Ziare.com

Congres PPE la Bucuresti: Boagiu stabileste premiere, Martens i-a urecheat pe Ponta si Antonescu

de Camelia Badea; Diana Robu
Joi, 18 Octombrie 2012, ora 15:33

   

Congres PPE la Bucuresti: Boagiu stabileste premiere, Martens i-a urecheat pe Ponta si Antonescu
Congresul Partidului Popular European a continuat joi, la Bucuresti, in programul celei de-a doua zile figurand trei sectiuni, apoi discursuri ale liderilor PPE si ale unor oficiali europeni, precum si alegerea noii conduceri a formatiunii.

Anca Boagiu, vicepresedinte PDL, a fost aleasa in conducerea Partidului Popular European, o premiera pentru politica romaneasca.

La lucrarile celui de-al 21-lea Congres al PPE au fost prezenti 16 sefi de state si premieri care apartin familiei populare, in frunte cu cancelarul german Angela Merkel si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. De asemenea, sute de jurnalisti din presa internationala au venit la Bucuresti pentru a relata despre acest eveniment.

Alaturi de liderii PDL si UDMR, care fac deja parte din PPE si au fost organizatorii evenimentului, la lucrari a fost invitat si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, a carui formatiune politica face parte, de asemenea, din PPE.

Ziare.com a transmis, in format LIVE TEXT cele mai importante evenimente si declaratii de la Congresul PPE:

14.50 - Wilfried Martens, Anca Boagiu si Vasile Blaga au sustinut o conferinta de presa, in care presedintele PPE si-a exprimat bucuria ca vicepresedintele PDL a intrat in conducerea formatiunii politice europene.

"A fost un proces competitiv deschis, pentru 10 locuri am avut 13 candidati. Ma bucur ca Anca a fost aleasa", a spus Martens.

Pe de alta parte, liderul PPE a subliniat ca s-a dorit ca in acest mod sa se transmita un mesaj de solidaritate cu Romania, de sustinere politica. "Multe personalitati din posturi de conducere in UE au venit sa isi manifeste sustinerea, au venit pentru a repara daunele produse in ultimele luni in Romania. Vrem ca ea sa fie in centrul UE si sa adopte cu adevarat valorile europene", a adauga liderul PPE.

Wilfried Martens a criticat retorica si masurile populiste propuse de socialisti, replicand ca PPE nu a venit la Bucuresti ca sa se certe cu cineva, ci ca sa apere "principiile care stau la baza Uniunii Europene".

"Am incercat sa lucram serios la viitorul UE si la viitorul tarii dumneavoastra. Viitorul tarii dumneavoastra este de a fi un membru puternic al UE", a subliniat acesta.

Martens a mai spus, referitor la declaratia lui Crin Antonescu cum ca, daca USL va castiga alegerile, Romania nu va fi sclava UE, ca acest lucru nu este adevarat, deoarece "deciziile se iau in comun, impreuna cu celelalte 26 de guverne ale statelor membre din Uniune".

"Statele membre si guvernele statelor membre nu sunt in niciun caz sclavii Uniunii Europene. Avem un prag executiv in UE si acesta este Comisia Europeana, care are, de asemenea, competente de implementare a reglementarilor stabilite la nivelul UE, iar cand Comisia Europeana este obligata sa utilizeze aceste competente devine ca un fel de judecator, dar orice alte decizii, deciziile cu caracter politic sunt luate in comun in Consiliul de Ministri si in celelalte foruri ale Consiliului European", a raspuns Martens la o intrebare a unui jurnalist despre declaratia facuta de presedintele Senatului, Crin Antonescu.

14.30 - Presedintele PPE, Wilfried Martens, a felicitat noua conducere si a multumit organizatorilor, declarand inchis cel de-al 21-lea Congres al PPE.

14.22 - Se anunta rezultatul alegerilor. Anca Boagiu a fost aleasa vicepresedinte al PPE, o premiera pentru un politician roman. Secretar general ramane Antonio Lopez Isturis, ales cu 80% dintre voturi, iar trezorier este Ingo Friedrich, cu peste 90% dintre voturi."Nimeni din PDL nu a mai detinut o functie atat de importanta in PPE. Anca Boagiu este foarte cunoscuta, a tinut legatura ani de zile cu PPE din partea Romaniei(...) Pentru PDL este o mandrie, pentru ca sunt doar 10 posturi de vicepresedinti, iar in PPE sunt foarte multe partide", a declarat Theodor Stolojan, liderul europarlamentarilor PDL.

