Ziare.com

Congres PPE Basescu, alaturi de Merkel si Barroso, la Bucuresti

de Teodora Bodeanu; Diana Robu
Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 21:20

   

Congres PPE Basescu, alaturi de Merkel si Barroso, la Bucuresti
Cei mai importanti lideri ai Uniunii Europene s-au aflat, miercuri, la Palatul Parlamentului, pentru a participa la congresul Partidului Popularilor Europeni. Potrivit organizatorilor, la Bucuresti au venit 16 sefi de stat si de guvern, printre care cancelarul german Angela Merkel si premierii din Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria si Grecia.

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a ajuns la Parlament in jurul orei 17, dupa o intalnire cu premierul Victor Ponta si la scurt timp dupa sosirea presedintelui Basescu. Imediat a aparut si cancelarul german, Angela Merkel, care a avut o scurta intrevedere, de zece minute, cu Traian Basescu.

Merkel sta in Romania numai trei ore, ea mai avand numai o singura alta intalnire, cu fiica fostul premier ucrainean, aflat la inchisoare, Iulia Timoshenko. Merkel nu s-a intalnit si cu premierul Victor Ponta.

In cadrul discursurilor sustinute, liderii europeni au transmis semnale ca nu au uitat evenimentele politice din aceasta vara de la Bucuresti si ca sunt in continuare cu ochii pe Romania.

"PPE nu va tolera atacuri impotriva valorilor europene, a standardelor democratice si a statului de drept. Toti reprezentantii politici in Romania trebuie sa respecte institutiile statului. Ca si in multe alte tari europene, si Romania a trecut printr-o criza economica severa. Presedintele Basescu, fostii premieri Boc si Ungureanu au dovedit ca au curajul sa ia masurile necesare. Aceste masuri dureroase vor avea efecte pozitive pentru oameni pe termen lung, daca echilibrul nu va fi pus in pericol prin masuri populiste", a declarat presedintele PPE, Wilfried Martens.

Wilfried Martens a fost reales presedinte al PPE, cu majoritate de voturi.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a transmis participantilor ca singura varianta viabila pentru solutionarea crizei este infiintarea Statelor Unite ale Europei, dar si faptul ca Romania vrea sa participe activ la luarea deciziilor, deoarece nu isi doreste o Europa cu doua viteze.

Basescu a fugit de jurnalisti pe holurile Parlamentului, dupa congresul PPE

La randul sau, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a pledat pentru mai multa integrare, precizand ca Europa are, inca, destule probleme.

Nu in ultimul rand, cancelarul german, Angela Merkel, a precizat ca "trebuie sa se faca ordine in Europa". "Uneori, mesajele care par complicate nu sunt bine auzite, dar eu pledez pentru acest mesaj, care sa ne ajute sa revenim la o economie de piata, care nu se schimba in mod constant, dar care stie sa pregateasca viitorul", a spus Merkel.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT cele mai importante evenimente si declaratii ale zilei de la Congresul PPE:

20:45 Wilfried Martens a fost reales presedinte al PPE, cu majoritate de voturi pentru un nou mandat de trei ani, el fiind, de altfel, unicul candidat la functie.

Martens a primit 91% de voturi favorabile din totalul celor exprimate.

Liderul PPE i-a multumit sotiei sale pentru sprijinul si dragostea profunda fara de care nu ar fi reusit in viata lui politica.

El a anuntat ca il nominalizeaza pentru functia de secretar general al PPE pe spaniolul Antonio Lopez-Isturiz, acesta urmand sa fie votat joi de delegatii PPE.

20:39 Traian Basescu, presedintele Romaniei:

"Constatam ca discutiile privind viitorul cadru financiar se poarta intre doua tabere. Eu cred ca ne trebuie coeziune cu cheltuieli bine facute.

Piata unica ramane, in continuare, un deziderat, a carui realizare depinde de vointa comuna. Este in interesul nostru sa parasim retorica. Trebuie sa desavarsim eliminarea tuturor obstacolelor.

Fac un apel pentru a actiona impreuna intr-un autentic sens constructiv. Pentru noi, mai multa Europa inseamna o piata unica fara restrictii.

Este momentul sa demonstram ca exista si vointa politica pentru a detine rezultate tangibile. Multe din problemele rromilor necesita solutii locale. Pentru abordarea cu responsabilitate, este necesar dialogul egal, in format bilateral si comunitar, fara responsabilizarea excesiva a unor state membre.

Inainte de a ne gandi cum putem sa inmultim populatia europeana, trebuie sa ne gandim cum sa integram membrii acestei comunitati.

Populatia rroma reprezinta cea mai mare comunitate din spatiul european.

Statele membre au partea lor de responsabilitate. Politica externa si securitatea comuna este un "tool box" din care fiecare stat membru ia instrumentul care il intereseaza. Nu avem o ordine de prioritati a acestor strategii.

Lipseste o strategie privind raportarea la exterior. Fie ca o numim strategie globala sau de securitate, ramane necesara.

Complexitatea situatiei de securitate globala impune o noua abordare a politicilor nationale.

Ne putem apropia de ceea ce numim politici comune in domeniul extern si de aparare. Salut viziunea PPE care stabileste ca obiectiv ca avem nevoie de o veritabila politica externa europeana, in care statele membre sa vorbeasca pe o singura voce.

In evaluarea noastra, rolul SUA va ramane determinant pentru gestionarea provocarilor.

Parteneriatul strategic UE - SUA isi pastreaza mai mult decat oricand relevanta.

Securitatea energetica nu poate fi tratata in etape. Trebuie sa capitalizam avantajele conectarii zonei Marii Negre a Republicii Moldova in politicile energetice ale Europei.

Un efect pervers al incercarilor noastre de solutionare a crizei actuale este acela al amplificarii miscarilor populiste. Aceste manifestari, pe fondul unei incapacitati de a oferi solutii cetatenilor nostri, constituie o amenintare mai ales la adresa fundamentelor democratice a societatilor noastre.

Consider ca adancirea proiectului european este de natura sa permita depasirea de durata a crizei.

Statele Unite ale Europei reprezinta, in opinia mea, solutia corecta pentru Europa".

20:21 - Traian Basescu, presedintele Romaniei:

"Singura solutie pentru a garanta siguranta cetatenilor nostri este o integrare profunda si accelerata, prin intermediul Statelor Unite ale Europei. Globalizarii nu i se mai poate opune nimeni.

Consolidarea uniunii economice si monetare este pasul principal. Dezbaterile actuale privind noul cadru financiar vor schimba configuratia UE, iar Romania are interese specifice, dat fiind ca va adera la zona euro. Pentru noi, este foarte important ca procesul sa se realizeze cu interesul statelor cu derogare temporara de la zona euro.

Nu dorim construirea unei Europe cu mai multe viteze. Pentru noi, mai multa Europa este sinonim cu implicarea in toate etapele de dezvoltare.

In aceasta logica, trebuie inteles si faptul ca am sustinut aderarea la Tratatul privind guvernanta.

Piata unica reprezinta unul din cele mai mari avantaje competitive de care dispune UE. Exista cel putin 3 domenii in care piata unica este flagrant discontinua:

Este limpede ca tratatele prevad crearea unei piete europene a muncii care sa permita ca cetatenii sa lucreze la fel de usor in alte state ca in tara lor. Cu toate acestea, unele state mentin restrictii pentru muncitorii romani si bulgari pana in decembrie 2013. Este greu de inteles.

Avem nevoie de un cod al muncii la nivelul UE.

Desi din punct de vedere fizic, inca din 1992, a devenit posibila legatura directa dintre Marea Neagra si Marea Nordului, nu poate fi exploatata din cauza unor reguli de navigatie distincta.

20:15 - Traian Basescu, presedintele Romaniei:

"Sunt un adept foarte hotarat al unei Europe mai integrate. Sunt incantat ca Bucurestiul este gazda unui congres atat de important. Am convingerea ca acest congres va intari solidaritatea membrilor sai.

Contextul european si international in care va fi adoptata viziunea politica a PPE asupra Europei pentru urmatorii ani este unul complex, caracterizat de provocari fara precedent. Criza datoriilor suverane, capacitatea redusa de sustinere a cresterii economice, cresterea ratei somajului si raspandirea populismului si radicalismului politic.

Prelungirea crizei economice si sociale genereaza o criza politica de incredere, manifestata in noi manifestari in state membre. Aceasta lipsa de incredere este mai grava si necesita o mobilizare de resurse imediata, la scara intregii UE.

Cu toate ca tratatul de la Lisabona a adus imbunatatiri proceselor de formare a politicilor europene, constructia politica pe care o avem la indemana acum nu pare pregatita sa ne ajute la indeplinirea obiectivului de transformare a UE in cea mai competitiva economie din lume. Ne sunt necesare si alte instrumente de lucru, care sa faca parte dintr-o noua constructie a viitorului.

