Casatoria "intre un barbat si o femeie" sa fie in Constitutie - sondaj

Miercuri, 12 Iunie 2013, ora 18:04
3566 citiri
Casatoria "intre un barbat si o femeie" sa fie in Constitutie - sondaj

Constitutia ar trebui sa contina intre articolele sale prevederea referitoare la casatoria "intre un barbat si o femeie", potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com.

Unul dintre amendamentele aduse de membrii comisiei pentru revizuirea Constitutiei este si acela ca familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre "un barbat si o femeie" si nu intre "soti". Ulterior, insa, amendamentul a fost respins.

Cu toate acestea, 58,30 la suta dintre cei care au raspuns sondajului Ziare.com sunt de parere ca noua prevedere ar trebui sa apara in Constitutie, in timp ce putin mai mult de o treime - 33,70 la suta - s-au declarat impotriva adoptarii unui astfel de amendament.

Sondajul a fost realizat in perioada 9-11 iunie 2013, iar la el au raspuns 4.599 de persoane.

Sunteti de acord sa apara in Constitutie casatoria intre "un barbat si o femeie"? - Sondaj Ziare.com

Revizuirea Constitutiei: Familia ramane traditionala, intre un barbat si o femeie

Pe 4 iunie, BOR a propus presedintilor Camerelor ca intemeierea familiei sa se faca pe casatoria liber consimtita dintre "un barbat si o femeie", adica modificarea articolului 48, alineatul (1).

Acesta prevede in prezent ca "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Aberatia zilei: Ciondaneala Puterii pe sexul nevestelor

Pe 5 iunie, in urma amendamentului adoptat de comisia de revizuire a Constitutiei, articolul devine "Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor".

Imediat, insa, amendamentul respectiv a starnit tensiuni in USL. Insusi prim-ministrul Victor Ponta si-a aratat in mai multe randuri reticenta fata de aceasta modificare.

Presedintele PNL Crin Antonescu a recunoscut ca are o opinie diferita fata de liderul PSD in privinta definirii casatoriei.

"Asta este familia, asta este un lucru de nediscutat. Asta nu inseamna in niciun fel (...) nici homofobie (...) si nu inseamna nici o taiere a vreunui drept. Dar familia e familie, casatoria e casatorie si se face intre un barbat si o femeie", a intarit liderul liberal.

Casatoria din Constituie nu mai e doar intre un barbat si o femeie - amendamentul a fost respins

Comisia de revizuire a Constitutiei a revenit, marti, asupra amendamentului votat saptamana trecuta, respingandu-l si optand pentru mentinerea articolului respectiv in forma nemodificata, in momentul in care comisia a revenit la votul asupra acestuia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#modificare Constitutie casatorie, #Constitutie amendament familie, #Constitutie casatorie barbat femeie, #discriminare casatorie Constitutie, #USL amendament casatorie , #constitutie