Cupsa (PNL): PSD vrea sa modifice si alte amendamente decat cele declarate neconstitutionale la Legile Justitiei

Miercuri, 14 Martie 2018, ora 20:08
3073 citiri
Cupsa (PNL): PSD vrea sa modifice si alte amendamente decat cele declarate neconstitutionale la Legile Justitiei
Foto: Arhiva Camerei Deputatilor

Deputatul PNL Ioan Cupsa, membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, a declarat miercuri, la finalul primei sedinte din acest an a comisiei care modifica Legile Justitiei, ca abia astazi, in jurul pranzului, au fost trimise materialele care ar fi trebuit sa fie dezbatute in sedinta si afirma ca, pe langa textele celor trei legi declarate neconstitutionale, membrii PSD din comisie vor modificarea si altor articole.

"Din pacate, comisia speciala si-a reluat activitatea intr-un mod nesanatos. Trebuie sa stiti ca abia la orele pranzului, undeva in timpul votului fianal (din plenul Camerei Deputatilor - n.red.) ne-au fost communicate materialele pe care astazi le-am fi avut in dezbatere. Sigur, e un lucru nesanatos, nu avem cum sa dezbatem continutul acestor amendamente, cele pe care le propune Coalitia PSD-ALDE, sprijiniti si de catre UDMR. Am solicitat o amanare (a dezbaterilor - n.red.), aceasta amanare n-a fost posibila. Astazi am avut doar o prima lectura a celor supuse de catre PSD, urmand ca, in cursul saptamanii viitoare, sa avem dezbaterile propriu-zise, sa transam prin vot amendamentele pe care dansii le propun", a spus Ioan Cupsa.

Cupsa a mai afirmat: "Am remarcat ca, in afara textelor care au fost declarate in mod clar neconstitutionale prin sesizarile pe care noi le-am facut CCR, in afara acestor texte, si alte texte normative, din propunerile pe care dansii le-au facut, urmeaza sa fie modificate inca o data, la propunerea lor".

Comisia speciala care a modificat cele trei legi ale Justitiei - legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciara si legea 317/2004 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) -, condusa de Florin Iordache, si-a reinceput miercuri, la ora 15:00, activitatea.

Modificarile asupra celor trei Legi ale Justitiei, adoptate la sfarsitul anului trecut de catre Parlament au fost constestate la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) si de catre PNL si de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar CCR a decis in cazul tuturor celor trei legi ca modificarile sunt partial neconstitutionale, urmand ca acestea sa se reintoarca la comisie.

Comisia a asteptat publicarea motivarilor Curtii Constitutionale pe cele trei legi.

Citeste si Comisia Iordache se reuneste luni, dupa ce alesii au dezbatut peste trei ore fara sa voteze

#Cupsa despre Comisia Iordache , #comisie