Criza indeamna la reflectie: este momemtul unui salt inainte in realizarea proiectului european sau este preferabila avansarea graduala, cu pasi marunti? Viitorul nostru consta in mai multa Europa, dar si o mai buna Europa, prin integrarea in ritm accelerat".

20:11 - Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene:

"Ne trebuie un mecanism de supervizare a bancilor. Este o conditie pentru ca bancile si Mecanismul European de Stabilitate si adoptarea bugetului. Trebuie sa mergem mai departe cu integrarea, daca vrem ca Europa sa conteze.

Mesajul care ne-a fost dat este ca lumea are nevoie si isi doreste o Europa mai puternica. Saptamana trecuta am fost in Iordania, intr-o tabara de refugiati din Siria. Directorul de acolo mi-a spus ca, fara UE, acesti copii nu ar avea unde sa invete. Atunci m-am simtit mandru ca sunt european.

Congresul PPE la Bucuresti Barroso: Nu exista solutii magice pentru criza

Acum demaram acest proces de a vedea ce putem face mai departe. De aceea, am propus tuturor europenilor sa intre in dezbaterea politica.

Trebuie sa ne asiguram impreuna ca premiul Nobel pentru Pace nu a fost acordat unei idei din trecut, ci din viitor. Europa va fi un proiect excelent pentru generatiile care vor veni dupa noi".

20:00 - Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene:

"UE trece prin cea mai provocatoare perioada a istoriei sale. Problemele pe care le avem in Europa au fost create de datorii nesustenabile in domeniul public si comportamentul unor afaceri din mediul privat. UE nu este cauza problemei, ci este o parte a solutiei.

Nu este o problema doar pentru anumite tari, ci pentru toata lumea. Este o iluzie sa credem ca, pentru o piata singura, anumiti membri pot creste pe termen lung, sustenabil, in timp ce altii nu. Inegalitatea nu este sustenabila.

Suntem pe cale sa cream o uniune tot mai apropiata intre popoarele noastre? Lucram cu totii pentru acest obiectiv? Da, insa nu suficient. Este o analiza onesta. Nu putem ignora ca exista amenintari in anumite parti din Europa.

Lipsa convergentei da nastere unor dezbateri populiste, care au drept scop de a slabi si de a pune capat acestui proiect minunat. Nu trebuie sa le permitem asta.

Daca vrem sa sustinem economia de piata, trebuie sa intelegem ca trebuie efectuate reforme, pentru ca Europa sa devina mai competitiva. Sunt afirmatii oneste. Nu vor fi miracole si solutii magice. Trebuie sa facem reforme. Uneori este dificil, dar numai asa se poate sa pastram tarile competitive. Trebuie sa pastram economia sociala deschisa, competitiva, dedicata coeziunii sociale.

Ne trebuie responsabilitate si cooperare. Doar asa poate Europa sa avanseze. Altfel, se va fragmenta si va intoarce Europa in logica balantei puterii si stim ca aceasta este dezechilibrata.

Zona euro trebuie sa evolueze catre un sistem fiscal, monetar si politic unic. Nu este diferita de UE. Zona euro si UE se bazeaza pe acelasi cadru institutional, pe aceleasi reguli. Asta inseamna ca, pe masura ce continuam integrarea, nu ne permitem divizari ale tarilor care vor intra mai tarziu in UE. Solutiile trebuie gasite oriunde se poate. Parlamentul European este al tututor, iar Comisia Europeana este comisia euro. Ne trebuie mai multa integrare, dar procesul trebuie sa fie cat mai inclusiv posibil. In UE nu ne mai trebuie ziduri.

Luna viitoare vom lua decizii importante. Vom avea de facut alegeri: cati bani vrem sa investim pentru reforme care sa ne sporeasca competitivitatea? Cum putem folosi mai bine banii? Am folosit banii bine? Daca vrem crestere, trebuie sa sustinem cel mai important instrument: bugetul pe urmatorii 7 ani. Fara investitii, nu vom putea obtine crestere la nivel european.

Acesti bani nu sunt un permis de a cheltui. Nu asa trebuie procedat. Institutiile trebuie sa sustina competitivitatea.

Am vazut ca exista prieteni ai coeziunii, iar, pe partea cealalta, prieteni ai cheltuielilor mai intelepte. Celor doua parti le spun sa facem o coalitie.

Sa fim sinceri: nu putem continua sa crestem in modul din trecut. Nu era o crestere sustenabila. Cresterea care a fost alimentata prin creditare artificiala sau cheltuieli publice nu este sustenabila".

19:57 - Angela Merkel, cancelarul Germaniei:

"Din 1992 ne-am dotat cu un program de baza. Austria, Finlanda nu erau inca state membre. Astazi avem perspective de aderare si pentru membri din Balcanii Occidentali.

Uneori putem fi descurajati, dar trebuie sa fim incurajati si sa ne dam seama ca fara PPE aceste lucruri nu ar fi fost posibile.

Datorita noua, economia sociala de piata a fost intotdeauna primita cu solidaritate si a fost sustinuta. Este modelul care ne-a ajutat sa avem castig de cauza. Acest model si-a dovedit utilitatea.

Am spus ca vrem o Europa mai puternica, dar nu trebuie sa fim ipocriti. S-au intreprins deja eforturi imense in ultimii ani, dar nu au dus la realizari concrete. Pentru noi, in urmatorii ani, sunt convinsa ca numai PPE va putea sa indeplineasca acest proiect. Trebuie sa recastigam increderea. Credibilitatea se poate dobandi numai daca generatiile viitoare vor avea, cu adevarat, posibilitatea de a trai o viata mai buna.

Merkel il lauda pe Basescu, la Congresul PPE: Nu-i este teama sa se gandeasca la viitor

Ceea ce inseamna ca trebuie sa facem putina ordine in Europa. Impreuna, trebuie sa actionam, in cooperare cu partenerii nostri. Reprezentam 8,5% din locuitorii acestei planete si 50% din cheltuielile sociale. Daca nu vom fi inovatori, inteligenti, daca nu reusim sa promovam cresterea, nu vom reusi sa pastram acest nivel de bunastare atat de invidiat.

Uneori, mesajele care par complicate nu sunt bine auzite, dar eu pledez pentru acest mesaj, care sa ne ajute sa revenim la o economie de piata, care nu se schimba in mod constant, dar care stie sa pregateasca viitorul.

Stiu ce eforturi trebuie sa faca cei din Grecia, Spania. Stiu ce realizari au avut alte tari, inclusiv tara gazda de astazi. Presedintelui Romaniei nu i-a fost teama sa se gandeasca la viitor, chiar daca deciziile nu au fost populare.

O relatie de prietenie veritabila se recunoaste in perioadele de criza: cand a cazut Zidul Berlinului, lucrurile erau mai usoare decat astazi. PPE trebuie sa se angajeze pentru reusita Europei. De aceea, este important ca cetatenii nostri sa-si gaseasca un loc de munca si este posibil numai daca redemaram cresterea. Nu este ceva care poate fi prevazut in legislatie. Cresterea este legata de liberatea intreprinzatorilor, a celor care au o idee, a celor care doresc sa produca ceva, care vor ca produsele lor sa fie cumparate. Numai ei vor putea sa creeze locuri de munca.

Cum putem reduce birocratia administrativa, sa dam cetatenilor o perspectiva pentru viitor? Daca nu ne putem baza pe companii de succes, nu putem sa le oferim un viitor cetatenilor nostri.

Congresul PPE la Bucuresti Angela Merkel: Trebuie sa facem ordine in Europa

Trebuie sa vorbim despre eforturile si realizarile noastre in comun. Inainte de a face ceva, unora le face mult sa vorbeasca. Nu aceasta este abordarea PPE. Noi stim ca Europa trebuie sa fie mai puternica si stim ca trebuie sa incurajam oamenii sa creeze locuri de munca, pentru ca si tinerii sa aiba un viitor.

Avem 500 de milioane de europeni. Problemele sunt grave, dar sunt convinsa ca le putem indrepta. Pentru noi, cei 500 de milioane de europeni sunt centrul. Ei au nevoie de democratie".

19:40 Premierul polonez, Donald Tusk, i-a avertizat pe delegatii PPE aflati la Palatul Parlamentului ca si Nicolae Ceausescu "tinea discursuri lungi in acest loc", liderul de la Varsovia cerandu-le popularilor, in acelasi timp, sa nu mai accepte ipocrizia unora dintre politicieni.

"Ma uit la acest edificiu si ma gandesc ca si lui Nicolae Ceausescu ii placea sa tina discursuri deosebit de lungi in acest loc. Ii facea probabil pe oameni sa fie deosebit de iritati din acest motiv si va aduc aminte ca a avut un final trist al carierei lui politice, dar si al lui personal. De aceea, eu vreau sa fiu foarte scurt", a afirmat Tusk.

