Oprescu explica prezenta la Congresul PSD: Nu o sa ma dezic de originile mele

Sambata, 16 Octombrie 2010, ora 15:44
1974 citiri
Oprescu explica prezenta la Congresul PSD: Nu o sa ma dezic de originile mele

Primarul Capitalei, unul dintre invitatii de onoare de la Congresul PSD de sambata, a reusit sa starneasca ropote de aplauze inca din primul minut de cuvantare, adresandu-se social-democratilor cu apelativul "Stimate popor PSD".

"Ma adrez dumneavoastra cu o sintagma - 'Stimate popor PSD'. Va multumesc pentru invitatia de a participa la Congres, va salut cu toata sinceritate si curatenia mentala. Ma simt onorat pentu gestul de intelepciune politica si indraznesc sa spun si de prietenie", si-a inceput discursul edilul Capitalei.

Oprescu a recunoscut ca a onorat invitatia PSD pentru ca nu se dezice de originile sale si recunoaste ca o parte din voturile primite pentru primaria Capitalei vin din aceasta zona.

"Niciodata nu o sa ma dezic de originile mele. Am multi prieteni in partid, unii cunoscuti, la fel ca si in celelate partide, dar aici m-am format si este omeneste si de inteles ca acolo unde ti-ai petrecut o parte din viata, cu bune si rele, sa iti ramana in suflet si in minte. Am apreciat bagajul enorm de oameni de calitate, educati in spiritul interesului national. Sunt oameni de responsabilitate pe care ii are partidul", a precizat Oprescu.

Edilul a explicat sa se afla acolo atat in calitate de primar cat si ca fost coleg si, in continuare, prieten.

"Unii vor comenta prezenta mea aici, eu ma bucur ca mi s-a dat aceasta sansa de a veni astazi (n.red-sambata) invitat in mijlocul dumneavoastra. Fiind ales ca primar independent, sunt constient ca multe voturi au veit din partea electoratului de stanga. M-am bucurat sa aflu ca pe lista de prioritati se afla si depolitizarea administratiei.

Politica poate ajuta administria, dar se poate si urca cu bocancii pe ea. Avem nevoie de profesionisti, de tratament egal, echidistanta. Acesta este principalul mesaj pe care vreau sa vi-l dau. Putem depasi vremurile grele impreuna. Forta politica ce se numeste PSD, prin calitatea oamenilor, poate impune o linie si o directie corecta pentru dezvoltatartea tarii", a mai spus Oprescu.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#oprescu Congres PSD, #Oprescu PSD , #congres