UPDATE A inceput Consiliul National al PNL. Ludovic Orban: "Salut, Florin, intrarea in cursa"

Duminica, 30 Mai 2021, ora 11:50
4259 citiri
UPDATE A inceput Consiliul National al PNL. Ludovic Orban: "Salut, Florin, intrarea in cursa"
Consiliul National al PNL se intruneste la ora 11.00/ FOTO Gov.ro

Consiliul National al PNL s-a reunit duminica, incepand cu ora 11.00, in Gradina de vara Herastrau a Teatrului Constantin Tanase, pentru a aproba calendarul alegerilor interne. Cu o ora inainte de reunirea liberarilor, premierul Florin Citu si-a anuntat candidatura la sefia PNL, liderul partidului, Ludovic Orban, punctand ca e salutara intrarea sefului Executivului in aceasta competitie.

UPDATE 11.30 "Astazi dimineata, prim-ministrul Romaniei si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al PNL. Salut acest anunt care da drumul la o competitie in Partidul National Liberal care sunt convins ca va face bine PNL. Va fi o competitie de viziuni, proiecte, obiective care sa arate romanilor ca PNL are capacitatea sa ofere o buna guvernare. Salut, Florin, intrarea in cursa", a spus Orban.

"Am avut o discutie cu domnul Florin Citu si in mod evident va exista un gentleman agreement care sa duca la o competitie onesta, pozitiva, in care sa aratam bogatia de resurse umane a PNL si capacitatea PNL de a genera oferte de guvernare", a continuat liderul PNL.

UPDATE 10.20 Premierul Florin Citu a anuntat ca va candida la sefia PNL.

"In octombrie 2016 am hotarat sa intru in politica. Liberal fiind, singura varianta a fost PNL. Sunt un liberal convins, am trait toata viata dupa principiile liberale, le-am aplicat, le-am respectat. Doar liberalismul salveaza Romania", a spus Citu.

"PNL are nevoie de un suflu nou, sa duca mai departe traditiile si principiile liberale", a completat Citu.

Consiliul National va decide cu privire la declansarea procedurilor pentru alegeri la toate nivelurile partidului. Biroul Executiv a decis, marti, sa propuna pentru congres data de 25 septembrie si participarea a 5.000 de delegati.

"Congresul nu inseamna doar alegerea conducerii nationale, inseamna alegerea conducerilor la toate nivelurile din partid", a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

Calendarul propus de PNL

In perioada 1 iunie -15 iulie vor avea loc Adunarile Generale ale organizatiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local.

In perioada 1 iulie-10 august vor avea loc conferintele judetene de alegeri, la care se vor alege conducerile judetene ale Partidului National Liberal.

Intre data de 10 august, termenul prevazut pentru finalizarea alegerilor la nivel judetean si data de 25 septembrie este prevazuta o perioada, conform Statutului PNL, de 45 de zile, pentru campania pentru congres.

"In cursul zilei de astazi voi convoca Consiliul National, ca presedinte al Partidului National Liberal, pentru a finaliza procedura de declansare a alegerilor in partid. Vom organiza congresul in functie de situatia epidemiologica. La toate adunarile publice care se vor organiza, vom cere participantilor sa fie vaccinati sau sa aiba testul la zi. Daca nu ne va permite reglementarea aferenta starii de alerta sa organizam congresul in interior, il vom organiza in aer liber. Consiliul National va fi organizat, cel mai probabil, in aer liber", a declarat marti Ludovic Orban.

Oricine poate sa candideze la sefia PNL

El a afirmat ca oricine vrea sa candideze la sefia PNL o poate face si, in cazul in care va avea un contracandidat la functia de presedinte al formatiunii, il asigura pe acesta ca va desfasura o campanie corecta, pozitiva si care sa fie spre binele partidului.

Ulterior, Ludovic Orban, a declarat ca exista o asteptare ca actualul premier, Florin Citu, sa candideze la functia de presedinte al Partidului National Liberal, la Congresul partidului.

La randul sau, premierul Florin Citu a anuntat, marti, ca totul depinde de modul in care evolueaza pandemia. El a evitat sa spuna daca va candida la sefia partidului.

"Cand vom avea un congres, mai multe candidaturi vor aparea, e o competitie", a afirmat Citu.

In 17 mai, premierul Florin Citu sustinea ca isi doreste o functie de conducere in PNL, dar evita sa spuna daca va candida la presedintia formatiunii, sustinand ca experienta sa poate ajuta PNL.

Citu afirma ca are o relatie "foarte buna" cu Ludovic Orban, fara a preciza daca il va sustine sau nu la Congres.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Reacție după închiderea televiziunii unui fost baron local PNL: ”Toate se plătesc. Şi bune şi rele. Cu interlopi pe urmele mele...”
Televiziunea locală din Braşov Mix TV, fondată şi deţinută de fostul baron local Aristotel Căncescu, fost şef al Consiliului Judeţean Braşov din partea PNL, a fost închisă la începutul...
#PNL, #Consiliu, #consiliu national PNL , #congres PNL