Chiuariu confirma - Revizuirea Constitutiei, amanata pentru toamna

Marti, 18 Iunie 2013, ora 12:02
1237 citiri
Chiuariu confirma - Revizuirea Constitutiei, amanata pentru toamna

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, presedintele Comisiei juridice a Senatului si vicepresedinte al Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, a confirmat ca proiectul de modificare a legii fundamentale va fi dezbatut in urmatoarea sesiune parlamentara, care incepe la 1 septembrie.

Chiariu a precizat, la Antena 3, ca s-a analizat calendarul in care ar putea fi votat proiectul de revizuire in plenul Senatului (prima Camera sesizata), in conditiile in care inainte de acest moment documentul trebuie sa fie analizat de Consiliul Legislativ si Curtea Constitutionala.

"Ne-am gandit ca dezbaterea trebuie sa aiba loc in septembrie, in primul rand pentru ca vrem sa fie o prezenta foarte buna a tuturor membrilor Parlamentului si sa avem o dezbatere reala.

Apoi, pentru ca intre acest moment si 1 sepembrie, cand se reia sesiunea parlamentara, e o perioada de 2 luni in care acest proiect poate fi imbunatatit. Vrem sa avem un calendar in care sa avem un referendum inainte ca sa fie conditii meteo defavorabile, astfel incat sa avem o prezenta buna la vot", a punctat liberalul.

De asemenea, el s-a declarat optimist in ceea ce priveste avizul dat de CCR proiectului USL de modificare a legii fundamentale, rugandu-i insa pe judecatori "sa nu faca jocuri politice, asa ca vara trecuta".

Surse din USL au relatat, luni, ca proiectul de revizuire ar urma sa fie finalizat pana miercuri in Comisia de revizuire a Constitutiei, urmand sa fie transmis Consiliului Legislativ. Apoi, procedura parlamentara prevede ca documentul, impreuna cu avizul Consiliului Legislativ, se transmite Curtii Constitutionale spre analiza. Potrivit legii, CCR are termen 10 zile pentru a emite un punct de vedere asupra proiectului de revizuire.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Chiuariu amanare modificare Constitutie, #constitutie revizuire Chiuariu , #constitutie