Ziare.com

Casatoria "intre un barbat si o femeie" sa fie in Constitutie - sondaj

de Florin Necula
Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 18:04

   

Casatoria "intre un barbat si o femeie" sa fie in Constitutie - sondaj
Constitutia ar trebui sa contina intre articolele sale prevederea referitoare la casatoria "intre un barbat si o femeie", potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com.

Unul dintre amendamentele aduse de membrii comisiei pentru revizuirea Constitutiei este si acela ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie" si nu intre "soti". Ulterior, insa, amendamentul a fost respins.

Cu toate acestea, 58,30 la suta dintre cei care au raspuns sondajului Ziare.com sunt de parere ca noua prevedere ar trebui sa apara in Constitutie, in timp ce putin mai mult de o treime - 33,70 la suta - s-au declarat impotriva adoptarii unui astfel de amendament.

Sondajul a fost realizat in perioada 9-11 iunie 2013, iar la el au raspuns 4.599 de persoane.

Sunteti de acord sa apara in Constitutie casatoria intre "un barbat si o femeie"? - Sondaj Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: Familia ramane traditionala, intre un barbat si o femeie

Pe 4 iunie, BOR a propus presedintilor Camerelor ca intemeierea familiei sa se faca pe casatoria liber consimtita dintre "un barbat si o femeie", adica modificarea articolului 48, alineatul (1).

Acesta prevede in prezent ca "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Aberatia zilei: Ciondaneala Puterii pe sexul nevestelor

Pe 5 iunie, in urma amendamentului adoptat de comisia de revizuire a Constitutiei, articolul devine "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Imediat, insa, amendamentul respectiv a starnit tensiuni in USL. Insusi prim-ministrul Victor Ponta si-a aratat in mai multe randuri reticenta fata de aceasta modificare.

Presedintele PNL Crin Antonescu a recunoscut ca are o opinie diferita fata de liderul PSD in privinta definirii casatoriei.

"Asta este familia, asta este un lucru de nediscutat. Asta nu inseamna in niciun fel (...) nici homofobie (...) si nu inseamna nici o taiere a vreunui drept. Dar familia e familie, casatoria e casatorie si se face intre un barbat si o femeie", a intarit liderul liberal.

Casatoria din Constituie nu mai e doar intre un barbat si o femeie - amendamentul a fost respins

Comisia de revizuire a Constitutiei a revenit, marti, asupra amendamentului votat saptamana trecuta, respingandu-l si optand pentru mentinerea articolului respectiv in forma nemodificata, in momentul in care comisia a revenit la votul asupra acestuia.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3368 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca Romania trebuie distrusa si moral si din punct de vedere al....

Natalitatii,ambele cazuri insemnand prezentul si viitorul unei natii,atunci noi nu trebuie sa fim de acord cu aceasta problema a casatoriei intre persoane de acelasi sex,daca nu vrem sa transformam aceasta tara cu acest popor minunat intr-o noua Sodoma si Gomara alaturi de cei care au ales calea depravarii din tarile UE asa-zis democratice si care pentru a mentine o anumita rata a natalitatii ,,importa'' negri si musulmani care apoi pun bombe la intamplare ca nebunii.De SUA nu mai afirm nimic,se stie la ce nivel de depravare a ajuns ca urmare a libertinajului sexual si a drogurilor.

 

daca nu vor casatorie intre un barbat si o femie, macar

sa specifice ca se face intre oameni, ca cu atata nediscrimiare o sa dati mai rau decat in libertinaj! S-or gasi unii sa afirme ca vor sotie rata din cotet respectiv magarul din grajd si atunci sa te tii! Ca zoofili exista este un lucru stiut, pe astia de ce i-am discrimina, nu sunt si ei oameni?
Bai Ponta, pe Basu n-am pus pana acum stampila si am fost ferict ca n-a trebuit sa-mi dau cu pumnii in coate... se para ca de data asta nu scap...

