Masterat din bani publici pentru un consilier PSD din Teleorman, sustinator al lui Liviu Dragnea

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 17:50
4721 citiri
Masterat din bani publici pentru un consilier PSD din Teleorman, sustinator al lui Liviu Dragnea
Foto: Arhiva Ziare.com

Un consilier judetean PSD din Teleorman a primit, in sedinta Consilului Local Alexandria, un masterat platit din bani publici la Universitatea Valahia, in interpelare fiind sustinut faptul ca profesoara de limba franceza Cristina Alcea are posibilitati materiale reduse si e orfana de un parinte.

Decizia a fost luata in ultimele minute ale sedintei, fiind aprobata la capitolul "Petitii si Interpelari", iar multi dintre consilierii locali au fost revoltati.

Florin Titirisca, unul dintre cei care nu au votat pentru aprobarea acestei solicitari, a declarat, pentru Mediafax, ca nu e prima data cand astfel de facilitati se decid la finalul sedintei, iar motivatiile lor nu se introduc in mapa consilierilor.

"Eu nici nu eram in sala cand s-a votat asta, am aflat ulterior si chiar m-am mirat ca un consilier judetean solicita scoala gratuita, iar copiii fara posibilitati financiare nu fac asa ceva. Nu stiu motivatiile pentru care i s-a acordat masterat gratuit, pentru ca ele nici macar nu se introduc in mapa. De aceea, deciziile de genul asta se iau la finalul sedintei. Dar pot sa solicit pe legea 544, ca sigur sunt interesante", a spus Titirisca.

Catalin Dumitrascu, alt consilier local, care era in sala, dar s-a abtinut de la vot, spune ca, din ce isi aduce aminte, decizia s-a luat pentru ca Alcea, care este si profesor de limba franceza, nu ar mai avea unul dintre parinti si nici nu are posibilitati financiare.

"Eu m-am abtinut, pentru ca nu pot sustine asa ceva. Nu mi se pare ca era indreptatita la asa ceva. Au zis ceva de genul ca nu mai are un parinte si ca nu are posibilitati financiare. Decizia s-a luat la sfarsitul sedintei. Am considerat ca asa ceva nu poate fi votat favorabil".

Ioan Augustin, viceprimarul Alexandriei, responsabil de functionarea si organizarea retelei scolare din Teleorman, spune ca decizia i se pare corecta, pentru ca are la baza niste criterii care asigura gratuitatea studiilor superioare la Universitatea Valahia din Targoviste, filiala Alexandria.

"Pai exista cateva criterii, pe care consilierul judetean Cristiana Alcea le-a indeplinit. Ele au fost votate de Consiliul Local, inclusiv propunerile", a spus viceprimarul Ioan Augustin.

Consilierul judetean Cristiana Alcea este profesor de franceza si consilier judetean din partea PSD Teleorman. Ea este, de asemenea, cunoscuta pentru faptul ca a participat la actiunile de protest organizate de partid in Capitala.

Totodata, potrivit Realitatea Tv, Cristiana Alcea este cunoscuta si pentru faptul ca il sustine pe Dragnea la iesirea din DNA sau pentru ca, in calitate de cadru didactic, isi lua elevii la lipit afise cu liderii partidului rosu.

Cristiana Alcea nu a putut fi contactata de corespondentul Mediafax pentru a-si spune punctul de vedere.

Acordarea unui masterat sustinut din bani publici unor oameni apropiati ai PSD Teleorman nu este o noutate in Alexandria. Si fina primarului Victor Dragusin, in prezent politist local in Alexandria si fost responsabil de comunicare la PSD Teleorman a beneficiat, anul trecut, de un masterat gratuit in aceleasi conditii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#masterat gratuit consilier PSD , #consilier
Comentarii