Comisia de Aparare face sedinta extraordinara pentru rachetele Patriot

Vineri, 17 Noiembrie 2017, ora 15:15
3270 citiri
Comisia de Aparare face sedinta extraordinara pentru rachetele Patriot
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisia pentru Aparare din Senat se reuneste luni, in sedinta extraordinara, pentru a discuta achizitia rachetelor Patriot, anuntul oficial fiind facut dupa ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat ca proiectul de lege va intra pe ordinea de zi a sedintei de plen de luni dupa-amiaza.

"Comisia pentru Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala se reuneste luni, 20 noiembrie, la ora 11:30, in sedinta extraordinara, pentru dezbaterea Proiectului de lege pentru realizarea Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol, aferenta programului de inzestrare esential Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM) ", se arata intr-un anunt al Senatului.

USR si PNL au sustinut, marti, ca PSD si ALDE incearca sa blocheze in Parlament achizitia rachetelor Patriot, dupa ce membrii partidelor de la putere au lipsit de la sedinta Comisiei de Aparare din Senat, pe a carei ordine de zi se afla proiectul.

"Uniunea Salvati Romania avertizeaza ca majoritatea PSD-ALDE incearca sa blocheze in Parlament legea de achizitie a primului sistem de rachete Patriot si pericliteaza astfel parteneriatul strategic cu SUA", se arata intr-un comunicat de presa al USR.

Potrivit documentului citat, niciunul dintre senatorii PSD-ALDE nu s-a prezentat, marti, la sedinta Comisiei de Aparare. In lipsa senatorilor PSD-ALDE, sedinta nu a avut cvorum si legea nu a putut fi dezbatuta.

Comisia de Aparare a Senatului trebuia sa dea un raport, marti, asupra proiectului de lege.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi seara, ca membrii PSD si ALDE ai comisiei senatoriale de aparare care au lipsit de la sedinta au trebuit sa participe la un alt eveniment.

Membrii Guvernului Tudose au aprobat, in sedinta din 8 noiembrie, proiectul de lege prin care Armata va achizitiona sapte sisteme de rachete sol-aer Patriot cu echipamentele necesare, valoarea contractului fiind de 3,9 miliarde de dolari, fara TVA.

Primul sistem va fi cumparat pana la sfarsitul acestui an, fiind deja primita scrisoarea de acceptare de la partea americana, valoarea acestui fiind de 764.780.000 de dolari fara TVA.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Comisia Aparare Senat Patriot , #comisie