Cum se fenteaza scaderea de salariu? Cu supliment de taiere

Sambata, 29 Mai 2010, ora 13:51
2694 citiri
Cum se fenteaza scaderea de salariu? Cu supliment de taiere
Foto: cjdolj.ro

Consiliul Judetean Dolj a gasit o solutie pentru a ocoli masurile de austeritate impuse de Guvernul Boc, in asa fel incat o parte dintre cei 160 de functionari publici ai Consiliului si alti 240 de angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si Directiei Publice de Evidenta a Persoanelor sa nu simta reducerile salariale.

Consilierii judeteni doljeni au aprobat in sedinta ordinara de vineri un proiect de hotarare ce prevede acordarea de suplimente salariale celor aproape 400 de functionari publici, informeaza Adevarul.

Pana in august anul acesta, Consiliul Judetean Dolj va cheltui, lunar, aproximativ 140.000 de lei pentru ca salariile functionarilor sa nu scada.

Suplimentele salariale merg de la cativa lei la cateva sute - arhitectul-sef al judetului va incasa cu 744 de lei mai mult decat pana acum.

Nu la fel de norocosi sunt alti angajati care vor primi suplimente salariale de cativa lei. Un referent al DGASPC Dolj cu un salariu de baza de 747 de lei va primi un supliment salarial de doar 6 lei.

Masura reducerii cu 25% a salariilor angajatilor de la stat face parte din programul de austeritate anuntat de Executiv. Aceasta ar urma sa fie aplicata de la 1 iunie.

#consiliu judetean dolj, #consiliu judetean dolj marire salarii, #supliment de taiere , #consilier