Parlamentul a facut comisie speciala pentru punerea in acord a deciziilor CCR cu Codul penal

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 17:50
1982 citiri
Parlamentul a facut comisie speciala pentru punerea in acord a deciziilor CCR cu Codul penal
Foto: Arhiva Ziare.com

Birourile Permanente Reunite au aprobat, miercuri, solicitarea PSD-ALDE de infiintare a unei comisii speciale prin care sa se puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu textul Codului penal.

In acest context, liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, l-a criticat pe ministrul Tudorel Toader.

"Astazi, PSD a confirmat prin vot ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu si-a facut datoria. In Birourile Permanente Reunite, PSD si ALDE au solicitat sa infiinteze o comisie speciala in Parlamentul Romaniei prin care sa puna in acord deciziile Curtii Constitutionale cu texul Codului penal.

Aceasta a fost prima declaratie pe care a facut-o ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la preluarea mandatului si a fost un angajament pe care si l-a asumat in calitate de ministru al Justitiei. Dupa luni de zile in care a tergiversat luarea unor masuri si pe problema conditiilor din penitenciare, si pe situatia de dezacord care exista in momentul de fata intre Codul penal si deciziile CCR, azi vedem cum, in Parlamentul Romaniei, ministrul Justitiei primeste un vot de blam.

Ca atare, PNL a solicitat aliantei PSD-ALDE ca odata cu acest vot de blam dat in BPR sa existe si un vot de blam prin sustinerea motiunii pe Justitie pe care PNL impreuna cu USR au initiat-o", a declarat Raluca Turcan, la finalul sedintei Birourilor Permanente Reunite.

Liderul deputatilor PNL a sustinut ca "este o recunoastere a incapacitatii de a lua decizii pentru buna functionare a sistemului de justitie".

"Este o recunoastere ca ministrul Justitiei, Tudorel Toader, are cu totul si cu totul alte preocupari in fruntea ministerului (...). Ministerul Justitiei nu trebuie sa conduca la politizarea unor institutii prin care dreptatea sa se aseze de partea celor privilegiati", a completat ea.

Raluca Turcan a mai afirmat ca PNL solicita din nou demisia ministrului Justitiei, Tudorel Toader, in conditiile in care unica sa preocupare este politizarea sistemului.

"Ca atare, PNL solicita din nou demisia ministrului Justitie. Ar fi un gest firesc, un gest prin care recunoaste ca unica preocupare este politizarea acestui sistem, executarea prin Ministerul Justitiei pe de-o parte a intereselor pe care o mare parte dintre persoanele certate cu legea din PSD si ALDE le au si pe de alta parte, de intimidare a Opozitiei", a conchis Raluca Turcan.

Birourile Permanente Reunite au mai aprobat, miercuri, infiintarea a doua comisii de ancheta care sa verifice activitatea ANRE, respectiv situatia privind arhiva SIPA, deciziile finale urmand a fi luate in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, de la ora 14:00.

Citește și:
Șeful NATO, la conferința de presă comună cu Klaus Iohannis: "Nu putem să-l lăsăm pe Putin să câștige. Asta ar arăta altor lideri că se pot atinge țeluri prin forță" VIDEO
Șeful NATO, la conferința de presă comună cu Klaus Iohannis: "Nu putem să-l lăsăm pe Putin să câștige. Asta ar arăta altor lideri că se pot atinge țeluri prin forță" VIDEO
Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă comună cu șeful NATO Jens Stoltenberg, la București, în după-amiază zilei de luni, 28 noiembrie. Președintele Iohannis a...
USR vrea să lase judecătorii CCR fără superimunitatea primită de la PSD. Ce prevede proiectul de lege inițiat
USR vrea să lase judecătorii CCR fără superimunitatea primită de la PSD. Ce prevede proiectul de lege inițiat
USR a depus în Parlament un proiect de lege pentru reformarea Curţii Constituţionale, acuzând că instituția a fost transformată de PSD şi PNL într-un simplu instrument politic. ”Una...
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5