Baconshi si Papahagi denunta "climatul FSN-st" de la Conventia PDL

Duminica, 24 Martie 2013, ora 11:23
4600 citiri
Baconshi si Papahagi denunta "climatul FSN-st" de la Conventia PDL
Foto: Arhiva

Sustinatorii motiunii prezentate de Monica Macovei, "Reformistii" Teodor Baconschi si Adrian Papahagi denunta climatul FSN-ist al Conventiei Nationale a PDL de sambata, care l-a reales pe Vasile Blaga la sefia partidului, afirmand ca o constructie politica de dreapta nu se poate face fara acest grup.

"Aripa FSN - Vama a chinuit, dupa multe nereguli procedurale, 44 de voturi in plus fata de celelalte doua motiuni. Cu cativa oportunisti pusi peste fondul vechiului PD Petre Roman. Separarea apelor e bine-venita. Oricum, o conventie in care delegatii acorda Motiunii Reformistii 209 voturi nu poate reprezenta electoratul de dreapta, clasa de mijloc, oamenii vrednici. Am sentimentul, alaturi de Monica Macovei, Cristi Preda, Sever Voinescu si Adrian Papahagi, ca ne-am facut datoria. Adevarata reconstructie a dreptei va incepe de acum inainte. Mergem inainte, fara sa ne lepadam de principiile si valorile in care credem", a scris Teodor Baconschi, pe o retea de socializare.

La randul sau, Adrian Papahagi sustine ca "Reformistii", care au obtinut 209 voturi din cele peste 4.600 exprimate de delegatii la Conventia PDL, au fost "striviti intre doua blocuri disciplinate si incolonate".

"S-a terminat Conventia Extraordinara a PDL. Intr-un climat fesenist, a castigat Vasile Blaga. Noi, reformistii, am luat doar 209 voturi din 4.600, striviti intre doua blocuri disciplinate si incolonate. Altminteri, dedublare totala. Sute de delegati m-au laudat pentru discurs, mi-au prevestit un mare viitor politic si mi-au spus ca partidul are nevoie de noi... dar nu ne-au votat. Incep sa ma satur sa functionez pe post de inalbitor al identitatilor compromise, de cautiune morala si intelectuala pentru entitati incolonate si lipsite de discernamant, valori, viziune politica si curaj", a scris el.

Papahagi a anuntat ca nu va candida la niciun post in viitorul Birou Permanent National al PDL.

"Raman un simplu membru PDL pana la clarificarea optiunii grupului nostru. Si asta nu fiindca nu am curajul deciziilor transante, ci fiindca am decis sa actionez solidar cu colegii mei Reformisti, Monica Macovei, Cristi Preda, Teodor Baconschi, Sever Voinescu, Ionut Popescu si ceilalti. Am doua certitudini: fara noi, PDL e un partid mort si nicio constructie credibila pe dreapta nu se poate face fara noi (le includ aici pe cele deja existente in afara PDL). Scuzati-mi lipsa de modestie, dar nu mai am rabdare de politeturi si diplomatie", a completat Papahagi, pe pagina sa din site-ul de socializare.

Citește și:
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
USR și Forța Dreptei încearcă să blocheze acordarea unor sporuri pentru o categorie de bugetari. Legea contestată la Curtea Constituțională
Parlamentarii USR şi Forţa Dreptei au sesizat Curtea Constituţională pe legea prin care personalul Agenţiei Naţionale de Integritate primeşte spor de până la 25% pentru suprasolicitare...
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Șoșoacă cere anexarea unor teritorii din Ucraina la România. Istoric: ”Închisă pentru trădare sau internată pentru tratament?”
Senatoarea neafiliată Diana Șoșoacă a depus în Parlament o propunere legislativă care prevede modificarea Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre...
#Baconschi conventie PDL, #Papahagi conventie PDL , #congres