Revizuirea Constitutiei: PP-DD strange semnaturi pentru propunerile sale

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 17:12
2363 citiri
Revizuirea Constitutiei: PP-DD strange semnaturi pentru propunerile sale

PP-DD va incepe, in perioada urmatoare, o campanie de strangere de semnaturi de la cetateni pentru sustinerea mai multor propuneri de revizuire a Constitutiei avansate de parlamentarii partidului in comisia de specialitate.

Primele trei teme ce urmeaza sa fie supuse acestui tip de consultare populara sunt introducerea juratilor in instantele de judecata, interdictia privind migratia politica a alesilor in Legislativ si interdictia de taiere a salariilor si pensiilor, a declarat, vineri, deputatul Daniel Fenechiu, vicepresedinte al formatiunii.

"Avand in vedere constatarea ca intre ideile celor care vor sa revizuiasca Constitutia si dorintele reale ale poporului exista o mare diferenta, Biroul National de Coordonare al PP-DD a hotarat ca, in cateva zile, sa demareze o actiune de strangere de semnaturi in vederea sustinerii unor propuneri de revizuire a Constitutiei. Opinia publica cunoaste, in general, care sunt propunerile PP-DD, ele sunt mai multe, motiv pentru care doar cateva dintre ele vor face obiectul strangerii de semnaturi.

In speta discutam despre propunerea PP-DD de reintroducere a juratilor in sistemul judecatoresc, cea de a doua vizeaza interdictia migratiei politice si cea de a treia care va aparea pe lista de semnaturi va fi aceea ca in Constitutie sa fie prevazuta interdictia autoritatilor de a diminua, de a afecta in vreun fel salariile, pensiile si drepturile de asigurari sociale", a precizat Daniel Fenechiu.

Intrebat cand ar urma sa inceapa campania PP-DD, el a spus ca variantele luate in calcul sunt fie de saptamana viitoare, fie imediat dupa sarbatorile de Paste.

"S-a luat in calcul si faptul ca inainte de Sfintele Pasti, chiar daca pierdem o saptamana, credem ca romanii trebuie sa se bucure de aceasta sarbatoare traditionala care nu trebuie politizata. Urmeaza sa luam decizia privind data, in BNC de luni. (...) Noi suntem convinsi ca listele vor fi semnate nu doar de membri si simpatizanti PP-DD, vor fi semnate de membri si simpatizanti ai tuturor partidelor politice din Romania care au constatat pe propria lor piele ca una este ce li s-a promis si alta este ceea ce traiesc, ca una este teoria frumoasa, spusa la televizor, si alta este practica", a aratat Fenechiu.

Deputatul PP-DD a adaugat ca la aceste trei teme cu care va incepe campania s-ar putea adauga alte trei pe care formatiunea le considera importante, dar ca acestea vor fi anuntate ulterior.

"Noi am pornit cu aceste trei teme mentionate pentru ca din semnalele pe care le-am primit de la membrii PP-DD, de la simpatizantii nostri, de la cetatenii cu care parlamentarii nostri s-au intalnit in cadrul activitatilor din teritoriu acestea au fost principalele trei teme pe care ei si le-au dorit. (...)

Vom strange semnaturi pentru aceste propuneri si, cand vom discuta in comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, incepand cu 15 - 16 - 17 mai, vom supune atentiei comisiei ca aceste propuneri nu sunt ale noastre ca asa vrem noi, aceste propuneri sunt unele care au sustinere populara si ca, de principiu, ei pot, fiind majoritari, sa hotarasca cum vor ei, dar trebuie sa stie ca poporul isi doreste altceva", a declarat Daniel Fenechiu.

O noua sedinta a Comisiei de revizuire a Constitutiei

Despre posibilitatea ca demersul PP-DD sa vizeze strangerea a un milion de semnaturi in vederea declansarii unui referendum pe tema revizuirii Constitutiei, Daniel Fenechiu a spus ca discutia sub acest aspect poate fi luata in calcul in masura in care proiectul de revizuire a Legii fundamentale nu este aprobat de Parlament sau referendumul ce i-ar urma nu este validat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#PPDD semnaturi revizuire Constitutie, #PPDD jurati instante judecata, #PPDD interzicere taiere salarii, #campanie semnaturi Partidul Poporului , #constitutie