care se perinda prin fata ei, as vrea sa va spun totusi ca parlamentarii nu sunt facuti la apelul bocancilor. Parlamentarii sunt alesi de romanii din aceasta tara.

Mihai Gotiu: Cum e posibil sa fiti in aceeasi cladire si sa nu observati ca in aceeasi cladire sunt alte persoane? Sau considerati ca domnul Andronic nu spune adevarul?

Neculai Ontanu: Eu nu l-am vazut, personal va spun, in casa domnului Oprea. Nici pe domnul Coldea, nici pe doamna Kovesi si nici pe domnul Maior.

Mihai Gotiu: In continuare nu vreti sa ne spuneti cum arata incaperea.

Neculai Ontanu: Dar dumneavoastra credeti ca am fotografiat-o?

Mihai Gotiu: Nu, dar ma gandesc ca totusi cateva elemente, mai mare, mai mic, un televizor.

Neculai Ontanu: Haideti sa va dau cateva elemente mai importante. Sigur ca avea o lustra, nu stiu cum arata, dar avea.

Mihai Gotiu: Este ceea ce vi se parea ca ar fi o sufragerie?

Neculai Ontanu: Ca o sufragerie, ca o camera, nu stiu, sufragerie, nesufragerie. O camera din casa unui om.

Steluta Cataniciu: As vrea sa va ajut, domnule Ontanu. I-ati raspuns domnului senator (Mihai Gotiu, n.red.) ca ati fost intr-o camera din casa unui om. Era goala sau era mobilata?

Neculai Ontanu: Era mobilata, sigur.

Steluta Cataniciu: Deci ati fost in sufragerie sau in birou?

Neculai Ontanu: Nu stiu cum ii spune, sufragerie, ce era camera respectiva. Era o camera mobilata din casa unui om.

Steluta Cataniciu: Era mobila de sufragerie sau era mobila de birou?

Neculai Ontanu: Credeti ca eu ma uitam atunci special ca sa ma intrebati dumneavoastra dupa 8-9 ani ce era in camera domnului Oprea? Era camerea unui om, cum aveti si dumneavoastra.

Steluta Cataniciu: Dumneavoastra nu aveti de unde sa stiti cum am eu in camera.

Mihai Fifor: Banuiesc ca toata lumea are, eu stiu, reprezentarea termenului de sufragerie. Cred ca nu e un cuvant nou pentru dumneavoastra - "sufragerie".

Neculai Ontanu: Sufrageria unui om poate sa arate intr-un fel...

Mihai Fifor: Domnul Ontanu, haideti sa nu facem tipologia sufrageriilor din Romania.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#sufragerie Oprea comisie ancheta Ontanu , #comisie ancheta