Anca Boagiu a fost felicitata de colegii sai europeni, dar si cei romani, printre care Vasile Blaga, Emil Boc, Theodor Stolojan, Andreea Paul si Aurelian Pavelescu.


Partidul Popular European, partid european de centru-dreapta, este unul dintre cele mai mari partide transnationale reprezentate in Parlamentul UE. PPE a fost fondat in 1976 de catre partide occidentale crestin-democrate.

Unul dintre fondatori, belgianul Wielfred Martens, a fost reales miercuri presedinte al PPE. In ultimii ani, PPE a primit si partide europene conservatoare sau alte formatiuni politice de centru-dreapta, printre care si UDMR, PDL si PNTCD.

Forta Civica, condusa de Mihai Razvan Ungureanu, a intreprins in ultima perioada demersurile necesare pentru intrarea in PPE.


PPE este cel mai influent partid european si cel mai mare partid din Parlamentul European, din Consiliul European, dar si din cadrul Comisiei Europene, prezidata de Jose Manuel Barroso.

14.14 - Se voteaza mai multe rezolutii, inclusiv o rezolutie de urgenta privind Siria, prezentata de Franco Frattini. Rezolutia condamna crimele comise de regimul sirian in randurile civililor nevinovati. Se face o propunere politica, "nu birocratica", bazata pe respectul fata de viata umana, de adoptare a unei pozitii PPE fata de acest conflict. Este lansat un apel de ajutorare a refugiatilor si se exprima preocuparea ca fortele extremiste se pot infiltra in noile forte democrate siriene.

13.40 - Premierii europeni membri ai PPE isi prezinta rand pe rand punctele de vedere. Urmeaza sa se anunte rezultatul voturilor date pentru functiile de secretar general, vicepresedinti si trezorier. Vicepresedintele PDL Anca Boagiu este unul dintre cei 13 candidati la cele 10 functii de vicepresedinte.

12.25 - Premierul Ungariei, Viktor Orban, a vorbit si el despre valorile crestine pe care PPE trebuie sa le promoveze. "Nu trebuie sa fim elitisti, birocrati, tehnocrati, ci un adevarat partid popular, sa reinnoim metodele democratice, sa readucem sperantele", a punctat el.


Orban a subliniat faptul ca oponentii socialisti nu au reusit niciodata in istorie sa se adapteze la schimbari. "Daca ar fi fost dupa ei, URSS ar fi existat si astazi, Germania ar fi fost separata si nu ar fi existat o Europa unita", a subliniat Viktor Orban in aplauzele participantilor.

12.10 - Secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, a multumit fundatiilor afiliate PPE pentru intreaga activitate, dar si fostului premier roman Emil Boc (PDL) pentru curajul dovedit pe perioada crizei.

"Trebuie sa stabilizam economia in Romania, sa punem capat crizei(...) Situatia e fragila, nu e loc pentru propuneri populiste. Deciziile trebuie sa fie coordonate cu partenerii internationali. Fac un apel la politicienii din Romania sa nu nege oportunitatea de a beneficia de o Europa mai puternica", a mai spus el.

12.00 - Vorbeste, in calitate de invitat, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

"PNTCD este partidul care timp de 45 de ani a dat jertfa de sange. Sute de mii de membri au fost executati si au facut milioane de ani de temnita pentru libertate si credinta. PNTCD nu a facut niciodata compromisuri, cei mai importanti lideri, Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ion Ratiu, s-au impotrivit tancurilor sovietice. PNTCD a avut curajul sa se afilieze Internationalei Crestin Democrate inca din 87, in perioada comunista (...) Locul nostru in PPE este simbolic, am platit din greu curajul nostru.

Dupa '90 am devenit principala tinta a neocomunistilor(...) PNTCD a fost infiltrat de retelele fostei Securitati pana astazi", a declarat liderul PNTCD.