 

MISSIONARY POSITION

Eu as merge mai departe: numai in missionary position,cu lumina stinsa...while KKRAW watching!

Legal nu poti interzice casatoria dintre "soti"

Casatoria e un contract legal intre doua persoane. Legea nu poate interzice unor persoane sa incheie acest contract bazat pe sexul lor. Discriminarea sexuala contravine normelor internationale ale drepturilor omului. E cat se poate de simplu.

@Marion

Adevarat, casatoria este un contract intre soti, adica intre doua persoane fizice. Nici o lege nu poate interzice sau conditiona pe criterii de sex, incheierea contractelor civile. Insa aici vorbim de un contract special, caruia statul ii asigura atentie si protectie speciala. Si nu atat in privinta partilor si a bunurilor lor, cat in privinta efecteleor lui. Un contract de castorie are ca efect intemeierea unei famili. Deci statul roman protejeaza familia. Scopul urmarit de stat trebuie intodeauna sa vizeze protectia unui interes general. Interesul general in privinta contractului de castorie vizeaza familia si continuitatea, procreierea. Pai, daca statul protejeaza un anumit contract vizand un interes particular, de ce nu ar face-o si in alte cazuri?De ce statul nu ar proteja si biogamia? De ce trebuie statul sa se opuna ca un barbat sa aibe mai multe neveste sau o femeie mai multi soti? Daca toate partile semnatare sunt de acord, de ce statul ar zice Nu? Oare aici nu-i vorba de incalcarea unor drepturi fundamentale? Aici oare nu vorbim tot de libertatea de a contracta? Sau, de ce statul roman nu protejeaza in mod direct si alte contracte, ca de exemplu, contractul de care-l inchei cu banca sau cu firma de furnizare a telefoniei mobile? Aici nu vorbim tot de egalitate, care ar trebui sa fie, dar lipseste cu desavarsire?

Casatoria nu poate fi decat intre un barbat si o femeie.

Restul e gunoi coporatist etilist care face parte din programul distrugerii nucleului social: familia. Numai prin distrugerea familiei vor putea sa controleze multimea mai eficient. "Divide et impera" este numele jocului. Mai greu cu teocratiile. Dar aia sunt pe lista de bombe...ca d-aia s-a inventat razboiul impotriva "terorismului", nu!?...

Total de acord!...

Dintotdeauna cand ai zis Casatorie , mintea te-a dus la unurea destinelor intre un Barbat si o Femeie! De ce or mai fi fost primi oameni Adam si Eva. Pai de ce casatoria , dupa noua definitie n-ar fi intre Cioban si o Oaie din turma ? Sotzi si ei! Sau intre un Magar si un Bou! Ca tot nu se specifica ce sant . TOTI Astia care sustin Casatoria intre 2 , sau de ce nu mai multzi ???( nu stiu ce!..., ca astia NU SUNT OAMENI,...mie greatza...)inseamna ca ua fost facuti din L.a.b.a si carati de muste! Daca suntetzi bolnavi mergetzi la doctor si tratati-va, dar nu imbolnavitzi Oamenii normali cu Aberatziile voastre!...Rusine POPONARILOOOR!

Constitutia de la 1866: casatoria civila se facea

...cu avizul bisericii ortodoxe, romano-catolice sau protestante, in care trebuia precizat ca mirii nu sint rude pina la gradul IV.
Autoritatile statului nu incheiau casatoria civila fara acest aviz al bisericii.

Deci erau eliminate din capul locului relatiile intre persoane de acelasi sex, cu copii, cu animale etc. pentru ca nu corespundeau canoanelor credintei crestine.
Constitutia din 1 iulie 1866 este prima constitutie din perioada regalitatii din Romania.

Constitutia din 1923 reia subiectul casatoriei in aceeasi termeni.

Vedeti...?

De asta dl Zgonea nu vrea dezbatere, in schimb vrea avizul Parlamentului "cit mai repede posibil" ptr constitutie.