19:35 Secretarul general al PPE, Antonio Lopez-Isturiz, a declarat ca popularilor nu le este rusine sa vina la Bucuresti, asa cum le-a fost socialistilor, care si-au mutat reuniunea la Bruxelles.

"Noi am hotarat sa venim la Bucuresti pentru ca intreaga Uniune Europeana sa fie martor al compromisului (sic!) pe care Romania il are fata de noi. Inca o data, aici in Romania ma simt ca acasa", a spus Lopez-Isturiz. Secretarul general al PPE a tinut sa transmita acest mesaj in limba romana si apoi si-a continuat restul discursului in engleza.

19:20 Premierul Bulgariei, Boyko Borisov, a declarat ca va fi o diferenta foarte mare intre partidele de dreapta si cele de stanga "populiste", deoarece socialistii ne propun sa crestem deficitul si sa cheltuim mai mult decat producem.

19:00 - Europarlamentarul PDL Monica Macovei si comisarul pe justitie Viviane Reding au ajuns, impreuna, la congresul PPE.

18:45 - Presedintele Traian Basescu i-a multumit cancelarului german, Angela Merkel, pentru sprijinul acordat institutiilor romane pentru a ramane "pe pozitii" pe durata evenimentelor din aceasta vara.

"Doamna cancelar, multumim foarte mult pentru sprijinul acordat pentru ca institutiile noastre sa ramana pe pozitii pe durata evenimentelor din aceasta vara, sa reziste teribilelor presiuni politice care au avut loc in aceasta vara. Multumim foarte mult pentru sprijinul acordat institutiilor noastre sa ramana pe pozitii intr-un moment dificil", i-a transmis Basescu lui Merkel, potrivit NewsIn.

18:30 - Presedintele georgian Mihail Saakashvili a multumit Elenei Basescu si celor care au venit ca observatori din partea Parlamentului European la alegerile din Georgia.

18:25 - Premierul Moldovei, Vlad Filat: Cu ajutorul cancelarului Angela Merkel facem progrese in privinta problemei transnistrene.

18:00 - Vorbeste presedintele Armeniei, care a multumit presedintelui Basescu pentru organizarea Congresului Popularilor Europeni.

17:50 - Intalnirea dintre Traian Basescu si Angela Merkel s-a incheiat dupa zece minute. Merkel s-a dus apoi sa voteze pentru presedintele PPE, anunta NewsIn.

17:44 - Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, nu mai ajunge la Bucuresti.

17:33 - Angela Merkel are o intrevedere cu Traian Basescu. Cei doi vor participa si la dineul sefilor de state si de guverne, care va avea loc la Palatul Parlamentului dupa ora 19.30. Merkel se va mai intalni si cu fiica Iuliei Timosenko. Alte intalniri nu au fost aprobate, sustin surse citate de Realitatea TV.

17:18 - Cancelarul german, Angela Merkel, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, au ajuns si ei la Parlament.17:15 - Presedintele Traian Basescu a ajuns la Palatul Parlamentului. A fost intampinat de presedintele PDL, Vasile Blaga, si de cel al UDMR, Hunor Kelemen.

17:10 - Angela Merkel va sta in Romania numai trei ore. Ea nu se va intalni cu premierul Victor Ponta, anunta Realitatea TV.

16:48 - Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a ajuns la Bucuresti.

16:41 - Fiica Iuliei Timosenko, Evghenia Timosenko, s-a intalnit si discuta cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.

16:28 - "Prezenta unor 'jucatori grei' (la congresul PPE - n. red.), precum Merkel, Barroso, Rompuy, Reding sau Rajoy, nu trebuie sa ramana doar atat - o prezenta. Functiile pe care le ocupa in cadrul institutional al UE sau proportiile economice ale tarilor pe care le conduc ii pun in pozitia de a influenta direct viitorul Uniunii. Cum vor folosi aceasta adunare influenta partidele de dreapta din Romania? Pentru a rade peste gard oponentilor politici sau pentru a repara din efectele distrugerii imaginii Romaniei in exterior? Aceasta e adevarata intrebare!", a afirmat senatorul PSD Mircea Geoana.

16:12 - Barroso a ajuns la Palatul Victoria, unde a fost primit de premierul Victor Ponta.

16:00 - Presedintele Comisiei Europene, Jose Manul Barosso, a ajuns la Bucuresti.

15:55 - Evghenia Timosenko, fiica fostului premier ucrainean, Iulia Timosenko, este aplaudata de la tribuna Congresului.15:49 - "PPE nu va tolera atacuri impotriva valorilor europene, a standardelor democratice si a statului de drept. Toti reprezentantii politici in Romania trebuie sa respecte institutiile statului. Ca si in multe alte tari europene, si Romania a trecut printr-o criza economica severa. Presedintele Basescu, fostii premieri Boc si Ungureanu au dovedit ca au curajul sa ia masurile necesare. Aceste masuri dureroase vor avea efecte pozitive pentru oameni pe termen lung, daca echilibrul nu va fi pus in pericol prin masuri populiste", a declarat Martens.

15:45 - "Ma bucur foarte mult ca tinem acest congres in Romania pentru a apara valorile pe care le sustinem: democratie, libertate, responsabilitate", a transmis Martens.

15:39 - La tribuna a urcat actualul presedinte al PPE, belgianul Wilfried Martens, care este, de altfel, singurul candidat pentru postul de sef al PPE."Va multumesc foarte mult pentru primirea foarte calduroasa facuta in Romania", a spus, in limba romana, liderul PPE.

15:35 - A urcat la tribuna liderul UDMR, Kelemen Hunor. Acesta a transmis, in limba engleza, un mesaj de bun-venit adresat oficialilor europeni.15:26 - Presedintele PDL Vasile Blaga vorbeste de la tribuna Congresului.

"PPE este singura forta capabila sa duca la bun sfarsit proiectul de revigorare a Europei. Ne propunem sa readucem prosperitatea in spatiul european, sa cream locuri de munca, la dezvoltarea pietei unice", a declarat Blaga.15:22 - Cancelarul Germaniei Angela Merkel va ajunge in Romania la ora 17:00.

15:10: Elena Udrea ii transmite lui Victor Ponta ca trebuie sa accepte ca "liderii europeni sunt cu Basescu".

"In loc sa respecte prezenta acestor lideri europeni la Bucuresti, sa incercam sa maximizam pentru Romania acest eveniment, facem acest pseudo megaspectacol la Arena Nationala, cu convingerea ca se va bruia mesajul liderilor europeni. Toate cancelariile europene se vor uita la Congresul PPE, nu la circul de la Arena Nationala", a declarat Elena Udrea.

14:52 - Premierul Victor Ponta va avea miercuri o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, care participa la Congresul PPE de la Bucuresti.

Premierul i-a scris o scrisoare oficialului european, prin care cere, printre altele, neimplicarea Comisiei Europene in campania electorala din Romania si sa nu faca jocurile politice de la Bucuresti.

14:52 - Fostul lider PDL, Emil Boc, considera ca, daca USL-ul ar demara din nou procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu, ar da dovada de "infinita prostie" si "ar rade si curcile de ei"."Ar fi o imensa prostie, ar rade si curcile de ei, daca USL ar demara o noua suspendare. (...) Daca nu exista aceasta aventura Ponta-Antonescu (suspendarea din vara - n.red.), Romania avea astazi date certe privind aderarea la Schengen, cel putin privind componenta aeriana si maritima", a declarat primarul Clujului, de pe holurile Palatului Parlamentului.

14:46 - Premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, invitat la congresul PPE, discuta, la aceasta ora, cu Victor Ponta la sediul Guvernului.

14:42 - "Este un congres istoric, haideti sa respectam semnificatia acestui moment, nu este important doar pentru PDL sau UDMR", a declarat vicepresedintele UDMR, Laszlo Borbely.

14:30 - Evghenia Timosenko, fiica fostului premier ucrainean, Iulia Timosenko, a ajuns la Bucuresti. Evghenia Timosenko a fost intampinata de Vasile Blaga si a facut poze cu mai multi membri PDL, printre care si Elena Basescu.14:13 - Lucrarile Congresului au fost intrerupte. Participantii iau masa la Palatul Bragadiru.

14:01 - "Poate ar trebui sa ne obisnuim cu asemenea evenimente si sa aducem mai des persoane din Europa. (...) Acest congres al PPE sunt convins ca va fi o referinta. De la asta, trebuie sa ne gandim ca intram in a doua etapa referitoare la politicile noastre privind alocarea resurselor. Din punctul meu de vedere, Romania are nevoie de resurse alocate prioritar pentru dezvoltare", a declarat si secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur.