El s-a raliat mesajului PPE, "Mai multa Europa!", si a adaugat "mai multa democratie, toleranta, solidaritate, competitivitate, coeziune, o Europa a sperantei si valorilor".

El a mai spus ca ideea de democratie europeana este nascuta in Grecia antica si de aceea "Grecia, azi, merita recunostinta tuturor".

Pavelescu a subliniat faptul ca Europa se confrunta acum nu doar cu o criza economica, ci si cu o mare criza morala, iar "victime sunt chiar copiii nostri". "Lipsa locurilor de munca, a perspectivei poate conduce la intoleranta si la o mare instabilitate sociala si politica", a subliniat el, spunand ca PNTCD pledeaza pentru "o Europa unita, o lume condusa de principii morale si credinta".

"Nu putem fi europeni altfel, trebuie sa pastram izvorul care a schimbat o lume intreaga si care are vocatia salvarii. (...) Romania e denumita in inima noastra Gradina Maicii Domnului, formula a fost folosita la vizita sa de Papa Paul al II-lea (...) Bine ati venit, dragi prieteni, in tara mea, in Gradina Maicii Domnului", a incheiat Pavelescu.

11.30 - Au inceput lucrarile sedintei plenare la care vor fi alesi vicepresedintii si trezorierul, sub conducerea presedintelui PPE, Wilfried Martens.

10.30 - Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a sustinut o conferinta de presa impreuna cu presedintele PPE, Wilfried Martens.

"In continuare, PPE va determina evolutiile din UE. Ma bucur ca avem sprijinul PPE, sunt convins ca acest Congres va ramane un congres istoric, nu numai in istoria PPE, ci si in istoria UE", a subliniat liderul UDMR.

La randul sau, Wilfried Martens a declarat ca "UDMR a fost mereu un partid loial si activ al PPE, dedicat proiectului european, si a sustinut valorile europene pe care le aparam in PPE, valori esentiale pentru un stat democratic".


De asemenea, presedintele PPE a subliniat rolul important pe care l-a avut UDMR in guvernarea Romaniei, mai ales in ultimii ani, de criza, si a sugerat comunitatii maghiare sa fie unita, in conditiile in care la alegerile din toamna vor candida 3 partide din partea acestei minoritati.

"Cred ca trebuie sa fie uniti, nu fragmentati(...) Sper cu sinceritate ca aceasta comunitate maghiara se va aduna in spatele UDMR la alegerile care urmeaza si vor obtine un scor bun", a punctat liderul PPE.

10.00 - Invitat la dezbaterea popularilor europeni pentru a exprima un punct de vedere, regizorul Corneliu Porumboiu a vorbit si el despre necesitarea reglementarii dreptului de proprietate intelectuala, dar nicidecum prin blocarea accesului la Internet. "Pentru foarte multi, Internetul este principala fereastra catre lume", a subliniat el.09.30 - Comisarul Viviane Reding a vorbit despre necesitatea modificarii reglementarilor pietei digitale la nivel european si a drepturilor de proprietate intelectuala. Comisarul a reamintit faptul ca acest domeniu este reglementat de o directiva din 1995, "era pre-Internet", iar astazi "lumea s-a schimbat in profunzime". Pe de o parte, trebuie respectata libertatea de exprimare si dreptul la confidentialitatea datelor personale, pe de alta parte exista si libertatea de a face afaceri si a trai din ce castigi, precum si dreptul la proprietate.


In conditiile in care o companie care doreste sa investeasca pe piata europeana trebuie sa respecte 27 de seturi de reguli diferite, specifice fiecarei tari, Reding a propus sa se creeze un drept de copyright optional european pe baza articolului 18 din tratat.

"Problema nu se pune daca si cand, este obligatoriu ca aceste drepturi ale persoanelor sa fie protejate, dar nu se pune doar problema drepturilor personale, ci si ale companiilor(...) Pe un continent unic, sa existe reguli unice si autoritati unice de protectie a datelor", a declarat comisarul european, spunand ca in acest mod se vor face "economii de milioane de euro pe an". Subiectul a fost supus acum spre analiza grupului PPE, urmand sa fie discutat in decembrie in colegiul de comisari.