 

Casatoria intre Antonescu si Ponta

sa fie trecuta in Constitutie. Cununia civila la Chiliman. Cea religioasa la Biserica rusilor lipoveni. Nunta la sala lui Corleone. Nash Dragnea. Socrul mare Sarbu, socrul mic Varanul. Ghise domnisoara de onoare. Varujan cu pianul, Vanghelie cu manelele. Fetele le aduc Mazare. A3 filmeaza evenimentul.

 

Absolut Domnul Doctor. Aceasta casatorie va ramine in "anale".

Nu indraznesc sa ma aventurez sa ghicesc cite kilograme va avea fatul... si nici ce culoare... ca sa nu mai vorbesc de consistenta...

@DR.STRANGELOVE

- si bombo ? n-are si el un rol , in paranghelia asta ! vezi, asta chiar e discriminare !

Mai intii ar trebui sa faci curatenie in curtea ta

Tovarase pensionar comunist Nicu si pe urma sa te uiti in curtea altora !!!!

Mda. La tambal Calimente si Chiuariu la trombon. Hooror! HUO!

Presedintele Basescu trebuie sprijinit!

in romania

casatoria sa fie intre un barbat si o femeie. sa nu avem derapaje aiurea...celor carora nu le convine exista cateva state europene care ii asteapta cu sapunul pe jos la dusuri!

 

Discutie inutila

Amendamentul a fost respins deja. Ce rost mai are articolul? Cui nu-i convine n-are decat sa respinga la referendum amendamentele la constitutie !

 

bai cufladen, vezi ca visezi pe tine!

acuma se desfasoara faza pe comisii; cand se va termina, propunerile comisiilor vor fi prezentate in parlament spre discutie. Om vedea deaca parlamentul e homo sau hetero.

@4lea

- e hohemotero ! sa fie toata lumea multzumita ! lol.

1. Comportament auto-distructiv...

Comportamentul (stilul de viață) homosexual este unul dintre cele mai auto-distructive și dăunătoare comportamente in care se poate implica un individ. Acestui fapt insă nu i se face prea multă publicatate. Hollywood-ul și mass-media sunt determinate să pună cu orice preț o față fericită peste homosexualitate, deși in realitatea aceasta este un stil de viață intunecat și periculos, la fel de adictiv și distrugător precum alcoolismul sau fumatul. Despre ce este vorba? Voi publica, pe scurt, cate date statistice (care sper să aibe efectul unui duș rece capabil să vă trezească mintea la realitate). Acestea au fost preluate din cartea scrisă de Dr. Thomas Schmidt ("Straight and Narrow?").

Pentru inceput, o promiscuitate (aproape) compulsivă este asociată comportamentului homosexual. 75% dintre bărbații homosexuali au mai mult de 100 de parteneri sexuali de-a lungul vieții. Mai mult de jumătate dintre acești parteneri sunt străini. Doar 8% din bărbații homosexuali și 7% din femeile homosexuale au o relație care durează mai mult de 3 ani. Nimeni nu știe care este motivul acestei promiscuități stranii și obsesive. Homosexualii caută ceva tot timpul - insă se pare că acel ceva este precum o himeră tot mai departe și departe (poate cumva pentru că nu caută in locul potrivit?!). Bărbații homosexuali au, in medie, mai mult de 20 de parteneri in cursul unui an. Conform Dr. Schmidt: "Numărul bărbaților homosexuali care experimentează ceva de genul unui fidelități pe viață devine, din punct de vedere statistic, aproape insignifiant. Promiscuitatea intalnită la bărbații homosexuali nu este un simplu stereotip - și nu este pur și simplu experiența majorității - ci este in mod practic UNICA experiență. Credincioșia pană la moarte este aproape nonexistentă in experiența homosexuală."

 

Sodoma si Gomora se va repeta ...