13:28 - Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat ca partidul pe care il conduce a inceput demersurile de aderare la Partidul Popular European (PPE).

"Am inceput demersurile de aderare la PPE. Sunt vizite reciproce, proceduri, o tehnica destul de complicata, dosarul de aderare la PPE a fost acceptat", a confirmat Ungureanu.

13:25 - "Domnul Dragnea a fost neinspirat luand peste picior cel mai important partid din Uniunea Europeana. (....) Domnul Ponta a pierdut ocazia sa didcute cu oameni foarte importanti, foarte influenti din Uniunea Europeana. Eu le-am propus sa se duca in alta parte, nu pe Arena Nationala. Ieri (marti - n.red.) Romania a luat bataie de la Olanda pe Arena Nationala. S-ar putea ca si USL sa fie batuta mar de ARD la parlamentare", a declarat fostul ministru PDL Gheorghe Ialomitianu, la Romania Tv.13:20 - Anca Boagiu a declarat, la Digi 24, ca liderii europeni au avut de facut un singur comentariu legat de protestele din fata Palatului Parlamentului si de mitingul USL: "lipsa da fair-play".

13:17 - "Mie-mi pare bine ca are loc aceasta manifestare (mitingul USL - n.red.) care sa arate spiritul in care cei de la USL privesc poporul: un spirit de grandomanie. Se poate privi prin antiteza: aici are loc un eveniment de importanta majora pentru democratie si acolo, pe un stadion abia renovat, are loc o ultima manifestare ceausista", a spus si liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu.

13:02 - Europarlamentarul Laszlo Tokes, presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania (CNMT), prezent la Congresul PPE, considera ca Romania nu poate iesi din criza comunista fara o descentralizare."Consider ca toata problematica minoritara a regiunilor dezvantajate, locuite de minoritati, respectiv a regiunilor minoritare autohtone, ar trebui sa fie cuprinsa in politica de coeziune a Europei Unite si prin aceasta sa se incerce depasirea crizei generale a Europei Unite", a mai declarat Tokes.

12:39 - "Cred ca discutiile de astazi ale colegilor, adversarilor nostri politici de la PDL, in cadrul PPE ar putea sa priveasca si problema accesului in Spatiul Schengen. Ar fi important pentru poporul roman ca astazi, la congresul PPE, sa aflam ca si PPE, si prim-ministrii care reprezinta PPE recunosc capacitatea si dreptul Romaniei de a intra in Spatiul Schengen", a spus Victor Ponta, in sedinta de miercuri a Guvernului.

12:30 - Premierul Ungariei Viktor Orban a sosit la congresul PPE.

12:09 - "La USL exista o nostalgie dupa formula nord-coreeana de mobilizare pe stadioane! Poti sa fii prieten cu Angela Merkel sau poti sa fii prieten cu Becali", a declarat, miercuri, prim-vicepresedintele PDL, europarlamentarul Cristian Preda.

12:05 - Jurnalistii acreditati se plang de proasta organizare, potrivit Romania TV. Ei nu au primit nicio mapa de presa, cu informatii legate de participanti, iar monitoarele instalate in sala de presa nu functioneaza.

12:01 - Vasile Blaga face noi declaratii de pe holul Parlamentului. "A fost o vara lunga si fierbinte, lucru sanctionat de Comisia Europeana si nu doar de colegii nostri populari. (...) Nu a fost o perceptie negativa asupra Romaniei, ci asupra celor care au incercat sa nu respecte valorile europene. Nu a fost sanctionata Romania, ci au fost sanctionati domnul Ponta si guvernul pe care acesta il conduce", a spus liderul PDL.

11:45 - Presedintele Senatului, liberalul Crin Antonescu, a salutat miercuri prezenta liderilor popular-europeni la Bucuresti, pentru a participa la congresul PPE.

"Le urez succes, salut prezenta unora dintre cei mai importanti politicieni europeni la Bucuresti si, cum ii spuneam si domnului presedinte, e un motiv de bucurie ca in aceste zile la Bucuresti sunt atat fruntasii familiei politice populare, familiei liberale, va veni si domnul Stanisev (Serghei Stanisev, presedintele socialistilor europeni - n.red.), glumeam spunand 'siamo tutti qua'. Dincolo de existenta mai multor familii politice diferite si aflate intr-o competitie politica democratica, toti impreuna, populari, liberali, socialisti, facem parte din aceeasi familie, familia europeana, care are aceleasi valori politice si culturale", transmite Antonescu.

11:37 - De la tribuna Congresului PPE vorbeste comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.11:30 - Angela Merkel si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, vor ajunge la Palatul Parlamentului in jurul orei 18:00.

11:21 - Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a avut o intalnire cu Joseph Daul. Cei doi au discutat despre demersurile FC de afiliere la PPE.

11:19 - Vasile Blaga vorbeste despre "fuga" premierului Victor Ponta de liderii UE, democrat liberalul apreciind ca prim-ministrul da dovada de inconstienta si frica."Am inteles ca se va intalni cu Barosso, ceea ce e un lucru bun. Cum sa te intalnesti cu Merkel dupa ce ai facut-o in fel si chip? Dansul (Ponta - n.red.) crede ca trece ca rata prin apa. Provoaca scandal dupa scandal pentru a acoperi lipsa masurilor de guvernare. Nu este o coincidenta ca a organizat in aceeasi zi mitingul USL", a declarat Blaga la B1 Tv.

11:08 - Vicepresedintele PDL Anca Boagiu a declarat, la B1 Tv, ca asumarea PDL in sustinerea unui candidat la functia de vicepresedinte PPE este un lucru foarte important pentru Romania intr-un moment de cotitura pentru viitorul Europei.

11:03 - Ioan Ghise se afla la Palatul Parlamentului. El poarta un tricou similar cu cele pe care le purta cand protesta la Cotroceni. "Intreaga Europa trebuie sa fie sensibilizata de faptul ca 7,5 milioane de oameni au votat impotriva presedintelui", sustine Ghise.11:01 - Un jurnalist care a insistat sa filmeze femeia care a lesinat a fost preluat de staff-ul tehnic si scos cu forta din cladire. Dupa discutii, a fost primit inapoi.11:00 - Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat ca reuniunea liderilor PPE de la Bucuresti reprezinta un succes pentru Romania, lucru care ar trebui sa fie un motiv de mandrie pentru tara noastra.

10:58 - O a doua femeie a lesinat. Aceasta va fi transportata la spital.

10:56 - "Este nevoie de mai multe politici europene. Avem nevoie de mai multa Europa, nu numai in domeniile traditionale. De exemplu, trebuie sa elaboram solutii europene privind combaterea somajului. Avem o piata unica, o moneda comuna. Somajul in Europa nu este numai o problema nationala. Combatem criza economica cu forta si determinare. Ne folosim toate energiile pentru gasirea unor solutii europene si pentru a iesi din criza mai puternici. Dar nu trebuie sa uitam niciodata de unde venim", a spus Joseph Daul, in interventia sa.

10:41 - Cateva zeci de sustinatiori ai aripii Ciorbea a PNTCD protesteaza in fata Palatului Parlamentului fata de reprezentarea la Congresul PPE de catre Aurelian Pavelescu, presedintele taranistilor. "Pavelescu nu reprezinta PNTCD" si "PPE is blind" scrie pe pancarte.

10:25 - O tanara din staff-ul tehnic, cea care ghideaza delegatii PPE catre sali, a lesinat. Medicii spun ca i s-a facut rau, a avut o usoara ameteala, apoi a lesinat. Femeia a primit ingrijiri medicale.

10:15 - Lucrarile Congresului PPE au inceput la Parlament, cu discursuri de deschidere ale presedintelui PPE, Wilfried Martens, si liderului grupului PPE, Joseph Daul.

Congres PPE la Bucuresti: Cand vorbesc Merkel, Barroso si Rompuy

10:04 - "Suntem inainte de alegeri, deci voi vorbi despre acest subiect si voi vorbi, in special, despre toate provocarile substantiale, cele mai importante care ne asteapta incepand de anul viitor. Cum bine stiti, nu a fost ideea noastra, nici a domnului Blaga, nici a mea, sa intram in campanie electorala din Opozitie, sa parasim guvernarea.

Nu a fost ideea noastra ca dupa o guvernare responsabila, spun eu, o guvernare grea, dupa ce am facut ceea ce era de facut pentru tara noastra, pentru societatea romaneasca, am reusit sa mentinem un echilibru bugetar in aceasta criza bugetara", a declarat Kelemen Hunor.

09:50 - Liderii PDL Vasile Blaga si Theodor Stolojan si presedintele UDMR, Kelemen Hunor, au adresat un mesaj de bun-venit.