16 sefi de stat si de guvern se afla in Bucuresti

Miercuri, in prima zi a reuniunii, delegatii l-au reales pe belgianul Wilfried Martens in functia de presedinte, pentru un mandat de trei ani.

Potrivit organizatorilor, la Bucuresti s-au aflat miercuri 16 sefi de stat si de guvern, printre care cancelarul german Angela Merkel si premierii din Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria si Grecia.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a ajuns la Parlament in jurul orei 17, dupa o intalnire cu premierul Victor Ponta si la scurt timp dupa sosirea presedintelui Basescu. Imediat a aparut si cancelarul german, Angela Merkel, care a avut o scurta intrevedere, de zece minute, cu Traian Basescu.

Congres PPE Basescu, alaturi de Merkel si Barroso, la Bucuresti

Merkel sta in Romania numai trei ore, ea mai avand numai o singura alta intalnire, cu fiica fostul premier ucrainean, aflat la inchisoare, Iulia Timoshenko. Merkel nu s-a intalnit si cu premierul Victor Ponta.

In cadrul discursurilor sustinute, liderii europeni au transmis semnale ca nu au uitat evenimentele politice din aceasta vara de la Bucuresti si ca sunt in continuare cu ochii pe Romania.Live streaming oferit de PPE

Programul de joi

In cea de-a doua zi a evenimentului intre orele 09:00-12:30 vor avea loc alegerile pentru secretarul general al PPE, cei 10 vicepresedinti, precum si cea a trezorierului. Pedelista Anca Boagiu va fi aleasa, probabil fara emotii, vicepresedinte al PPE.

Incepand cu ora 11:30 va incepe a doua sesiune plenara a congresului in care se vor vota rezolutiile si Platforma politica. Vor fi de asemenea o serie de discursuri si se va anunta rezultatul votului pentru noua conducere a PPE. Intre 13:30-14:00 va avea loc o conferinta de presa care va fi urmata de un pranz gazduit de PDL.

Joi vor vorbi, printre altii, premierul ungar Viktor Orban, cel portughez, Pedro Passos Coelho, premierul suedez Fredick Reinfeldt, ministrul de externe ceh Karel Schwarzenberg, etc.

In capitala Romaniei va fi revizuit "Programul fundamental" politic al PPE, adoptat in 1992 la Atena.

La congresul de la Bucuresti va fi demarata procedura de selectie a candidatului PPE pentru functia de presedinte al Comisiei Europene din 2014, dupa ce expira mandatul lui Jose Manuel Barroso.

Martens declara in 11 octombrie, la Bruxelles, ca la Bucuresti se va discuta despre profilul pe care trebuie sa il aiba candidatul. La Bruxelles, unul dintre numele pronuntate drept posibili succesori este Viviane Reding, comisarul pentru Justitie.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8903 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
37 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Martens - Am venit sa reparam daunele si sa sustinem Romania!

Daunele create de mincinosii si hotii din uslam!

 
 

 
 

 

PDL si PPE federalizeaza Romania!!!

La cererea lui Tokes. De aceea licureste Basescu cu mare drag la unguri fiind agentul lor. Ungurii promitandu-i lacul Balaton ca sa-l navigheze cu barcuta de agrement dupa ce acesta va iesi la pensie.

nici o spaima

caci veghem.
daca eroii de la marasesti au fost nationalisti apoi sa stii ca admir nationalismul.

Dupa unguri de sorginte hortysta ca Orban Ardealul

trebuie sa fie unguresc.tokes si hunor s-au exprimat clar pentru federalizarea Roamniei,adica pentru independenta(nu autonomia)Transilvaniei.
Spune-mi cu cine te intovaresesti ca sa -ti spun cine esti.Basescu se intovareseste cu iredentistul Orban ca sa vanda tara ungurilor si sa-si scape pielea
finita la comedia portocalia!

geluamin, ori nu pricepi ori nu esti informat.

Basescu a insistat sa se faca o noua impartire teritoriala cu 12 regiuni dar nu a vrut sa satisfaca cererea UDMR ca sa includa in aceiasi regiune toate judetele cu populatie majorit. maghiara. Ponta a declarat ca va face si el o reimpartire, dar va mentine si judexele existente. A spus deasemenea ca prima regiune, va fi Transilvania. Ai auzit o cretinitate mai mare ?

orban si merkel,base nu au fost tot socialisti-comunisti?

orban si merkel cred ca erau liberali in ungaria comunista sau germania de est.ce sa mai zic de basescu si pdl care erau in internationala socialista si intro noapte s-au sucit.parca jumatatee din usl sunt liberali,se stie ca e o coaltie pt a scapa de securisto-escrocul de basescu

 

Ti-e lehamite cand te uiti in oglinda, probabil.

Cauta sa nu te mai uiti in oglinda si sa-ti dezlipesti ochii de la Antena 3, sa vezi cum iti trece greata si te inviorezi. Multa sanatate !

Impostura si complicitate la coruptie cu Basescu

Atat Reding cat si Merkel au avut in mana si au aflat despre Raportul Curtii de Conturi a Romaniei /2009,Raport care statuteaza ca guvernarea PDL-ARD Basescu -Boc AU FURAT Romania DE 45 de miliarde de lei, adica 10 miliarde de euro.Fapta penala extrem de grava care ar fi trebuit discutata la cogres deoarece criminalitatea si infarctionalitatea PDL-ARD Basescu Traain compromit letal onorabilitatea si demniatarea si credibilitatea EPP.Nu au facuto dimpotriva au insultata grav Romanai si pe romani,atat redoing,Barroso cat si MERKEL,iar atuncicand Tokes a cerut dezmembrarae Romanie au aplaudat freneitic cu mafiotul Basescu ridicat in picioare.

http://www.curteadeconturi.ro/sites/ccr/RO/Publicatii/Documente%20publice/Raport%20public%202009.pdf

Dl.Viktor orban are dreptate, in absolut. Si Antonescu este

acelasi tip de extremist, la capatul celalalt al esichierului.

pentru @PANDURU de mai sus ...

Zapaciti lumea cu Raportul Curtii de Conturi a Romaniei/2009 ... sa va aduc aminte:
Guvernul 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009:
Premier - Emil Boc (PDL)
Vicepremier - Dan Nica (PSD)
PDL
Ministerul Finantelor Publice - Gheorghe Pogea
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii - Radu Berceanu
Ministerul Economiei - Adriean Videanu
Ministrul Apărării Nationale - Mihai Stănisoara
Ministerul Dezvoltării Regionale si Locuintelor - Vasile Blaga
Ministerul Comunicatiilor si Societătii Informationale - Gabriel Sandu
Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniul National - Toader Paleologu
Ministerul Tineretului si Sportului - Monica Iacob Ridzi
Ministerul Turismului - Elena Udrea
PSD
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale - Marian Sarbu
Ministerul Educatiei, Cercetării si Inovării - Ecaterina Andronescu
Ministerul Sănătătii - Ionut Bazac
Ministerul Agriculturii - Ilie Sarbu
Ministerul Internelor si Reformei Administrative - Gabriel Oprea
Ministerul de Externe - Cristian Diaconescu
Ministerul Mediului - Nicolae Nemirschi
Ministerul IMM-urilor si Afacerilor - Constantin Nită
Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul - Victor Ponta

 

 

Vad ca fiarele bolshevice s-au deslantuit pe forum !

In URSS cu voi, sa va inchinati la cadavrul lui Lenin !

 

Decat doctrina lui attila, cel purtator de carne de om sub sa,

mai bine doctrina comunista. Era ceva mai umana si mai moderna cu toate crimele ce le-a facut

 

despre ce modernism al doctrinei comuniste vorbesti?

pai da-ne citeva exemple care sa demonstreze minunile acestei doctrine: rezultate economice, social si umane in raport cu alte doctrine.
vad ca voi aveti o memorie scurta sau inexistenta vorbind de crime: acum 60 de ani comunistii omorau 2.5 MILIOANE de romani nevinovati pentru simplul motiv ca voiau sa fie liberi. asa ca ar trebui sa NU mai deschideti acest subiect atita timp cit nu a fost o judecata dreapta a crimelor impotriva acestui popor.
Cit despre unguri, fa-ti timp si viziteaza Budapesta este cu 75 de ani inaintea Bucurestiului iar tara tot cam asa. Sa fim rezonabili comunistii ne-au adus in sapa de lemn si aveti tupeul azi sa ne vorbiti de meritele acestei orinduiri criminale? sa-ti fie rusine oricine ai fi

ce diferenta de stil si abordare .......

la buna vedere romani.

 

Bravo ei, pacat pt noi

are fond si cohones, pacat ca au exportat-o. e printre putinii oameni fara pete, din PDL. probabil ca tocmai de aia a ramas pe linie moarta dupa ce a condus MIE. Macar bine ca "afara" are recunoastere
dar nah, in politica romaneasca si nu faci smenuri e naspa, ca fara smenuri nu ai cum sa cotizezi

 

Basescu ii sufla-n izmene lui Tokes!!!!

"Iata ce a declarat Tokes jurnalistilor acreditati la Congresul Ppe : “Eu sunt aici sa propun un program de regionalizare si federalism in Romania"."

 

...si tu mie...

.

felicitari doamnei Anca Boangiu !

O binemeritata recunoastere externa cu care Romania ar trebui sa se mandreasca.
Succes in noua functie politica europeana, doamna Boangiu !

 

Hera am zis acelasi lucru

si am mai putine stele. de ce oare? (intrebare retorica). dar trebuie sa explic aici, ca doar ma adesez oamenilor care nu vad ca PDL e plin de smenari si ca baseascu e cel mai ipocrit politician din romania, regele manipularii.
motivul pt care am primit vorturi negative e ca am indraznit sa zic ceva rau de pdl, desi sunt obiectiv si admit ca dna boagiu e chiar buna profesional.bine, e o mare scorpie, dar a facut super treaba la MIE si asta conteaza, pan' la urma.
chiar o stiu, ca pe multi dintre cei despre care toata lumea de aici cu parerea din ce vad la tv si din ce li se pare lor
oricum, degeaba imi racesc gura...

Frig si foame!

Asta o sa ne aduca PPE. Mai rau ca pe vremea lui Ceausescu.
Pretul gazelor va creste nemasurat prin mila UE si FMI. In plus, gazele romanesti vor pleca ieftin prin baietii destepti si se vor intoarce scump tot prin aceeasi baieti destepti.
Nu mai vorbesc de benzina si motorina unde deja statul roman nu mai poate face chiar nimic.
Preturile alimentelor vor creste enorm.
Primii loviti vor fi pensionarii pentru ca ei, desi au muncit pe rupte saracii, nu mai au cine sa-i sustina. Locurile de munca unde au lucrat ei s-au desfiintat datorita politicii de trasnformare a Romaniei intr-o biata piata de consum de catre si pentru imbuibatii de dupa '89.
Romanii vor fi federalizati cu voie sau fara voie si nu vor putea sa se apere.
Invatamantul si sanatatea vor fi complet distruse.
Deci politicienii, de toate culorile vor pune de un genocid contra romanilor.

 

Si pentru dvs. ca si pentru PANDURU mai sus:

Ce ii tot dati inainte cu baietii destepti? Combinatiile astea au fost gandite si puse in practica de guvernul cel mai corupt din toate timpurile din Romania, si nu numai, guvernul Adrian Nastase !!! Dupa doar 8 ani, ziaristii care fac apologia USL-ului au uitat umilintele si corectiile fizice primite pe timpul puscariasului de rang inalt !!! Nu le-a fost indeajuns !!!

PPE este popular numai cu numele!!!!

Prin masurile pe care le-au luat sunt antipopulari si in curand vor fi spulberati din Europa! A inceput Franta, urmeaza Romania, Spania, Germani, Italia, etc... Se duc unde a intarcat mutu iapa!!!!

 

@inovator

- asa e , franta e in extaz ca a votat socialistii !

Frumoasa ironie :))))))))))))))))))))))

...

Sunt nu populari sunt populisti

Daca si o persoana anosta ca boiangiu este in conducerea ppe,poti sa iti seama ce calitate proasta au acesti componenti ai ppe.Sunt rusinea Europei.

Si ma rog in Franta ce-a facut Hollande pana acum ?

S-ar parea ca le ajunge si lor cutitul la os incet-incet !!!

Wilfried Martens,va raspunde pt.complIcitate cu asasinii PDL-ARD

Wilfried Martens, a facut afirmatii care in scrut tiomp ii vor afecxta pentru totdeauna cariera politica.prin afirmatia facuta despre guvernarea criminal-mafiota PDL-ARD-Boc si MR Unguent Ungureanu, Wilfried Martens si-a exprimat adeziunea la abominabila crima ordonata de Basescu Traain si executata de BOC EMIL la maternitatea Guilesti ca si acceptarea genocidului socio-economic impotriva romanilor . Wilfried Martens si-a manifestat bucuria ca 1500 de romani,bebelusi,batrani ,bolnavi au fost asasinati de guvernul mafiot PDL-Basescu-BOC -MR UNGUREANU. Wilfried Martens a denigrat astfel Deckatia Universala a Drepturilor Omului si a devenit compolicele PDL-ARD basescu la crime impotriva umanitatii.
In ce o priveste pe tziitoarea lui Basescu traain ,mama bastardului lui Basesuc,Boagiu Anca aceasta nu are nici un dfepot politic,moral ,juridic sa mnai guite in Romania.Prin tot ce s-a s pus la congresul EPP esxte clar UE este noul SOVIET de data aceasta in vestul Europei.

http://www.youtube.com/watch?v=5uclnjp9uqI

 

Bah minca'tzi'ah! Lasa'ne .. c'ai ajuns un fel de ..antiwar

da' ceva mai pr.ost! Ma dusei pe site'ul ala cu .. Curtea de Conturi de'l postashi. Baaah .. faci mishto de noi? Pai Raportu' ala are ... 497 de pagini. Basca Anexele! Unde's .. crimele prin stufaria aia? Arata ... Pagina ... Capitol .. Articol .. paragraf ... nu fa ca .. dottoreeee. Hai ca nu'i time!

 

 

Sunt politicieni, inainte de taote

madam redding e in campanie, trebuia sa impresioneze si a tras flatulatia ca sa captete atentia. ii pica bine la palmares sa salveze o tara de "dicatatura". ce conta ca fix dictatura o sustinea
in general flatulescu este un yes man la consiliu, de aia l-a sustinut merkel. madam merkel a ramas cu izmenele in vine dupa plecarea lu sarkozy, care o sprijinea pe planurile ei de austeritate, pe chestia cu eurobligatiunile si altele pt ca noul presedinte francez s-a pus de-a curmezisul, la fel ar fi firesc sa fie si cu guvernul ponta. si atunci, normal ca-l sustin pe basescu si nu pe ponta, ca base e pe aceiasi lungime de unda cu ea. sa nu iti inchipui ca nu stie europa cine e basescu. in ciuda faptului ca si-a tras mai multi oameni la servicii decat avea ceausescu.
ai vazut, cred imagini de la reuniuni internationale, cum incearca sa se bage in cercuri de discutii si n-are intrare
nu e de nivelul ala basescu, nu-i diplomat sau elevat, glumele lui de birjar nu le gusta lumea la nivelul ala, poate le gusta doar sarko...
ba mai pute a chiloti murdari si altele, uneori...
te faci prieten cu dracu pana treci puntea

Congresul PPE la Bucuresti,un enorm succes de imagine pentru Romania

Alegerea dnei Boagiu ca vice-presedinte al PPE este un succes pentru intreaga clasa politica a Romaniei si mai ales,pentru repararea imaginii tarii noastre pe plan international dupa ce a fost terfelita ca niciodata de actul demential de suspendare anti-constitutionala a presedintelui de catre USL.
Scopul era subjugarea justitiei de catre infractorii USL-isti!
Pentru aceasta USL a inceput o campanie de "inginerii"jucandu-se cu legile si destructurand
statul de drept!
Lumea civilizata a intervenit prompt,iar romanii in imensa lor majoritate,peste 11 mil.au refuzat sa participe la un referendum ilegal,menit sa faca jocul infractorilor!
Sper ca toti romanii sa inceapa sa inteleaga interesul tarii de a ramane in cadrul lumii civilizate,fapt asigurat de partidele de dreapta in frunte cu PDL.
Declaratiile inepte ale lui Ponta si,mai ales,Antonescu,anti europene ii descalifica inca o data,de la viata publica nationala!Teo

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor