Ziare.com

Cine sunt parlamentarii care vor revizui Constitutia

de Camelia Badea
Joi, 14 Februarie 2013, ora 13:48

   

Cine sunt parlamentarii care vor revizui Constitutia
Parlamentul a votat miercuri componenta comisiei care va avea misiunea nobila de a revizui Constitutia Romaniei.

Anticipand probabil bataliile politice dure care vor urma, conducerile formatiunilor politice au trimis in comisie oameni mai degraba devotati partidelor lor, decat specialisti sau profesionisti de marca.

Putini sunt cei care au intr-adevar pregatirea si experienta politica necesara pentru a da increderea cetatenilor ca Legea Fundamentala va fi imbunatatita in acord cu interesele lor, parand sa prevaleze interesele clasei politice.

Astfel, regasim in comisie senatori si deputati fara doctorat sau macar masterat, dar si fara o experienta politica minima. In schimb, nu si-au gasit loc nici academicianul Dinu C. Giurescu, aflat la primul mandat de parlamentar (deputat PNL), nici fostul premier Calin Popescu Tariceanu, in prezent senator PNL.

De asemenea, nici deputatul PNL Vlad Nistor, doctor in Istorie, presedintele Senatului Universitatii din Bucuresti; fost decan al Facultatii de Istorie a Universitatii din Bucuresti, fost director al Institutului de Studii Diplomatice din Universitatea din Bucuresti, in prezent director General al Institutul Diplomatic Roman, nu a fost cooptat in comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei.

Nici senatorul Mihai Razvan Ungureanu (vicelider al grupului PDL), doctor in istorie, cu studii postuniversitare la Oxford, fost presedinte al Institutului Roman de Studii Strategice si fost premier al Romaniei, nu va face parte din comisia pentru revizuirea Constitutiei.

Lista senatorilor si deputatilor care au fost desemnati sa faca parte din aceasta comisie se regaseste mai jos, ca si o scurta prezentare a fiecaruia.

Prima actiune din activitatea Comisiei de revizuire a Constitutiei o va reprezenta constituirea forumului constitutional, a anuntat viitorul presedinte al Comisiei, Crin Antonescu.

"Forumul constitutional nu vegheaza la activitatea Comisiei, este cadrul in care se asigura o dezbatere publica larga si care va preceda lucrarile finale, in sensul optiunilor de vot ale membrilor Comisiei. Acest forum constitutional se va constitui cat mai repede. Va fi, de altfel, prima actiune a acestei Comisii si, probabil, la inceputul saptamanii viitoare ori la prima reuniune a Comisiei, vom demara toate procedurile.

Forumul este un organism deschis. Practic, toate organizatiile, institutiile care doresc sa participe la aceste dezbateri sunt binevenite", a explicat liderul PNL, intrebat fiind in ce masura specialistii in drept constitutional din aceasta tara vor fi consultati in vederea revizuirii Legii Fundamentale.

PSD:

Ioan Chelaru (vicepresedinte) (n.1953)

De profesie avocat, este doctor in stiinte juridice, decan al Baroului Neamt. A absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie si Facultatea de Drept din cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" Iasi, precum si cursurile de pregatire de la Institutul Diplomatic Roman. Este la cel de-al treilea mandat de senator.

Florin Iordache (secretar) (n.1960)

A absolvit Facultatea de Mecanica si Facultatea de Drept a Universitatii din Craiova. Are un doctorat in "Relatii economice internationale". A absolvit si cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Roman. A fost viceprimar al orasului Caracal. Este la cel de-al patrulea mandat de deputat.

Toni Grebla (n.1953)

Este de profesie avocat. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Bucuresti. A fost prefect de Gorj si prim secretar la Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa Oficiul European al Natiunilor Unite si alte organizatii internationale din Geneva. Este la al doilea mandat de senator.

Ciprian Nica (n.1958)

A absolvit Facultatea de Drept Sibiu si Facultatea de Drept Bucuresti. Este doctor in stiinte juridice. De asemenea, a absolvit cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Roman. Este la cel de-al doilea mandat de deputat.

Gheorghe Emacu (n.1958)

Este de profesie avocat. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, este doctor in drept. A ocupat o serie de functii de consilier sau de conducere in Ministerul Apararii Nationale si in Ministerul de Interne. Este la primul mandat de deputat.

Daniel Florea (n.1972)

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti si a finalizat cursurile doctorale fara sustinerea lucrarii. Are un masterat in Management si Marketing in domeniul transporturilor navale, operatiuni bancare si burse la Academia Navala "Mircea cel Batran" si un masterat in securitate si Aparare Nationala la Universitatea Nationala de Aparare "Carol 1". A absolvit cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Roman. A profesat ca judecator si avocat. Este la primul mandat de deputat.

Gabriela Podasca (n.1985)

A absolvit Facultatea de litere a Universitatii Bucuresti. Are un masterat in "Comunicare politica. Marketing politic si electoral" la SNSPA. A absolvit un curs de protocol si comunicare la Institutul Diplomatic Roman. A fost consilier la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul si la grupul parlamentar PSD din Camera Deputatilor. Este la primul mandat de deputat.

Ovidiu Dontu (n.1969)

A absolvit Facultatea de Drept si un masterat in Stiinte Politice la Scoala Academica Ovidiu Sincai. Detine un certificat profesional in management. A detinut diverse functii la Camera de Comert si Industrie Suceava. Este la primul mandat de senator.

Viorel Chiriac (n.1962)

A absolvit Facultatea Stiinte Juridice si Administrative, detine licenta in Stiinte Administrative. A ocupat diverse functii de tehnician si consilier. A fost director coordonator la APIA Brasov. Este la primul mandat de senator.

PNL:

Crin Antonescu (presedinte), (n.1959)

A absolvit Universitatea Bucuresti, Facultatea de Istorie - Filosofie, fara a-si lua doctoratul. La activitati profesionale, acesta a inscris functiile de profesor la gimnaziu in Tulcea si Vaslui, muzeograf la Muzeul Judetean Tulcea "Delta Dunarii", apoi profesor la liceul "Spiru Haret", Tulcea. Incepand din 1992, Crin Antonescu a intrat in Parlament, mai intai ca deputat, iar din 2008 ca senator. A ocupat si functia de ministru al Tineretului si Sportului in perioada 1997-2000.

Tudor Chiuariu (n.1976)

Este doctor in drept, titlu obtinut la Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iasi. Este de profesie avocat si a ocupat functia de ministru al Justitiei in Guvernul Tariceanu. A detinut un mandat de deputat, iar in prezent este senator.

Petre Roman (n.1946)

A absolvit Facultatea de Energetica a Politehnicii din Bucuresti si si-a luat doctoratul in stiinte la Institutul Mecanica Fluidelor din Toulouse. Petre Roman a fost primul premier al Romaniei dupa Revolutia din 1989 si a detinut functia de ministru de Externe in Guvernul Isarescu. A detinut doua mandate de senator, in prezent fiind la cel de-al treilea mandat de deputat.

Alina Gorghiu (n.1978)

Este absolventa a "Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative" din cadrul UCDC si a obtinut anul trecut titlul de doctor in drept, specializarea drept penal, in cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi. De asemenea, detine o licenta la "Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative", Universitatea Pitesti. Din 2008 este deputat.

George Scutaru (n.1973)

Detine un masterat in Relatii Internationale la Facultatea de Istorie, a Universitatii Bucuresti. A fost corespondent PROTV si Mediafax la Moscova, director general al unei agentii de consultanta si monitorizare de presa, iar din 2004 deputat.

Dan Motreanu (n.1970)

A absolvit Facultatea de Filozofie-Istorie la Universitatea de Vest Timisoara. A fost profesor de istorie si cultura civica Alba Iulia, redactor la ziarul Observator si corespondent Mediafax Alba si consilier judetean, Consiliul Judetean Alba. Intre anii 2006-2007 a detinut functia de ministru al Agriculturii. Este la cel de-al treilea mandat de deputat.

PDL:

Valeria Schelean (vicepresedinte) (n.1981)

Este de profesie avocat. Are masteratul in Dreptul Afacerilor, la Universitatea "Nicolae Titulescu", Facultatea de Drept. A absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Management, Specializarea Administratie Publica. Este la primul mandat de deputat.

Alin Tise (n.1974)

Detine un masterat in Drept, Stiinte Juridice, la Universitatea Crestina "Dimitrie Cantemir", Cluj-Napoca, un masterat in Administratie Publica, Universitatea Babes-Bolyai, si un masterat in Audit si Convergenta Contabila, Universitatea Babes-Bolyai.

Este de profesie avocat, a ocupat functiile de prefect si presedinte al Consiliului Judetean Cluj. In prezent este la primul mandat de senator.

Gabriel Andronache (n.1974)

A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti, detine un master in drept public si institutii publice la Universitatea Transilvania, Brasov. A fost consilier juridic la Agentia Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie, sef Serviciu juridic la Directia Judeteana pentru Protectia Copilului, Brasov si viceprimar al municipiului Brasov. Este la cel de-al doilea mandat de deputat.

PP-DD:

Daniel Fenechiu (vicepresedinte) (n.1969)

Este de profesie avocat. In 9 decembrie a castigat primul mandat de parlamentar, fiind ales deputat.

Haralambie Vochitoiu (n.1970)

Este de profesie inginer minier. In 2000 a absolvit Facultatea Stiinte Politice. Are un masterat in Securitatea muncii, un masterat in Afaceri Europene si un masterat in Economie Sociala. A ocupat mai multe functii de director executiv sau general in diverse firme. Este la primul mandat de parlamentar, fiind ales in 9 decembrie senator.

UDMR:

Mate Andras Levente (vicepresedinte) (n.1974)

Este de profesie avocat. A absolvit Facultatea de Drept a Universitatii "Dimitrie Cantemir" din Cluj-Napoca. In prezent este la al treilea mandat de deputat.

Minoritati:

Varujan Pambuccian (secretar) (n.1959)

Este doctor in matematica, titlu obtinut la Facultatea de Matematica a Universitatii Bucuresti. In 9 decembrie 2012 a castigat al cincilea mandat de deputat, in calitate de reprezentant al minoritatilor nationale.

PC:

Bogdan Ciuca (vicepresedinte)(n.1968)

Este doctor in stiinte juridice. In 2010 a absolvit cursuri postuniversitare la Institutul Diplomatic Roman. Din 1997 profeseaza ca notar, iar din 2008 ca si conferentiar la doua universitati din Galati. Este la cel de-al treilea mandat de deputat.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6071 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
34 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Păi cin' să fie, cin' să fie? Ne-a spus Eminescu:

"Caraghiosii si haimanalele, oamenii a căror muncă si inteligentă nu plăteste un ban rosu, stirpiturile, plebea intelectuală si morală. Arionii de tot soiul, oamenii cari riscă tot pentru că n-au ce pierde, tot ce-i mai de rind si mai injosit in orasele poporului romanesc (...) Ţărani? Nu sint. Proprietari nu, invătati nici cit negrul sub unghie, fabricanti – numai de palavre, meseriasi nu, breaslă cinstită n-au, ce sint dar? Uzurpatori, demagogi, capete deserte, lenesi cari trăiesc din sudoarea poporului fără a o compensa prin nimic, ciocoi boierasi si fudui(...) Oameni de stat cari nu pot justifica nici săvirsirea scoalei primare, advocati fără stirea lui Dumnezeu, pictori orbi si sculptori fără de mini, generali cari nu stiu citi o hartă, subprefecti iesiti din puscărie, legiutori recrutati dintre stilpi de cafenele, jucători de cărti si oameni cu darul betiei, caraghiosi care inaintea erei liberale vindeau bilete la cafe chantant, iată banda ocultă care guvernează azi Romani"

 

Toarasi, Costitutia trebe facuta da Clasa Mucitoare, nu da burgheji

Pai ce, a luptat burghejii la revolutie ?
Nu!
Pai sia tunci ?
Si io zic, casa mearga treaba repede, sa faca o Costitutie dupea chinejilor, ca noo asta netrebe:
O costitutie care saibe grija ca poporu sa nu moare da foame, sa nu sa plictisasca cand vine crizele economice si sai faca pa americani sa ramaie asa da datori la chineji ca sasi cumpere si streangu tode la chineji si binentees, pa datorie !

Asa sa nea jute Xi Jinping !

 

De ce participa si Antonescu la revizuirea constitutiei?

Vrea sa o trimita la muzeu?

 

Niciun specialist in drept constitutional !!!

In schimb destui cu diplome in doua specialitati : drept si afaceri, drept si politica. Mai sunt si ingineri pur si simplu sau matematicieni, punct. Cel mai reprezentativ este sefu', Antenescu.
Nu cred ca aceasta Constitutie va avea calitati de exponat in vreun muzeu, ci va trebui sa ajunga in groapa cu var pentru dezinfectare profunda. Ar mai fi o sansa : sa fie starpita din fasa prin invalidare . Depinde de romani. Or mai fi romani in romania sau doar numai niste mazochisti ?

Este nelinistitor sa citesti care este compozitia

grupului care va decide legea suprema a Romaniei! Personal, nu sint afectata, dar ma gindesc la tineretula tarii, la adultii care au visat la o viata buna si fara griji... Acesti incompetenti vor reusi sa frineze progresul pentru decenii...

impresionanta fotografia marelui constitutionalist antenescu !

potrivita inaltelor circumstante :
fata solemna, sobra /
ca o mobra,
privire pierduta-nspre viitor
pentru natie si bobor,
si-o spranceana ridicata
laga alta mai lasata,
sa-nteleaga fiecare
cine-i mic si cine-i tare,
pe tara cine-i calare.

Ca sa vezi!

Cum dracu' se gasira prostii aia de americani sa-l aleaga presedinte pe Reagan un actor propadit (de altfel unul din cei mai respectati presedinti americani!) sau pe Bush junior care nu avea nici macar un masterat si nu cunoaste nicio limba straina!"Actorasul" Reagan a spus ca "valoarea unui om politic sta in valoarea consilierilor pe care ii alege si ii asculta", dar el ia deciziile.Asa se va intampla si cu aceasta comisie,va fi o constitutie valoroasa sau nu in functie de cei care vor lucra efectiv pe text si de Antonescu care va trebui sa armonizeze opiniile politice ale membrilor. Asa ca mai ducetiti-va la Modrogan dupa instructiuni caci astea sunt proaste!

Constituția va fi scrisă special pt viitorul Președinte...

...al ROmaniei,Grin Geroge Laurențiu Antonesco...afară cu loazele și giumbicșii portocalii,mongoloizii și Diaconescu indirect...n-avem nevoie de ei...in temniță cu ei...

Trăiască fascinantul și uimitorul profesor și senator,Voiculesco!

asa este :

"Constituția va fi scrisă special pt viitorul Președinte...
...al ROmaniei,Grin Geroge Laurențiu Antonesco" si nu va fi scrisa PENTRU POPORUL ROMAN. O constitutie de circumstanta in scopul protejarii unei gasti mafiote.

 

 

Sevastiane,Tacamul era perfect daca era adaugat si Jiji Becali

Prietenul lui Antonescu a ratat ocazia de a-si spune cuvantul in modificarea Constitutie.El avea de gand sa introduca faimosul "Principiul al nevinovatiei parlamentarilor romani corupti" Shalom

Ce o fi in capul lui saracul, pe cap are sapca ??!

Asa sa nea jute Xi Jinping !

Lista senatorilor si deputatilor care au fost desemnati sa faca parte din aceasta comisie se regaseste mai jos, ca si o scurta prezentare a fiecaruia.

Cand se va lucra la revizuirea constitutiei?

Dimineata sau seara?

 

pot paria ca imensa majoritate adin echipa de "constitutionalisti"

care afiseaza diploma unei facultati de drept are studiile (de carpeala) facute la universitati private sau/si obscure, din provincie.

Nici macar un doctor in drept PE BUNE ? Caci nici specialisti constitutionalisti nu-s. "Cinstita" adunare nu-i decat o gasca de interese. Atat. Nu au nevoie de specialisti adevarati, fac Constitutia dupa ureche. Doar se poarta manelele.
Lipseste oierul penal Jiji, de la Comisia Juridica ...

Costitutia va fi modificata de oamenii pe care poporul ai

....recuza.
Trebuie numai profesori de drept constitutional,recunoscuti pe acest domeniu.

Antonescu, un repetent,nu are ce cauta acolo.
Mai bine adopta o constitutie de la elvetieni ori americani.

Sevastien. Intre 13h30 si 14h30, ca au nevoie de aceasta ora

pentru a minca o fleica si a trage o cinzeaca. In rest, dimineata "la grasse matinée" si dupa-amiaza "la sieste". Seara se opresc din munca (as spune truda dupa un jargon rus) total vlaguiti. Abia mai pot tine cartile de joc in mina... Daca ma gindesc bine, la noi ca la rusi: munca=truda, stiinta=nauca. Mama voastra de stiintifici...

si-un caltabos, specialitatea casei (a castei ) !

Pofta buna, dragi romani, daca va mai ramane vreo firimitura !

Lipseste

care apare in fiecare seara pe ecrane cu constitutia in mana si altceva nu stie numai sa propuna isteric demiterea presedintelui tarii adica Ghisa.....pe care platim noi romanii fara nici un rost....

 

Io zic sa nu stam cu mana-n

san si sa facem ceva, ca sa impiedicam orice incercare de alungare a satanei de la palat. Sa stea acolo si sa-si duca idealul la bun sfarsit, adica destabilizarea totala a tarii. Mai are de lucru si nu trebuie tulburat, decat cu un eventual wisiki adus de serviciile lui de secu.

Cel mai tare imi pare rau ca,

din comisie nu face parte si Mihai Razvan Ungureanu care sunt sigur ca prin folosirea unguientilor speciali, capata si el niscai cunostinte constitutionale. D-na C badea, nu ne-ai spus in ce limba MRU, urma sa formuleze propunerile constitutionale, in L.romana, sau limba lui atila.

 
 

Vasy, da de carnitza de vita nu spui nimic? Ai uitat sau faci

expres sa ne superi? Te avertizez, inca o uitatura ca asta, si nu mai ai de ce sa mai treci pe la casierie disera!

nuuuu MacGigi; carnitza, ca ideal de viata exprima

esenta justificarii cifrei din coada numelui, respectiv motivatia primara de a purta numele cu mandrie, proletara in tinutu uitat de timp, dar marcat orriginal de colesterolu benefic politic. Vasy, ca si maxi si restu de beneficiari proletari ai tranzitiei, a gustat din plin carnitza fara pretz in conditiile in care partidu era in toate ca Aditza in prosperitura natiei; dupe abolirea tiraniei muncitoresti a descoperit America: ca sa ai musai sa muncesti sau sa furi fara acoperire legitima, deci tovaasu vasilica are perfecta dreptate sa combata orice tendinta de normalizare naturala. Unic a fost Lenin, Stalin, Hitler si cu Ilici(formula lu 3in 1 indulcit orriginal): de ce n-ar fi in continuare ce stie tot romanasu livolutionar!
Anume ca cainii latra, ursu merge, tovarasimea infloreste numai impotriva naturii; sau in lipsa lu base!

scuze de intarziere, de regula nu las

pe nimeni cu oschii in soare. Informez ca trec pe la casierie tine-mi si mie un loc, fac cinste pentru amatori cu niscai carne de pe la noi , numai sa mi se spuna, de care mai tare sau mai moale ca de cobe nu am bani.

calmeazate...

za madar end za facar e acolo...

Ce cauta acolo

Petre Roman distrugatorul a industriei si agricultura romaniei ?

 

Cred ca este singurul care vorbeste pe straineste...

:-) Poate traduce toate "incurajarile" din vest! Si injuraturile nationalitatilor conlocuitoare, "tovarasi si preteni"!

Mai conteaza cine sunt, cand sefu si curentu reprezinta esenta con-

-juncturii de natura democraturata, marca ilici??? Nu cred...esential este sa se naturalizeze starea de brownian ineptocrat de camuflaj: adica tot ce misca de dupa linia partidului spre varf are tot ce vrea, iar ce se situeaza-n jos are... tot asa; dar raportat exclusiv la vointa ielitei. Pentru ca rromanu a excelat intotdeauna la sinergia impostorismului rumegat de mase. Uslu este de departe cel mai vanjos tovaras de descurcareala politica iar restu se raporteaza la siaju produs de mastodontu muribund: conceptul de contemporan cu mileniul 3, afiliat unei civilizatii europene consacrate, nu poate fi decat ingaduitor cu elevu rebelizat de sintagma regulilor de bun simt, care pot fi incalcate foarte usor si desoebit de profitabil in perioada de tranzitie. Probabil scheletu viitoarei constitutii va exploata la maxi m confuzia dintre drepturi si indatoriri in aceeasi schema inteligenta de indreptare exclusivista a intelegerii de partid stat: dupe cum... in functie de... ca urmare a recunoasterii.

 

Fratilor, eu i-am numarat: sint 24. Fac exact doua echipe de footbal

(22) plus 2 arbitri de tusa. Nah, ca le lipseste arbitrul de centru! Un specialist notoriu ca Bombonel ar fi binevenit! Si la sfirsitul operei comune, ii face pe toti dottore!

 

raportat la initiativa si geneza specifica nu nr ii reprezinta

ci natura generoasa a proletariatului ca si clasa sociala. Minciuna, furtu, impostura ca spetza, prinde cel mai adesea si justificat in mediul cu care se fraternizeaza vocal; ca si maneaua sau divortu la teve, aceasta initiativa este conceputa ca un act rezonator in constiinta masei: inseamna ceva de larga utilitate dar nu vizeaza ratiunea colectiva decat in zona in care se ilustreaza existenta sentimentului. Domne astia chiar ca ne baga-n seama, ca e d-ai nostri! Urmarea il invoca pe Dumnezeu sau pe d-zeii mamilor lor, care este ei inglobati in terribila miscare browniana: recunoscuta cultura mioritica!

>Nolticus. Azi ai avut o inspiratie cu adevarat

exceptionala in care ai subliniat cu finete si panache dimensiunea olfactiva a flatulantelor uslamiste amestecate cu delicatete nationalista dinn laboratorul culinar no.3 Nu pot sa nu remarc tristetea specific mioritica pe care o simti, ca si mine de altfel, in fata valului popular, adevarat tzunami al constiintei oltenesti, care a culminat cu triumful, sa fim corecti, oarecum asteptat al national-socialismului dimbovitean. Cum ar spune un filozof, sintem in materie browniana pina la git, nu va ma zbateti tovarasi ca se fac valuri! Scuza-ma, ma duc sa imi inec amarul intr-un pahar de St. Émilion, in sanatatea ta si altora ca tine!

meseriasi...nu gluma...

Meseriasi in rolul de marioneta...Pai la ce doresc si urmaresc ei sa schimbe in constitutie,nu au nevoie de oameni potriviti din punct de vedere conpetitiv,ci de marionete,de incompetenti care sa nu aiba habar de ceia ce li se dicteaza sa redacteze.Erau suficienti niste elevi de clasa doua sau a treia,cere sa scrie ce li se dicteaza si nu au habar ce scriu sau rezultatul a ceia ce scriu.

 

Arentie la neatentie !!!!!!

Daca asta nu-i,si asta n-are,unde-i aia marcatoare?lasati expertii si istoricii deoparte si puneti revizuirea in sarcina puscariabililor si a haimananlelor politice,sa-l coopteze si pe bekali la revizuire ca sa mearga treba intinsa,dar sa nu plangeti dupa aia ca sariti legal din bucati de patrie caci din resurse le naturale ati sarit de mult.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor