Aberatia zilei: Ciondaneala Puterii pe sexul nevestelor

Joi, 06 Iunie 2013, ora 17:54
2670 citiri
Aberatia zilei: Ciondaneala Puterii pe sexul nevestelor
Foto: B1TV

Oh, ce tara minunata! Joi, la ora la care leul s-a prabusit in fata euro la cel mai mic nivel din acest an, seful Guvernului a dat fuga nu la BNR, nu la Ministerul de Finante, ci la Parlament, ca sa ii potoleasca pe uselistii care se ciondaneau pe tema sexului pe care il poate avea o persoana demna de a avea calitatea de "sotie".

De altfel, revizuirea Constitutiei Romaniei este un izvor nesecat de aberatii, una dintre cele mai noi fiind inscrierea in legea fundamanteala a apartenentei Romaniei la Uniunea Europeana, in conditiile in care tot mai multe voci importante pe plan international vorbesc despre posibila ei destramare.

Ca parlamentarii nostri habar n-au ce se intampla in restul Europei o dovedeste si trasnaia de a interzice prin Constitutie casatoria intre doua persoane de acelasi sex, iar ca nu au doua vorbe la un loc, cum se spune in popor, reiese limpede din galceava iscata in ultimele zile pe aceasta tema.

Marti, comisia de revizuire a Constitutiei prezidata de Crin Antonescu a votat amendamentul propus de Tudor Chiuariu conform caruia articolul 4 din Constitutie ar urma sa sune astfel: "Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai. Este interzisa orice discriminare bazata pe sex, culoare, nationalitate, origine etnica sau sociala, trasaturi genetice, limba, credinta sau religie, opinii politice sau de alta natura, proprietate, nastere, dizabilitati, varsta sau orientare sexuala".

Miercuri, aceeasi comisie de revizuire a Constitutiei si-a dat in petec la cererea Bisericii adoptand un amendament care ii discrimineaza pe cetatenii de o orientare sexuala diferita de a majoritatii.

Astfel articolul 48 care in prezent prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti(...)" se transforma in "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie(...)".

Parlamentarii dovedesc astfel un privitivism greu de inghitit pentru epoca Internetului si o frica de propriii concetateni, care la un moment dat ar putea sa isi schimbe actuala opinie majoritara si sa se arate mai indulgenti.

Hasotti: Homosexualii sunt oameni bolnavi, homosexualitatea nu e o stare fireasca (Video)

De exemplu, in urma cu doar o luna, Franta a legalizat casatoriile gay, in timp ce saptamana aceasta Camera Lorzilor din Marea Britanie a dat unda verde proiectului guvernamental de a legaliza casatoriile gay in Anglia si Tara Galilor. Cine si-ar fi imaginat asa ceva in urma cu cativa ani?

"O Constitutie trebuie sa consfinteasca si sa garanteze drepturile tuturor cetatenilor, fara niciun fel de discriminari(...) In Europa sunt 16 tari care au recunoscut fie parteneriatul civil, fie casatoriile intre persoane de acelasi sex", a comentat deputatul Remus Cernea.

De asemenea, deputatul PNL, Alina Gorghiu, s-a aratat reticenta fata de modificarea facuta: "E foarte bine prins in Codul Civil cam tot ce vrem noi sa spunem. Nu cred ca era cazul".

"Familia e familie, casatoria e casatorie si se face intre un barbat si o femeie(...) Asta este familia, asta este un lucru de nediscutat", a batut cu pumnul in masa Crin Antonescu.

Asta era miercuri. Joi, lucrurile au inceput sa capete nuante, cel mai probabil in urma unor reactii negative venite din cine stie ce directii.

De exemplu, una dintre cele mai vehemente a fost cea a organizatiei Amnesty International.

"Este o chestiune ce ingrijoreaza Amnesty International. Noi ne-am exprimat aceasta ingrijorare in alte tari, unde amendamente similare au fost adoptate, de exemplu in Ungaria si Lituania. Problema trebuie analizata din perspectiva discriminarii. Dreptul de a intemeia o familie este pana la urma un drept al omului, ce poate fi regasit in numeroase documente internationale privind drepturile omului. Oricine ar trebui sa se bucure de acest drept, fara discriminare. Pentru noi este clar o problema atunci cand dreptul de a intemeia o familie este limitat la cuplurile heterosexuale", a declarat expertul Marco Perolini la RFI Romania.

Legalizarea casatoriilor intre homosexuali si beneficiile uimitoare pentru economie

Victor Ponta a fost cel care a venit inopinat la Parlament pentru a le explica membrilor comisiei de revizuire cam cum sta treaba. "Dumneavostra stiti vreo problema creata de acest articol? De ce il schimbam?", i-a intrebat el pe jurnalisti, dar cu bataie catre partenerul sau de alianta Crin Antonescu.

"Eu de principiu cred - si asta am discutat si cu colegii mei - ca o Constitutie nu trebuie sa prevada tot. Altfel facem o Constitutie de cinci mii de articole si dupa aceea o sa ne para rau(...) O Constitutie trebuie sa prevada niste lucruri la nivel de principiu, dupa care, restul ramane la Legea organica", le-a mai transmis Ponta colegilor care se ocupa cu revizuirea Constitutiei.

Surse din USL au declarat pentru Mediafax ca social-democratii ar dori reluarea votului asupra amendamentului buclucas, iar Victor Ponta a sustinut ca s-ar putea sa fie "retusate" unele lucruri.

Tot acest tambalau constitutional ridica o intrebare pertinenta: Ce ne facem daca in proiectul de revizuire a Constitutiei vom gasi o sumedenie de lucruri bune si o sumedenie de tampenii? Votam la referendum sau nu?

Cine sunt parlamentarii care revizuiesc Constitutia

Profitand de abundenta de subiecte de acest gen, Ziare.com initiaza o noua rubrica: "Aberatia zilei". Vom include aici stiri care mai intai ne lasa cu gura cascata, apoi ne fac chiar sa radem cu pofta. Merita sa le impartasim cu cititorii, poate ne ajuta sa intelegem mai bine ce este in mintea concetatenilor nostri.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#revizuire Constitutie casatorii gay, #Antonescu Constitutie familie gay, #Ponta casatorii gay Constitutie , #constitutie