Bravo, unul dintre cele mai dezvaluitoare comentarii.
Tocmai am mai scris odata si eu despre rata mare
de sinucideri la pederasti.
Se stie si s-a scris despre aceasta si in presa.
Din intamplare am avut unul dintre cunoscuti care
care s-a dovedit a fi homozixual.
A facut o tentativa de sinucidere cu un pistolet
22 long rifle, s-a impuscat in piept, din fericire
glontul a trecut pe linga inima si a supravietuit,
dupa vre-o 7 ani am aflat ca s-a infectat cu SIDA,
nu stiu daca a supravietuit, daca mai traieste...
PS. Traim intr-o lume Lume bolnava, lipsita de buna credintza spirituala, fenomenul 'pornografiei' ne spune ca Sfarsitul acestei Civilizatii Decadente
este aproape. Wait and see.

2. Efectele actelor homosexuale asupra minții și corpului

Mai mult decat atat, așa cum afirmă dr. Schmidt: "Există dovezi copleșitoare care arată că anumite deranjamente mentale au loc cu o frecvență mult mai ridicată in randul homosexualilor." De exemplu, 49% dintre bărbații homosexuali au experimentat cazuri de depresie majoră. Comparați cu 3% in cazul populației generale. In cazul femeilor homosexuale procentul celor care au trecut prin episoade de depresie majoră este de 37%. Aceasta conduce către o rată ridicată a sinuciderilor. Homosexualii au o predispoziție de a contempla suicidul de 3 ori mai mare decat populația generală. Depresia și suicidul nu sunt insă singurile probleme. Studiile arată că homosexualii au o predispoziție mult mai mare de a fi pedofili. Oricare ar fi cazul acestor dereglări, oricine conteplează stilul de viață homosexual ar trebui să nu aibe niciun fel de iluzii cu privire la ceea in ce se implică...

Un alt secret foarte bine păzit – cat de periculos este comportamentul homosexual. Nu cred că este cazul să fac o descriere amănunțită a lucrurilor care se intamplă la nivel fizic. Insă voi aminti doar următorul fapt - corpul unui bărbat și corpul unei femei sunt potrivite pentru susținerea unui act sexual astfel cum, de exemplu, corpurile a doi bărbați nu sunt. Ca rezultat, actele homosexuale, 80% dintre care sunt desfășurate de către bărbați, sunt foarte destructive, cauzand fel de fel probleme precum afectarea prostatei, ulcere și ruputuri, incontinență cronică și diaree (iar lista este departe de a fi epuizată). Nu știu dacă site-ul permite postarea de link-uri. Aș putea să public link-uri, pentru cei tari cu nervii, către un loc unde pot fi văzute poze grafice cu bolile care rezultă in urmă actelor homosexuale (credeți-mă pe cuvant – nu veți vedea ceva incantător pentru privire).

In plus față de problemele de ordin fizic, bolile cu transmitere sexuală sunt foarte des intalnite in randul populației homosexuale. 75% dintre bărbații homosexuali suferă de una sau mai multe boli cu transmitere sexuală, lăsand total la o parte SIDA. Insă cea mai șocantă și inspăimantătoare statistică este aceasta: lăsandu-i la o parte pe cei care mor din cauza SIDA, SPERANȚA MEDIE DE VIAȚĂ A UNUI HOMOSEXUAL ESTE IN JUR DE 45 DE ANI. Comparați aceasta cu speranța medie de viață de 70 ani a bărbaților in general. Dacă insă ii incluzi și cei care mor din cauza SIDA, care acum afectează 30% din bărbații homosexuali, atunci speranța medie de viață cade la 39 ani.

Ce alte dovezi ați dori să vi se mai dea pentru a realiza că actele homosexuale nu sunt nimic altceva decat niște perversiuni auto-distructive?!

 

Nu mai incape indoiala ca Buhuceanu de aia arata ca un dezaxat !

Pentru ca este homosexual si a luat-o pe ...ulei(sau sapun, cum vreti sa-i spuneti).

Rata sinuciderilor si a mortalitatii la virsta medie ar creste odata cu cresterea numarului de homosexuali.
Daca aceasta problema i-ar privi strict numai pe ei, nu ar fi nimic, dar afecteaza si viata oamenilor normali cu care vin in contact, inclusiv a copiilor care le cad victime.

Not true

De pe ce site neo- nazist ai luat informatia asta? Informatiile tale na-au nici o comectie cu realitatea. E un clar " copy amd past" de pe site-ul partidului fascist Noua Dreapta. Pedofilia e total diferita de homosexualitate. Toate statisticile adevarate, nu cele de pe site-uri fasciste si homofobe, arata clar ca peste 80% din pedofili sunt barbati heterosexuali casatoriti, majoritatea cu copii acasa.asta e un lucu trist. Nu ma crezi? Fa un search pe site-uri de prestigiu, nu pe site- uri de duzina. Pedofilia este o crima care trebuie pedepsita cu asprime Vorbim aici de copii . Homsexualitatea este o atractie sexuala intre persoane de acelasi sex. Doua persoane mature( peste varsta legala) au dreptul sa interactioneze in ce fel vor. E dreptul lor civic. Tu faci o confuzie majora cand faci comparatie intre homosexualitte si pedofilie. Homosexualii nu sunt pedofili. Asta nu inseamna ca nu sunt pedofili si in randul lor, ca si in randul nostru, dar este important sa fim clari in aceasta privinta. Aceasta diferenta este bine demarcata in orice manual de psihologie. Una e sa ai ura personala impotriva gay- ilor, si alta e sa se spuna minciuni care nu sunt bazate pe adevar .
SIDA nu a fost si nu este numai o "boala gay". In Romania au fost peste 30, 000 de copii infectati cu virusul HIV. Uganda are peste 25-30% din populatie sero-pozitiva. India la fel. De unde stiu asta? Am calatorit cu serviciul in 84 de state ale lumii, si am vazut multe tragedii personale si la nivel national.
In ceea ce priveste tineri gay care comit suicide , rata lor este mai mare nu pentru ca sunt gay, ci pentru ca sunt expusi zilnic presiunilor homofobe, si atacurilor din partea celor inchisi la minte. Unii tineri " give-up" si comit suicide. Aici in SUA actiuni anti- bullying sunt tratate foarte aspru de legile statelor, si cele federale.
La urma urmei e dreptul fiecarui cetatean sa se casatoreasca cu cine vrea. Nu e business-ul guvernului. Aici nu vorbim de zoofili si pedofili. Primii pentru ca animalele nu pot consimtii, iar al di-lea pentru ca vorbim de copii. Eu vorbesc de dreptul civil a doua persoane adulte care pot consimti liber.
PS. Daca nu sunteti capabili de un raspuns educat si civilizat, atinci nu raspunde. Tot incultul e capabil sa injure. Prove otherwise.

hello James, i'll prove!

Desigur ca e dreptul fiecarui cetatean sa faca ce vrea dar, este crestinesc? Ce spune Biblia? Daca Biblia spune ca este interzis , este impotriva legilor firii, atunci sa acceptam asta? De ce Dumnezeu nu i-a facut un Nelu lui Adam? Intelegi ca este nefiresc??? Poate ca esti ateu da? Cum s-ar fi perpetuat lumea din doi urangutani, bunaoara? Poate vreei sa zici ca trebuie sa fim in pas cu modernismul, atunci da, accept sa ai dreptate! Si inca ceva, nu este chestia de boli ca urmare a actelor sexuale in sine ci insusi de faptul ca doi barbati sunt soti si sotie LEGAL !

Dacă vrei să schimbi o lume intreagă, atunci...

există un singur lucru - pe care sigur - poți să-l faci: să incepi schimbarea de la propria ta persoană!!!

Am prezentat in clar sursa informațiilor prezentate de mine: "Straight and Narrow?", dr. Thomas Schmidt.

Cartea poate fi achiziționată de pe amazon.com (site, care din cate știu eu, nu promovează literatură neo-nazzistă).

Am publicat acele informații in speranța de a fi de ajutor, atat pentru populația generală, cat și pentru homosexuali. Chiar dacă pentru cei din urmă acele informații pică precum un duș rece - totuși sper să fie un duș rece care ii trezește la viață. Personal nu vreau să le aduc și mai multe necazuri - iși aduc ei inșiși destule! Ce mă face să cred că acele informații ar putea fi de ajutor? Iată un comentariu făcut la cartea menționată de mine pe amazon[.]com. Persoana se declară agnostic și spune că a avut o viață homosexuală in trecut.

Much debate on homosexuality is highly charged with accusations of self-delusion, fear or bigotry being levelled freely. Thomas Schmidt enters this debate presenting a position against homosexual practice not based on homophobia or blind religious conviction but on sound medical, sociological and historical data.

As an agnostic who lived the gay life for many years, and found it wanting, I find Schmidt's presentation compassionate and scholarly. His data and analysis confirm the position I came to after 20 years of living the gay life. No-one told me that my statistical chances of living in a monogamous same sex relationship was almost zero. No one told me of the physical damage I would end up doing to my own body and to the bodies of those I claimed to "love".

Schmidt presents the unpleasant but honest reality. I wish this book had been around 20 years ago.

Nu trebuie să ne fie frică de adevăr. ADEVĂRUL ESTE CEL CARE NE FACE LIBERI.

wooow!

Ce nu este evident??? propun un proiect de lege : in constitutie sa fie stipulata doar casatoria intre doua persoane de acelasi sex! Pai daca tot e o moda!!! Atunci langa mama trebuie sa vina o Ileana iar sotiei mele ii voi face paupci si imi voi cauta un Alexandru! Sa fim in pas cu moda! Cat despre copii, inseminatie sau in cel mai rau caz, vorbim cu ..barza!
Pana in '89 nu se auzea de asa ceva desi sa fiu sincer, un tip ma acostase pe o banca in '87 si reusise sa ma invite la restaurant [eu nu realizasem] unde cheltuiese vreo 300 de lei ! Abia dupa, mi-a spus ca .....! Mi-a dat si adresa lui ....! Acum [1 an si ceva] a luat 30 de ani de puscarie pentru ca isi fortase elevii [avea centura neagra la karate , nu stiu cati dani] sa se culce cu el si l-au reclamat! Un tip frumos la chip si corp...! Am oroare de asa ceva si chiar imi sta in gat masa aceea la restaurant cu el...!
Odata cu intrarea in UE valorile crestine se distrug si ce era odata rusinos si de respins, astazi devine firesc pentru unii iar cei ce nu impartasesc ideea accepta tacit intr-o invalamseala de nervi, injuraturi si grimase , toate cu motiv dar fara a aduce o rezolvare!

 

Religia vs ignoranta

E drepul tau sa crezi in ceea ce vrei tu - in cazul asta Biblia, dar nu poti impune credinta ta religioasa to deny people's civil liberties and human rights. Religia a fost folosita in trecut , si in prezent, ca un motiv de a nega drepurile cetatenilor. In Iran, Pakistan, Afghanistan , guvernele folosesc religia sunt exemple perfecte in acest sense. In trecut s-au organizat witch hunts in care foarte multi oameni - majoritatea femei - au fost omoriti in numele religiei. Teroristi si extremistii religiosi folosesc ca scuza pe Dumnezeu ca motiv pentru crimele lor. A fii gay nu insemna denuntarea lui Dumnezeu, dar nici nu-l folositi pe Dumnezeu ca paravan pentru a ascunde ura si incompetenta / ignoranta personala.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor