Cristi Diaconescu: Modificarea Constitutiei are teme de parfum politic, nu juridic

Luni, 10 Iunie 2013, ora 11:39
919 citiri
Cristi Diaconescu: Modificarea Constitutiei are teme de parfum politic, nu juridic

Dezbaterile privind modificarea Constitutiei sunt neserioase, pentru ca se arunca pe piata teme cu parfum mai degraba politic decat juridic, a declarat, luni dimineata, seful cancelariei prezidentiale, Cristian Diaconescu.

"Deocamdata, nu gasim in dezbaterea publica o constructie juridica perfect echilibrata, care ar trebui sa reprezinte viitorul proiect de Constitutie, o constructie juridica ce trebuie sa raspunda tuturor intrebarilor de natura juridica si politica, fiind o lege fundamentala (...). Ceea ce se intampla, adica aruncarea unor teme pe piata, cu un anume parfum politic mai mult, decat juridic, mi se pare neserios! Reprezinta mai mult un exercitiu de comunicare publica decat o dezbatere constitutionala fundamentala", a declarat consilierul prezidential la RFI Romania.

"Sa nu uitam, constitutiile unor state extrem de semnificative din punct de vedere democratic au fost adoptate cu foarte multi ani inainte si rezista dezvoltarii in timp, insemnand deci ca sunt cat se poate de anticipative in legatura cu progresul unei societati.

Startul prost al noii Constitutii. 5 erori mari si late (Opinii)

Pornind de la acest punct de vedere, o simpla adresare a unui subiect, de fapt facandu-se referire la momente tensionate, complicate, din trecutul nu prea indepartat al Romaniei, dupa parerea mea nu reprezinta o dezbatere si este pacat ca se intampla acest lucru. Audierea, neaudierea unor persoane de fapt se refera la cu totul si cu totul altceva decat la o relationare juridica si politica a unei norme de drept", afirma consilierul prezidential.

Citeste mai multe despre Cristian Diaconescu, despre modificarea Constitutiei: Se arunca pe piata teme cu parfum politic, nu juridic; e neserios! pe RFI Romania.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Cristian Diaconescu modificare Constitutie, #modificare Constitutie, #Cristian Diaconescu interviu RFI , #constitutie
Comentarii
Poza I_Deleanu
I_Deleanu
rank 5
I-a dat, NASU, ordin pentru subiectul zilei,