"Congresul PPE de la Bucuresti are toate sansele sa ramana in istorie sub numele de Congres al celei de-a doua Unificari Europene. Pentru noi, popularii europeni, unificarea deplina a Europei nu e o ambitie goala. Unificarea trebuie sa duca la o Europa mai puternica, mai competitiva si mai buna pentru cetatenii ei. In Europa pe care o pregateste proiectul popular nu vor mai fi posibile si nu vor mai fi admise derapajele bugetare, aventurile economice si neglijarea normelor democratice", a transmis Vasile Blaga.

Programul primei zile

Prima zi a congresului va debuta cu un seminar "Raspunsul este mai multa Europa", urmat de un pranz gazduit de grupul PPE. Intre orele 09:00-11:00 va avea loc un Comitet pentru dezbaterea Rezolutiilor, iar incepand cu 14:00 va avea loc alegerea presedintelui PPE. In cursa este inscris doar Wielfried Martens.

Intre 15:00-19:00 va avea loc prima sesiune plenara a Congresului, incepand cu mesajul de bun venit al gazdelor, mai exact al lui Vasile Blaga si al lui Kelemen Hunor. Ziua se va incheia cu o cina a delegatiilor la congres si cu un summit PPE al sefilor de state si de guverne, evenimente ce vor avea loc tot la Palatul Parlamentului.

Miercuri vor lua cuvantul Jose Manuel Barroso, Angela Merkel, Herman Van Rompuy, Traian Basescu. Alaturi de acestia vor mai avea discursuri Wilfried Martens, liderul PPE din PE francezul Joseph Daul, premierul moldovean Vlad Filat, secretarul PPE Antonio Lopez-Isturiz, presedintele APCE Jean-Claude Mignon, premierul Spaniei Mariano Rajoy, presedintele Georgiei Mihail Saakashvili, premierul grec Antonis Samaras, vicecancelarul austriac Michael Spindelegger, premierul polonez Donald Tusk.

Programul de joi

In cea de-a doua zi a evenimentului intre orele 09:00-12:30 vor avea loc alegerile pentru secretarul general al PPE, cei 10 vicepresedinti, precum si cea a trezorierului. Pedelista Anca Boagiu va fi aleasa, probabil fara emotii, vicepresedinte al PPE.

Incepand cu ora 11:30 va incepe a doua sesiune plenara a congresului in care se vor vota rezolutiile si Platforma politica. Vor fi de asemenea o serie de discursuri si se va anunta rezultatul votului pentru noua conducere a PPE. Intre 13:30-14:00 va avea loc o conferinta de presa care va fi urmata de un pranz gazduit de PDL.

Joi vor vorbi, printre altii, premierul ungar Viktor Orban, cel portughez, Pedro Passos Coelho, premierul suedez Fredick Reinfeldt, ministrul de externe ceh Karel Schwarzenberg, etc.

In Capitala Romaniei va fi revizuit "Programul fundamental" politic al PPE, adoptat in 1992 la Atena.

La congresul de la Bucuresti va fi demarata procedura de selectie a candidatului PPE pentru functia de presedinte al Comisiei Europene din 2014, dupa ce expira mandatul lui Jose Manuel Barroso.

Martens declara in 11 octombrie, la Bruxelles, ca la Bucuresti se va discuta despre profilul pe care trebuie sa il aiba candidatul. La Bruxelles, unul dintre numele pronuntate drept posibili succesori este Viviane Reding, comisarul pentru Justitie.

Show electoral pe Arena Nationala, replica USL

In replica la Congresul PPE, USL organizeaza un miting de amploare pe Arena Nationala - "cel mai mare eveniment organizat de la Revolutie incoace" - la care sa fie prezenti 74.000 de oameni. Acestia vor fi repartizati astfel: 54.000 de persoane vor sta in tribunele Arenei Nationale, in timp ce alti 20.000 de oameni vor sta pe gazon, care va fi protejat special, asa cum se intampla la concerte.

Show electoral pe Arena Nationala - USL isi lanseaza candidatii la parlamentare

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 16221 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
74 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

la Congresele PCR se discutau si probleme serioase legate de

dezvoltarea economica,relatiile intertari,perspective nu doar campanie electorala ieftina pt nutzy, ancuta boagiu-chilotel,baserau si partidute de sorginte legionara

 

Congresul PPE la Bucuresti

Ce nu e bine .... e faptul ca pe zi ce trece vedem tot mai bine diferenta intre popor(din ce in ce in mare scadere) si populatie apoi intre populatie si populime.
Populimea prin reprezentantii ei, azi sparg seminte pe stadion.

 

Felicitari PDL.

Acest congres al PPE desfasurat la Bucuresti, demonstreaza ca PDL este un partid credibil, mai ales dupa migratia lichelelor puscariabile in USL....

 

FELICITARI PDL !!!!!!!!!!!!!!!!!

.

copy-paste Ponta ce mai pune la cale?

probabil vreun atentat la Merkel cu ajutorul lui ilici-kgb, specialist in lovituri de stat si mineriade...gunoiul Ponta-boschetar de prin garile Parisului, ar trebui sa-si ia concediu fara plata sau medical la spitalul 9...

Pacat ca USL,

avand posibilitatea sa invete ceva bun si gratis din organizarea si desfasurarea Congresului PPE la Bucuresti au organizat astazi "Cintarea Romaniei". PD-L castiga din acest congres si ca imagine interna, si externa, si in mod cert si ideologic, politic, pentru ca au posibilitatea sa vada si sa asculte pe unii dintre cei mai mari politicieni ai Europei, pe principalii decidenti la nivel continental. USL, cum spuneam au ales tot mocirla politica. Intalnire cu Becali, Dragnea, Prigoana si Felix.

Eu cred ca toti Romanii ar trebui sa fie mandri de

astfel de evenimente!!

USL decat sa dea cu pietre mai bine ar organiza si ea asa ceva (daca s-or uita socialistii la Ponta)!

subscriu

Bravo Romania !

USL ramane, anacronica si provinciala, la Cantarea Romaniei si la "minerii" lui dogaru.

Get OUT now! GO HOME!

All corrupt ue officials, get out now!
You're just a bunch of hypocrites!
http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/oficial-turc-uniunea-europeana-cea-mai-ipocrita-organizatie-din-istorie-1196258
http://www.parisdepeches.fr/16-Politique/2048-France/7039-S%C3%A9nat_discut%C3%A9_l%E2%80%99acc%C3%A8s_travail_Roms_.html
"fraternité", hein?!
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19920646
Get out now!

Jurnalistii acreditati se plang de proasta organizare

Oare care Jurnalisti ? Cei de la realitatea lui Ghita si antenele lui Voiculescu. Deci, ... care jurnalisti. Sau cei care se plang, ce sunt ei ? Jurnalisti ?

Cei trei crai de la Rasarit din nou se dezlantuie

Ponta, Crin si Felix dupa ce au facut atata rau romanilor, acum se dezlantuie din nou. Manipuleaza zeci de mii de capete dezorentate, aduse pe stadionul National,din provincie, pentru a protesta impotriva liderilor UE, aflati in Bucuresti la un congres al PPE. Acesti 3 crai urasc de moarte UE,tanjind insa dupa "Lumina care vine de la Rasarit",aceasta nu o spun eu, a spus-o chiar Cacarau. Shalom

Well done! Good bye USL.

Este un gest politic important pentru Romania si credibilitatea ei distrusa de actiunea uslelista. Incet-incet, legatura cu Europa se stringe si Romania va reveni la destinul ei european. Cu vremea, socialistii vor ajunge si ei mai civilizati, dar pina una alta trebuie stirpiti ca niste gindaci de bucatarie.

da'... la rahova... la bom bo nel...

... n-a cerut sa mearga, nici unu'?!
Asta da, "fraternité"!

Numai că Barosso nu inielege limbajul animalelor.

.

In ce limba vorbeste blaga de la tribuna

congresului PPE????
Ebraica,greaca veche,latina veche,feniciana,prin semne sau heroglife.Poate limba pestilor sau broscoilor?????

2 lumi diferite..

Ceea ce incearca cei de la USL cu acest protest al lui Ghise, dar si cu lansarea ''grandioasa'' a candidatilor pentru parlamentare nu se compara de nici un fel cu ceea ce se intampla in tabara PDL-ului... Observam ca cei mai mari lideri europeni isi fac simtita prezenta la Bucuresti si nu le este rusine sa se a fiseze cu acest partid ba chiar ii sustin puternic in tot ceea ce fac. In schimb congresul socialistilor europeni nu s-a mai tinut la Bucuresti pentru ca acestia nu vroiau sa se afiseze cu USL-ul, ei fiind oaia neagra a europenilor...

 

Da Magdas, sint doua lumi diferite: Europa viitorului si USLul

trecutului. Nu au aceleasi valori. Sint incompatibile. Succes la votul din decembrie, prima ocazie sa le transmiteti USLamistilor toata "dragostea" pe care le-o purtati. Nici eu nu voi lipsi la vot, cu siguranta, daca pacatosii acestia nu imi vor contesta iar dreptul inalienabil la vot, cum au incercat in vara. Imi aduc inca aminte comentariile lui Antonescu, Ponta, Sova,... Ca orice roman, iert multe dar nu uit nimic.

European Prostitution’s Party. :)))

.

Viitorul EPP/Barroso este coruptia din C.E,

Comisarul maltez John Dalli a demisionat.Coruptia loveste in plin Comisia lui Barroso.Este unul dintre putinele scandaluri la asemenea nivel care a lovit Comisia Europeană, după demisia in bloc a echipei condusă de Jacques Santer, in 1999, ca urmare a acuzatiilor de fraudă aduse comisarului Edith Cresson. După acest scandal a luat nastere OLAF.Comisarul european pentru sănătate si protectia consumatorilor, maltezul John Dalli, a demisionat in urma unor investigatii privind luarea de mită din partea companiilor producătoare de tăgari, pentru introducerea unei legislatii europene favorabile. Oficiul antifraudă al UE (OLAF) a incheiat investigatia luni, fără a descoperi probe care să dovedească că John Dalli a luat mită, insă a concluzionat că acesta era la curent cu practicile ilegale ale celor din subordinea sa.La randul sau si JM D Barroso este acuzat de coruptie la nivel european.

http://www.cotidianul.ro/coruptia-loveste-in-plin-comisia-lui-barroso-197185/

Presedintele Basescu are propuneri realiste,democratice,moderne,

Trebuie sa fin alaturi de PD-L care si-a luat o sarcina grea dar deosebit de importanta de a gazdui al XXI-lea congres a PPE la Bucuresti.

Sper ca propunerile realiste ale delegatiei Romane sa fie luate in dezbatere si adoptate.

Acum sunt mandru ca sunt ROMAM !

MITICII sunt pe National Arena la haulit !

Felicitari PDL !

Au fost 'porti deschise' la Spitaul #9 azi?

E asa o inghesuiala de bolnavi mintali pe forum azi, si toti din acelasi hardau electoral - USL -, ca stau si ma intreb de nu cumva s-au dat prea multe bilete de voie de la Spitaul #9 sau Balaceanca.
N-am citi de mult atatea ineptii si de la suporteri, dar si de la sefii lor: USL e o imensa casa de nebuni!

Un vapor de carton... asa... mai mare...

... sa-ncapa toti parlamentarii de la bruxelles si de la bucuresti, toti politicienii, toti membrii de partid, de la TOATE partidele si toti oamenii de afaceri corupti! Si sa i se dea drumu' pe mare! Duceti-va!
ue, ppe si alte m...u...e, valea!

Desteapta-te, Romane!

Alo..Alo..Alo..Tov poNta...

Alo..Alo..Alo..Tov poNta...Vreau sa ma intilnesc cu d-na cancelar Merkel..!!! Va rog sa ma cautati la iesire sint de servici la poarta. Am devenit portar sef!!!
Felicitari PoNta!!!

Congresul Praduitorilor Politici din Europa

Toata adunatura asta portocaliu-cacanie, va fi strivita de electorat pe 09 decembrie.
PDL, ARD, Forta Civica, Dreapta-Stramba, Pavelescu, MRU, Neamtu si Papahagi, toti acesti neonazisti+neocomunisti+neosecuristi+neolegionari vor fi aruncati in lada de gunoaie a istoriei acestui popor napastuit.
Gasca de praduitori ramasa fara iminitate parlamentara, va fi intemnitata de DNA.
Nu stiu cum vom recupera miliardele de euro furate de basexu si nuti, de boc si mru, videanu si olteanu.
Incet, incet iese la iveala jaful inimaginabil din ultimii 4 ani.
Evident ca o buna parte din bani s-au directionat spre angela, barosu, viviane, marele licurici.
Nu-l sustineau ei pe basexu pe gratis ...

Romania reprezinta un partener de incredere a UE

Avem ocazia sa ne recastigam credibilitatea in UE si sa luam parte la strategiile politice care vor fi aflicate in Uniune. Basescu dovedeste inca odata ca e un diplomat desavarsit si avem speranta ca aderarea in spatiul Schengen s-ar putea realiza mai repede. Asta-I diferenta dintre presedinte si USLasii care ne-au indepartat tot mai mult de Vest!!

Erată..PDL reprezintă o unealtă de incredere a PPE

.. That is the True.....

Fara agitatia USL am fi fost o tara normala!

Pacat ca USL pune mai presus de imaginea Romaniei, lupta sa cu Basescu!!

 

Da, daca Ponta ar avea un program, ceva de construit, un

proiect, ar fi fost mai putin dramatic. Dar cirlanul plagiator nu are in cap decit ciondaneala cu dl. Basescu. Sint niste ageamii dar sint si criminali prin toate pagubele aduse Romaniei.

Mos Martin...tovarasu basescu a inceput cearta ...

cu ...dottore...cu revista Nature...tov Basescu este presedintele certurilor...sa luat si de Rege ...si de Comandantul Titanicului...omu are ceva psihic...

Campeono, Basescu si-a pus mintea cu un prost....

cu unul ca Ponta nu se poate discuta, este necopt la minte, iar tovarasul lui de zbenguieala este impotent politic. Dar asta au avut mai bun partidele lor, cu asta defilam si noi...

Tokes/Basescu a lansat bomba.

Laszlo Tokes a lansat bomba. El si partidul sau doresc ca Romania sa se transforme. Sa devina un stat federativ. Romano – maghiar. Proiectul a fost lansat nu la Budapesta, ci la Bucuresti. Si nu in cadrul unei dezbateri oarecare, ci chiar la intalnirea la varf a popularilor europeni. In fata a numerosi prim ministri. In frunte cu cancelarul Germaniei. Si cu Jose Manuel Barroso. Iar guvernatorul Romaniei a tacut chitic. De ce ar apara Basescu Legea fundamentala a tarii?Ca si cand proiectul lui Tokes, care arunca in aer nu numai Constitutia Romaniei, ci si secole intregi de lupta si de sacrificii ale romanilor, este cat se poate de firesc. Poate ca unii l-au si aplaudat.

Suntem obligati sa observam ca masura a fost demult depasita. Nu avem ce sa asteptam de la un presedinte demis politic de popor si instalat, prin uzurparea unei inalte functii, pe post de guvernator de cativa birocrati europeni, toti membri ai familiei popularilor. Astept in schimb o reactie din partea Guvernului. Si din partea cetatenilor. Inclusiv a celor care sustin PDL.

Senhor Cronos...este togmai invers...

Basescu incepe mereu toate certurile...i primul rind se certa cu Romanii cind le taie banii de pensii,salarii...si asta nu se uita...ati vazut la alegeri...si veti mai vedea in Decembrie...Oleee...

Campeono

ACUM in aceste zile ce aveti sa-i reprosati lui Basescu????

Este evident ca referendumul s-a terminat! Este evident ca nimic nu se mai poate schimba d.p.d.v. a rezultatelor! De ce trebuie facuta tiganeala asta??

Lupta USL cu Basescu este una si pozitia Ro in Europa este cu totul altceva!! Probabil ca tot ungurii sunt de vina ca o parte dintre noi isi arata izmenele in fata europenilor...

Protestele romanilor sunt dovada demnitatii romanesti.

Romanii nu pot admite ca teroristul international Basescu Traain sa fie impus cu forta ,antidemocartic de catre EPP lapalaltul Cotroceni, asa dupa cum romanii sunt impotriva mafiei gruparii de crima organizata PDL-ARD,sustinuta de EPP/Merkel/Reding/Barroso pe motive la arndul lor ilegale.Si Parlamentul Europeana prin vocea liderului grupului ALDE,Guy Verhiofstad critica dur grupul EPP care-l sustine pe teroristul international Basescu Traian.Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a sustinut marti seară că grupul liberalilor europeni va sprijini partidul condus de Crin Antonescu in alegerile parlamentare din acest an.Acesta a subliniat faptul că, in opinia sa, grupul PPE din Parlamentul European ''repetă greselile trecutului'' sprijinindu-l pe presedintele Traian Băsescu.
''Am avut, in cadrul reuniunii grupului, o discutie foarte deschisă pe tema situatiei politice din Romania, din ultimele luni. Sperăm că, la alegerile din 9 decembrie, USL si mai precis PNL să castige alegerile, asa cum au făcut-o si la alegerile locale. Stiu ce spun cand spun că PPE-ului nu ii place acest lucru. PPE nu este de partea cea bună in lupta pentru apărarea valorilor europene. Nu este prima dată. Au mai făcut-o atunci cand l-au sustinut pe Berlusconi sau pe Viktor Orban, iar acum sunt de partea presedintelui Băsescu. Cred că repetă greselile trecutului. Se dau de partea cui nu trebuie. Urăm PNL-ului mult succes. Noi ii vom sustine in această campanie electorală foarte importantă'', a spus acesta.(sursa agerpress)

PPE de-abia asteapta sa scape de Basescu :))))

Liderii PPE vor sta la masa cu cel mai impopular si cel mai detestat lider politic din Romania de azi si cu niste oameni care au furat si au distrus Romania in ultimii ani, ceea ce ii va face sa piarda alegerile.

@Cronos

Adevarul e ca, fara Europa n-am scufunda de tot in mocirla si in saracie. Deocamdata trebuie sa meregm inainte cu Europa, este singura noastra sansa pentru a ne mentinem cat de cat pe linia de plutire. Fara Europa politicienii romani nu ar mai avea nici un stres, si-ar lua si in fapt, nu numai in drept, Romania in stapanire. Asa ca, cu Basescu, fara Basescu, cu Ponta, fara Ponta, trebuie sa ne mentinem in Europa si sa ne rugam ca Uniunea Europeana sa mearga inainte pe drumul stabilit.

Cronos, lupta nu e contra lui Basescu

Lupta crancena a USL se da pentru controlul justitiei, cu scopul de a-si pune puscariabilii la adapost.
Dl Basescu este doar un obstacol in realizarea acestui deziderat, pentru ca Presedintele este cel care a reusit pentru prima data independenta justitiei si functionarea corecta a institutiilor statului. Uitati-va spre exemplu ce a raspuns pivnicereasa D-nei Reding care-i cerea transparenta in numirea sefilor procurorilor : ca legea ii da dreptul ei, pivniceresei, sa puna pe cine pofteste fara sa tina cont de selectie. Milioane de romani sunt orbi si surzi la aceste lucruri.

Cine i-a pus pe boschetari sa faca scandal in fata parlamentului?

si cine ai plateste si cu cit?Nu cumva jegul de Felix?Este autorizat mitingul? Daca nu ,politia dece nu ai salta pe nemernici?Rusine,tiganie de cea mai joasa spetza.

 

iar daca li se spun celor din USL ca nu respecta

legile se considera ofensati ..... Tara lui Ponta Voda cel Cumplit!!

Efectul mediatic al sfidarii PPE a fost nimicit

prin manifestarea de forta USL de la arena nationala
Ceeace se voia o sfidare la adresa cetatenilor care nu-l vor pe TB s-a intors impotriva clicii mafiote ca un bumerang.
finita la comedia portocalia !
fortza USL !

Frequently drawn conclusions:

Biet calculatoraș!...

Cand e arestat penalul Traian Basescu ?

Justitia: Inculpatul Basescu Traian trebuie sa raspunda penal pentru savarsirea infractiunilor de:

- Tradare - Art. 155 - Cod penal
- Atentat care pune in pericol siguranta statului - Art. 160 - Cod penal
- Atentat contra unei colectivitati - Art. 161 ? Cod penal
- Subminarea economiei nationale - Art. 165 - Cod penal
- Propaganda in favoarea statului totalitar - Art. 166 Cod penal
- Actiuni impotriva ordinii constitutionale - Art. 166 indice 1 Cod penal
- Complot Art. 167 - Cod penal
- Comunicarea de informatii false, Art. 168, indice 1 Cod penal
- Amenintare Art. 193 Cod penal
- Santaj Art. 194 Cod penal
- Inselaciune Art. 215 Cod penal
- Ultraj Art. 239 Cod penal
- Abuz in serviciu contra intereselor publice Art. 248 Cod penal
- Abuz in serviciu in forma calificata Art. 248, indice 1 Cod penal
- Purtare abuziva Art. 250 Cod penal
- Trafic de influenta Art. 257 Cod penal
- Asocierea pentru savarsirea de infractiuni Art. 323 Cod penal
- Instigare publica si apologia infractiunilor Art. 324 Cod penal
- Genocid Art. 357 Cod penal

Pentru incalcarea:

- art. 52 alin 1 si 3 - din Legea 3/2000 ? privind organizarea si desfasurarea referendumului
- art. 2 - din Legea nr. 14/2003 - a partidelor politice
- art. 54 - din Constitutia Romaniei - Fidelitatea fata de tara
- art. 80 - din Constitutia Romaniei - Rolul Presedintelui

@DonPedro52

- daca era invers , miting neautorizat al dreptei la congresu' socialistilor , vedeai ceva miscare la jandarmi . da asa ii tempereaza dusa .

@F.A.Q... F.A.Q

Finita la comedia portocalia!
Fortza USL !

Frequently given answers:

Măh calculatoraș, tu, dacă n-ai fi atat de prostănac, n-ai mai fi confundat cu Geoană...

Cum nu stii? Unul cu capul sec ajuns intamplator prim-ministru

Sa mori de ras, nu alta. Si-a luat jucariile si s-a retras pe stadion sa se joace de-a politica. Te pui cu copiii? La Bucuresti se discuta astazi lucruri importante pentru Europa, nu e de nasul copiilor...

Frumoasa reusita!

Cel mai mult imi place ca cele doua inteligente, EBA si Timosenko aia mica, au reusit sa se intalneasca. De acum inainte, la asa combinatie, vor atrage direct Nobelul catre Romania. Ce Cartarescu?! E prea tanar! Eba si Timoseanka, tot e la moda sa se lucreze pe perechi. Acum intrebarea este daca cealalata eminenta cenusie, proaspatul liberal Becali le-o iubi si pe-astea doua si la care categorie intra ele. Nea Gigi stie mai bine, ca doar de-aia e liberal!

 

Da,

dar barem Timosenko ai mica e frumoasa,a noastra.....

Bah! Vezi c'a sunat Merkel la usa!

Lasa vrajala si da fuga sa deschizi! Sa'i spui ce te'am invatzat .. pune zimnbetu' ... "Meine Liebe Kantzelaaarrrr ... what a surprise (pe ***' surprise .. c'a venit sa'l pho.ota pe Pontalak .. prin proxy) .... Bah .. te'ai spalat? Mirosi frumos? OK ... hai ... la usa!! Avem nevoie de parale. Pune zimbetuuu .. smiiiile!

@Amenam

De frumusete, ca frumusetea, dar cata inteligenta emana asata mica EBA!

 

Angela Merke urmeaza cu asiduitate principiile

Pe care, in secolul trecut, initiatorul celui de-al doilea razboi mondial le facea: distrugeti economiile altor state, si astfel ii veti stapani.Acel personaj a incerccat acest lucru prin forta armelor, dar nu i-a iesit.Merkel o face prin metoda economiei, si se vede ca ii iese. Mai ales ca a venit la Bucuresti sa-si IA TAINUL, vorba lui basescu din 2003, cand era primar.

 

distrugeti economiile altor state, si astfel ii veti stapani..

Corect! Asa au facut Ilici Iliescu, Petre Roman, Votcaroiu, Aditzu Nastaaaazzz, Terigeoana, Vosghy + leaota securista condusa de Voiculescu.
Nu vezi cum te stapinesc securistii?????

USL I-a dat cu flitul lui Merkel si acolitilor ei

care l-au pastrat pe TB prin siluirea dorintei majoritatii cetatenilor roamni.Merkel ,Barosso si Reading s-au compromis definitiv in ochii oricarui om care respecta democratia.
Bravo USL pentru manifestarea de la arena nationala
Finita la comedia portocalia!
Fortza USL !

@calculator

mai citeste si tu printre rinduri.Omiduta a zis-o cu ironie.

Strengarul,

"Strengarul Parisului e cuviincios, zeflemist si obraznic.Nimic nu-i prea sus pentru el: se joaca in baltoaca ulitelor si lupta de strada il face viteaz, obraznicia lui nu se rusineaza nici in fata gloantelor, era o haimana, acum e un erou....>>
Victor Huho (Mizerabilii)

 

Hunor Kelemen

Hot News scrie ca dupa salut a vorbit in ungureste.
Chiar rabdam aceasta insulta?

 

Da...

doar nu crezi ca viktor orban l-a sprijinit gratis la referendum pe baselu.....Reorganizarea teritoriala e pregatita mai ramane doar sa apuce puterea si sa vezi atunci stat de drept. Oare ati uitat vizita lu baselu in harghita ???

Omule ! Fii modern si avizat daca postesi pe Ziare.com !

Toate limbile de stat, ale tarilor din UE sunt LIMI OFICIALE.

Fiecare vorbeste in limba care o doreste.
Fiecare delegat este dotat cu casa unde aude traducerea in limba sa.

Felicitari PDL,felicitari Romania!

Cata diferenta intre modul de tratare a PDL de catre lumea civilizata si respingerea rusinoasa a adunaturii USL de catre insesi socialistii europeni care au anulat congresul programat la Bucuresti sub auspiciile PSD!!!
Fata de acest succes al PDL si inclusiv,al Romaniei,fruntasii USL Ponta ,Antonescu etc.au gasit de cuviinta sa vature din nou "suspendarea"presedintelui tarii pentru ca va saluta acest congres!!!
Cu alte cuvinte USL-asii arunca din nou in fata Europei manusa noii incrcari de lovitura de stat anti-constitutionala si anti democratica!
In acelasi timp,dupa ce au balacarit ca la usa cortului pe liderii europeni,in prezent la Bucuresti,Ponta si Antonescu se trezesc salutandu-le prezenta la Bucuresti!!!
Cat de ridicoli si grotesti pot apare acesti mascarici in fata lumii civilizate!
Oare mai exista romani,oricat de sub educati ar fi ,pensionari,pensionare,oameni din mediul rural etc.sa nu inteleaga diferenta de fond intre respectul pe care lumea civilizata il manifesta fata de PDL si Romania prin presedintele ei Basescu,si dispretul manifestat(inclusiv de catre socialistii europeni)fata de gasca USL-asa care are ca singur program de guvernare: subordonarea justitiei si apararea propriilor infractori!
Pentru asta trebuie sa inlature stalpul apararii justitiei independente:Traian Basescu!
Treziti-va romani,care inca mai dormiti sau va lasati ametiti de populismul si promisiunile(dupa alegeri!!!)ale lui Ponta si Antonescu!Teo

 

Te-o ,politruca mafiota PDL-ARD-EPP, NU insulta Romania .

Romania uraste terorismul internatioanl al asasinului Basescu Traian, Romania nu este o tara de prostituate si proxineti asemeni PDL-ARD-ului, Romania nu este o tara de asasini de copii sau de batrani asa cum este PDL-ARD-EPP/Merkel/Barroso/Reding.Spre stiinta dispretuitilor international Angela Merkel si JMD Barroso,corespondenta de la Bruxxelles.Nigel Farage: Buni europeni sunt cei care fac auzită vocea poporului roman la Bruxelles,
vocea poporului roman caruia Merkel si Barroso i-a furat votul legal exprimat, vocea poporului roman care se ridica impotriva ocuparii palatului Cotroceni de teroristul international Basescu Train,vocea poporului roman care doreste condamanrea traficantilor de carne vie din PDL-ARD,a contrabandistilor si traficantilor de arme ,de droguri ai caror capo de tutti capi este mafiotul Basescu Traain si locotenentii lui in frunte cu MR Unguent Ungureanu,Sima Cristian si altii.Lectie pentru EPP/PDL/ARD:
cita: Nigel Farage: Comisia Europeană si Consiliul European nu au niciun drept să dea lectii de democratie Romaniei, ca de altfel niciunei alte tări. Aceste institutii nu sunt doar nedemocratice, ci anti-democratice. In ultimii doi ani, aceste institutii au subminat constant democratiile nationale. Prim-ministri alesi in mod democratic in state europene au fost inlăturati de la putere prin presiunile Bruxelles-ului, fiind inlocuiti cu tehnocrati nealesi prin vot popular. Este cazul Italiei si cel al Greciei. Ministerele de Finante din Irlanda, Grecia si Portugalia au fost practic preluate de către o "Troică", formată din Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană si Fondul Monetar International. Provocările la adresa democratiei in Europa vin, in mare parte, chiar din partea Uniunii Europene insesi. Si, la urma urmei, ce legitimitate democratică poate avea această Uniune Europeană? Legislatia UE nu poate fi initiată decat de birocratii din Comisia Europeană, birocati pe care nu ii poti alege democratic prin vot si nici nu ii poti demite prin vot. Cat despre Parlamentul European, această fatadă democratică a UE, ce să mai vorbim. In ultimii zece ani, prezenta la vot la alegerile pentru Parlamentul European a fost in vertiginoasă scădere. La ultimul scrutin europarlamentar din 2009 s-a prezentat doar un procent de 43% din electoratul total din UE. De aceea spun că Uniunea Europeană nu are legitimitate democratică.
http://www.cotidianul.ro/nigel-farage-buni-europeni-sunt-cei-care-fac-auzita-vocea-poporului-roman-la-bruxelles-197305/

usl si pdl-ul isi afiseaza lichelele!!

Usl pe stadion si pdl-ul isi afiseaza scursorile si lichelele pentru viitorul Parlament de hoti si hotii al Romaniei!!

 
 

LICHEA cine zice ala e!!

Insultele poate isi gasesc alta directie de adresare!!

Cine zice, ala este!

Are mare dreptate, sunt toti o apa si-un pamant, sanchi, a gasit basescu solutia, Statel Unite ale Europei, de parca Germania si Franta ar avea ceva in comun cu romania si bulgaria! Lozincile astea comuniste nu mai prind nici macar la aia de-si ara pogoanele cu plugul cu boi, ca-n 1907! Il baga pe nastase la parnaie (la misto, 2 ani, de parc-ar fi furat din magazine!) si se-ntalneste cu fata uneia care-a dat ghimpi de milioane si-acum sta si ea (tot pe drepte !) la parnaie! Stii ceva? Voteaza cu cine vrei, scandeaza, da de pomana, fa-ti harakiri, dar lasa-i pe ceilalti sa-ti spuna parerea fara sa-i insulti, pt. ca nu toata lumea-i pupa (stii tu unde!) pe comunistii romani!

Ce se va mai vinde din Romania ?

Ca doar nu or pleca cu mana goala, trebuie sa i-a suvenir o fabrica, un combinat, o termocentrala, poate si un vaporas.
Basescu in numele cui a vorbit? ca doar el a demis poporul. Ca guvernator probabil a luat cuvantul.

 

MDA,neonazista Angela Merkel vroia Oltchimul

daca nu mai E Olrchim cine stie ce alte firme romanesti mai praduie merkel STASI.pentru ca mafiot Basescu Traian infienteaza PENAL justita romana Merkel-STASI a praduit romania de miliarde de doari.După 30 de ani de judecată, fostul complex siderurgic Galati a pierdut nu mai putin de 60 de milioane de dolari. Banii reprezentau o datorie mai veche a germanilor, pe care au uitat să o plătească.Povestea dosarului este veche. In 1983 complexul SIDEX Galati a livrat, prin intermediarul Metalexportimport SA, tablă groasă in valoare de 30 de milioane de dolari unor americani. Doar că, pană marfa a trecut oceanul, firma respectivă a dat faliment.Incercand să recupereze prejudiciul, reprezentantii complexului s-au indreptat către finantatorii americanilor, firma germană THYSSEN. Actiunea a fost depusă la Judecătoria sectorului 1, in 1983. Dosarul a fost tergiversat in tot acest timp cu solicitări de suspendare, căi de atac extraordinare si plimbări de la o instantă la alta.Pană in 2011, avocatii Metalexportimport obtinuseră două decizii favorabile si una impotriva lor.
In urma unei intalniri cu oficialii germani fostul ministru al Justitiei, Cătălin Predoiu a făcut anul trecut o declaratie surprinzătoare in plenul Senatului Romaniei: "Mi-a venit in minte cazul ThyssenKrupp, un dosar care stă in instantele noastre de 30 ani si pune probleme, inclusiv sub aspectul credibilitătii noastre in raport cu partenerii externi, publici si privati."

La scurt timp, la cererea firmei Thyssen, Consiliul Superior al Magistraturii a demarat verificări la magistratii care au judecat dosarul. In urma acestor presiuni, magistratii Inaltei ***ti de Casatie si justitie au dat decizia definitivă. Datoria a fost stearsă.Avocatii Metalexportimport incearcă de atunci să redeschidă dosarul după ce au depus o contestatie in anulare la aceeasi instantă.

Unde este

silvia&koshashul?

@Carmaciul

La mitingul USL!

Oficialii PPE au venit la Bucuresti să isi vadă ..Supusii..*

Iar Romanii sau dus la National Arena să isi vadă ..Alesii..*

 

Modelul Basescu....

Statele Unite ale Americii
Statele Unite ale Europei
Statele Unite ale Romaniei
nu este o gluma, dupa ce l-au desfintat pe vadim tudor, ungurii au acum mana libera de la slugoiul basescu sa sfartece romania in bucati. Rabdarea lor da roade. Pe vadim l-am facut nebun si in fel si chip, dar uitati ca ungurii asta vor de 22 de ani. Cei care doresc federalizarea romaniei vor plati cu viata. La propriu.

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor