CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 22:51
8343 citiri
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Cristian Tudor Popescu a spus că nu ar vrea să aibă de-a face cu niciunul dintre cele 3 personaje principale ale congresului PNL FOTO Facebook / Cristian Tudor Popescu

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL.

„Am și un câștigător, un mare câștigător al acestui congres. Nu știu cum îl cheamă, este patronul localului de lângă Romexpo, pe care-l știm de ani de zile, localul unde se mănâncă mici și se bea bere. Omul era iluminat, era transfigurat, a comandat o tonă de mici și pastramă cu ocazia acestui congres cu 5.000 de oamen,i și-a făcut câștigul pe luni înainte. Acesta e marele și singurul câștigător al acestui congres”, a declarat gazetarul care a precizat că. deși a fost invitat, refuză să ia parte la acest eveniment, în contextul în care Capitala a intrat în scenariul roșu.

„Dacă mă duceam la ce mă duceam? Mă duc la o adunare de 5.000 de persoane în spațiu închis. Cum se poate justifica din punct de vedere legal această organizare?

Se va consuma o tonă de mici și pastramă, de fapt PNL a deschis un restaurant. Pentru că la lege scrie că în restaurant ai voie cu 50% din capacitate.

Ăsta e un miting, un miting privat. Dl. Arafat a spus totuși că nu e un eveniment privat, nu se supune regulilor evenimentelor private care nu pot depăși 100 de persoane. Nu are dreptate dl. Arafat. Un partid este o unitate privată, chiar dacă în mod scandalos primește bani de la stat.

E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la 30 de persoane, la 100 de persoane la nunți, la alte evenimente. E lesne de înțeles. (...) Ducându-mă acolo nu făceam decât să-i legitimez (...) Mă întreb ce anume ar fi putut împiedica desfășurarea acestui congres. Congresul ăsta ar fi avut loc și dacă exploda o bombă atomică pe Valea Prahovei”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

„Acest congres trebuia să se desfășoare chiar dacă ar pieri țara. Problema e că chiar începe să piară”, a punctat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu a spus că nu ar vrea să aibă de-a face „din punct de vedere uman” cu niciunul dintre cele 3 personaje principale ale congresului PNL: Klaus Iohannis, Florin Cîțu și Ludovic Orban.

„Din punct de vedere uman, eu nu aș vrea niciodată să întâlnesc unul din acești oameni. Nu vreau să am de-a face cu ei din punct de vedere uman, îi detest pe toți trei. Întotdeauna în ultimii 30 de ani m-am aflat în această situație. Niciodată nu am avut o alegere clară în care să spun că omul ăsta e cinstit, vrea să facă bine Românie.

Întotdeauna am avut de ales dintre 2 personaje detestabile din punct de vedere uman pentru mine”, a spus gazetarul.

Pe cine a învins „echipa câștigătoare”? „A învins pe PNL, a învins partidul. Atât Cîțu, cât și Orban s-au luptat cu partidul, cu rezultate remarcabile. Am văzut sondajul, el arată câderea în vrie. După sondajele mele interioare, se îndreaptă spre fundul gropii - la 15%”.

Cristian Tudor Popescu a spus că că, dacă ar fi niște alegeri pentru funcția de premier al României, l-ar alege, totuși, pe Florin Cîțu. „Există mai multe șanse, probabilistic vorbind, ceea ce nu înseamnă certitudini, ca acest Florin Cîțu să ia măsuri nepopulare. pentru că de acum înainte nu există alte șanse decât măsuri nepopulare. Orban nu va lua niciodată așa ceva. Acum un an pe vremea asta, Ludovic Orban a refuzat să impună carantina în România, de ce?, pentru că erau alegeri”, relatează Republica.ro

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#CTPopescu, #congres PNL, #castigatori, #bataie de joc , #congres PNL